Bral jsem ze superhobby od téhle firmy jenom nějakou šepleť - hrnce, konvicu a bedny na munici (1:35)...netroufám si určitě hodnotit kvalitu výrobce obecně (hlavně pro stavebnice), ale ta droboť celkem ušla.
V Mošoni jsem od nich koupil Tatru 82 v 1/72 a nějaké doplňky. Začnu tím lepším - doplňky jsou pěkné a s klidem je doporučím. Teď to horší - Tatra je na první pohled celkem pěkná, materiál není tak tvrdý a podpěry se proto odstraňují dobře. Až tedy na interiér, kde je špatný přístup. Nedá se to tam zabrousit a bude problém vnitřek i barvit. Dalším problémem je, že zmotali dvě verze dohromady T82 a T92. Blatníky vpředu mají být do šípu, kanystr za budkou je úplně mimo, mávátka naše armáda podle fotek neměla a zrcátko bylo jen v právo a níž. Vůbec největší kiks je podvozek, který je tvořen jen jako děrovaný kvádr. Alespoň kola vypadají celkem pěkně. Za mě tedy takové hračkovité a další model od nich už nee.
„Umělec nepotřebuje kritiku. Umělec potřebuje ocenění. Když potřebuje kritiku, není to umělec.“ — Gertrude Stein
Ahoj Lepil někdo prosím Vás řadu T-54,55,59 v 1:35,od Hobby bossu? Zajímá mě kvalita téček Hobbyboss vůči Tamce, Takomu, Miniártu a Rfm... Předem děkuji za odpověď... Díky Milan
Lepím 54 od HB. Nedokážu stavebně porovnat s Miniartem a Tamiyí i když je mám doma, ale zatím jsem je nestavěl. Tamiya bude z nich nejpohodovější stavba, Miniart je dost složitý i když je to verze bez interiéru. HB bude něco mezi tím. Hlavní díly sedí dobře jen si musíte hlídat hrany, sem tam drobný otřep, ale opravdu drobný. Drobné díly jsou pěkné, ale někdy se těžko poznává co je vtok a co sočást dílu. Nejhorší je návod. Pracně musíte študovat kam co přijde a hlavně JAK se má daná součástka nalepit. Po stránce obrysové věrnosti nejsem schopen srovnání. Vím že tank č 212 z invaze 1968 který tam v obtiscích je má mít starší typ kol (pavouk) narozdíl od těch ve stavebnici. Jo a taky pancíř kanonu ikrytý plátěným krytem je vyroběn z měkkého vinylu což není ideální (je lepitelný rozpouštědlovým lepidlem).