Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

"Italské" téčko v 1/48 - poraďte

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: "Italské" téčko v 1/48 - poraďte

Příspěvekod Josef Steinocher » 05 črc 2025, 18:14

cencul.sk:
Ty dvě fotografie plastikového modelu jsou z netu.
Nic bližšího k nim nevím. Proto vloženy bez komentáře.

Toto se vztahuje k dotazu o operaci a fotografii s generálem:
RickMente-02.jpg

Na fotografii je T-34/76 model 41 STZ (možná ??? 42)

,, Ukořistili dvě T-34/76 model 1941 a kopec BA
Kvůli dohodě kterou uzavřeli s Německem, musely veškerou kořistní techniku údajně předat.
Asi to nedodrželi.
Údajně si jednu T-34 tajně odtáhli do Itálie.
Druhou co si prohlížel Generál Italo Gariboldi, nechal později zařadit do Italských sil v Rusku jakožto velitelský tank.
Její další osud není znám. Pravděpodobně zničena při ústupu. ,,

Toto jsou ovšem pouze a jen tvé dohady:
Samozrejme, že pri nasadení Talianskych jednotiek v r.1942 v operácií Blau asi nikto nepredpokladá, že ukoristili až 2 ks T-34 na celom úseku svojho nasadenia...že ich bolo oveľa viac, netreba vôbec nikomu dokazovať.
A ak už sa teda bavíme o lokalite Serafimovič (Russia) luglio 1942, tak možno tam bolo viac ks T-34/76 STZ m.1942

A o lokaci dalších tří foto nevím nic. Proto jsou opět bez komentářů.
'' Poznal jsem neomezenou moc a držel jsem ji v rukou a vím o ní jediné: Přivádí muže k šílenství. ''
Alexander III. Makedonský
Josef Steinocher

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cencul.sk » 05 črc 2025, 18:24

Josef Steinocher píše:...
Na fotografii je T-34/76 model 41 STZ (možná ??? 42)

Celkom určite M 1942 8-) A mimochodom, tá fotka už tu je v lepšej kvalite hneď na prvej stránke tohto vlákna 8-) 8-)
cencul.sk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Josef Steinocher » 05 črc 2025, 18:46

Fotka je piclá z předešlé stránky aby jsi lépe pochopil o čem je řeč.
(:)

A jsi si jistý že 42?

Filip Tomči:
Na fotce je verze T-34/76 STZ rok 1941(nebo 42) s odlévanou věží.(cast turret) Na barevných profilech mají špatně nakreslenou věž typu "Svařovaná"(s malým obdélníčkem na boku věže) nebo jiné chyby(splácané verze).
Adam Wilder to má na svým modelu blbě v té knize od Opreye, protože tam má svařovaný typ věže.(má tam být odlévaná)
Jak má vypadat T-34/76 STZ rok 41 s odlévanou věží má Mig Chimenez ve svým konverzním setu na 1/35.(porovnejte si to s čb fotkou)
V měřítku 1/48 tuhle verzi nikdo nedělá. Nedělá se na to ani žádná konverze. To co dělá Tamiya není T-34/76 rok 41, ale je to verze T-34/76 Závod č.112 olévaná věž rok 42.(bez konverze nelze) Hobbyboss dělá zase jinou fabriku a rok. To samé v 1/72 to nikdo nedělá.
Jediná možnost je udělat koupit http://www.hobbiesguinea.com/product_in ... ts_id=1873 + http://www.hobbiesguinea.com/product_in ... ts_id=8744
Další možnost, asi nejlepší je http://www.dragonusaonline.com/item_det ... de=CHC6388 ale musí se odbrousit ten obdélníček na věži, odstranit sváry na věži a frézkou a surfem naznačit povrch odlévané věže.

Doporučuji si pozorně pročíst toto téma od začátku. Tzn. od str.1
'' Poznal jsem neomezenou moc a držel jsem ji v rukou a vím o ní jediné: Přivádí muže k šílenství. ''
Josef Steinocher

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cencul.sk » 05 črc 2025, 20:04

Josef Steinocher píše:Fotka je piclá z předešlé stránky aby jsi lépe pochopil o čem je řeč.
A jsi si jistý že 42?
viewtopic.php?f=2&t=48029#p918759
Doporučuji si pozorně pročíst toto téma od začátku. Tzn. od str.1

Zasa si tu všetkým vytrel zrak.... https://cosbear.web.fc2.com/T34/76/STZ/STZ_4_1942spring.html :cry:
cencul.sk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Josef Steinocher » 05 črc 2025, 21:00

Ještě mám jednu fotografii:
t-34_hex_07.jpg

Josef Steinocher

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Josef Steinocher » 05 črc 2025, 21:58

Tak asi autor stránek co jsi sem dal je jediný co má pravdu no, s tím holt nic nenadělám.
ussrarmy45.jpg

Text od autora stránek: (volný překlad)
Co se týče tanku T34, modeláři jako Tamiya a Dragon vydali jen hloupé věci a různé knihy jsou nesmyslným obsahem. Existuje mnoho nadšenců do německých tanků a zdá se, že výzkum pokračuje, ale se sovětskými tanky se zachází s opovržením.
Proto jsme se rozhodli a provedli důkladnou studii T-34 prostřednictvím našeho vlastního výzkumu a systematicky jsme ji zde uspořádali.

Tanky T-34 jsou miniaturizovány společnostmi Tamiya, Dragon, AFV Club, Academy, MSD, ICM a mnoha výrobci, ale téměř všechny jejich stavebnice nejsou správné. A existuje také mnoho knih o T-34, ale téměř všechny tyto knihy nejsou také správné. O německých tancích existuje mnoho fanoušků a mnoho drobných bodů bylo zkoumáno. Ale o sovětských tancích, méně ventilátoru a špatný výzkum.
Zde jsem se rozhodl prozkoumat a poskytnout detailní analýzu tanků T-34!
HOME ホームへ戻る
Copyright c2019-2020 Tom Kikuchi "CosBear" All Rights Reserved

Z Temu ani Alegra si stejně nic nekoupím.
Josef Steinocher

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cencul.sk » 05 črc 2025, 22:16

Josef Steinocher píše:Tak asi autor stránek co jsi sem dal je jediný co má pravdu no, s tím holt nic nenadělám....

Námatkovo som otvoril knihu Средний танк Т-34-76. Первый год войны, Вече, 2010 , strana 34... Takže nie je jediný
T-34-76 STZ Spring 1942 01.JPG
Zdroj: Средний танк Т-34-76. Первый год войны, Вече, 2010 , strana 34

To ti ale ujco google nenájde, to už treba čítať.
cencul.sk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Josef Steinocher » 05 črc 2025, 22:49

V Ruské literatuře ani náhodou nejedu.
Tak to mám smůlu.

To že jsem žadateli o informace poskytl pár fotografií, není důvod abys tu do mě naprosto zbytečně ryl.
Jo za dobrou vůli, přišla odměna.
Bohudík ne od žadatele.

Tak třeba budou stačit rozmazané screenshoty z filmu.
:wink:
Josef Steinocher

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cencul.sk » 05 črc 2025, 22:57

Nikto tu do teba neryje, si to TY, kto tu stále kladie protiargumenty. Ak by sa náhodou k téme T-34 potreboval "dovzdelať" tu je odkaz na jedného fakt znalca https://riaslov.livejournal.com/

Jo, a vďaku neočakávavam, dávam to sem pre všetkých, ktorý pátrajú po korektných a správnych informáciach.
Naposledy upravil cencul.sk dne 05 črc 2025, 23:04, celkově upraveno 1
cencul.sk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Josef Steinocher » 05 črc 2025, 23:03

:grin: :grin: :grin:
Josef Steinocher

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Jakl » 06 črc 2025, 00:23

Josef Steinocher píše:To že jsem žadateli o informace poskytl pár fotografií, není důvod abys tu do mě naprosto zbytečně ryl.

Hele, nikdo do Tebe nereje. Model na fotkách, které jsi poslal, neodpovídal dobovým fotkám italského téčka, které už v diskuzi byly. Nápis na pravém boku má moc vepředu a pro nápis na levém boku jsem zatím neviděl jediný věrohodný podklad. Ze smajlíku s povytaženým obočím nebylo poznat, jak svůj příspěvek myslíš. Já to třeba četl tak, že je to Tvůj starší model a Tvá představa, jak to téčko má vypadat, a teď si drbeš hlavu, že to asi mělo být jinak. Ale nebyl jsem si jistý, jestli to neposíláš proto, že si myslíš, že to takhle vypadat má. Stačilo třeba zmínit, že je to cizí model, jehož fotky jsi našel na webu, a že to jeho autor asi trochu přehnal s fantazií, anebo má podklady, o kterých ještě nevíme. Nikdo by pak neměl potřebu konstatovat, že tenhle jeden konkrétní příspěvek moc užitečný nebyl.
- - -
Pročítáme dopisy dávno mrtvých lidí v pošetilé naději, že nás dovedou k pokladu. A ejhle. Někdy opravdu dovedou.
- - -
Tomáš Jakl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zabra » 06 črc 2025, 06:58

add model FB - je to volna inspirace autora
(cit: A fast little project about a captured T-34 by italian 120 artillery regiment, taking free inspiration from this famous ww2 eastern front picture during Barbarossa operation!
This time I decided to leave on the rubber tracks and make them a little bit more realistic but it can be always better)

https://www.facebook.com/groups/weather ... 077155992/

rozmazane... no to je, to je dano vlastnosti toho zdroje, ale min to ukazuje, to ten napis jeste pokracuje dale a nekomu to treba pomuze najit dalsi stripek a tak dale.
A nebo taky ne. Hledame ve verejnych zdrojich, klidne uz to nekde je v nejake memoarove knize davno zpracovano je, jen my k tomu musime dojit oklikou...
zabra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cencul.sk » 06 črc 2025, 08:20

Josef Steinocher píše:Ještě mám jednu fotografii:
Příloha t-34_hex_07.jpg je dlouhodobě nedostupná.

Po prezretí tejto fotky, kde je na nej vidno Nemcov, som v svojom archíve dohľadal dalšie 2 kúsky z rovnakej lokality, a na ich základe si trúfam povedať, že sa jednalo o koristný tank Nemecka.
Т-34_42_УВЗ-0_Э_004 (6).jpg

Т-34_42_УВЗ-0_Э_004 (5).jpg

Mimochodom, modelársky celkom zaujímavá situácia pre stvárnenie diorámy
cencul.sk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod milan petr » 06 črc 2025, 13:07

Konečně jsem se dostal ke kompu, z mobilu se mi blbě píše a houby na něm vidím, takže díky všem za příspěvky a odkazy [-o<
Ano, nejvíc mě zajímá téčko s nápisem, ale nepohrdnu ani jinými stroji v italských rukou :wink:

Před lety jsem páchal nějakou techniku pro kamaráda a tehdy jsem mimo jiné narazil na stránky s kořistní technikou (beutepanzer.ru). Napadlo mě, že bych možná našel něco tam, ale stránky ukončily činnost (na FB asi je, ale ten neprovozuju). Nicméně jsem našel odkaz na nějaký internetový archiv, kde fotky jsou. Pro většinu jsem asi objevil ameriku, ale třeba se to bude někomu hodit:
https://web.archive.org/web/20070112045 ... .narod.ru/

Edit: tak jsem začal procházet ten archiv beute a dost fotek se mi nenačítá. Jestli tam není uloženo vše, nebo je to tím, že mám starej krám PC netuším...
Nic proti Bohu, ale do pekla to mám blíž.....
milan petr

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse