Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Článkové pásy z 3D tisku, zkušenosti

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Článkové pásy z 3D tisku, zkušenosti

Příspěvekod Tom.Vrabec » 26 čer 2024, 13:23

Ahoj, já koupil německé klipsny od Elefantu a Eduardu. Nekontroloval jsem nějak extra rozměrovou přesnost...ale Elefanty se mi dost blbě oddělovaly ze základny (madlo klipsny je součást toho "supportu") a po dvou prasklých kusech jsem sáhnul po Eduardu. je s nima parádní práce, neprasknul mi zatím žádný...dostupnost perfektní a oproti některým šíleně předraženým sadám je tam plno kusů za velice příjemnou cenu.

Jinak ještě k pásům, ke StuH42 jsem nakonec pořídil zase QuickTracks, pro mě druhá sada od tohoto výrobce. Oproti těm na Pz.II (viz výše), byly z tmavého, víc průsvitného resinu. Ze startu jsem se nečekaně docela trápil a pár kousků polámal...opravdu doporučuju mrknout na krabičku, je tam YouTube odkaz na návod od nějakého maníka (nemyslím teď Lukasze). Našel jsem si přímo video s Pz.III/IV pásy a ten fígl je trochu jiný než u Pz.II třeba (spíš pinzetou a z jiného směru)...pak už to byla lambáda, jediný kousek jsem neprasknul a během chvilky hotovo. Panzerwerk vypadají super, ale ta cena je rachot...zajímavé budou ty PanzerArt, jejich poměr cena/výkon třeba u kol mi docela vyhovuje...
Tomáš "Vrabec / Nádražák" Kosič
Tom.Vrabec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondra Kubeš » 26 čer 2024, 13:38

Jsem překvapený nářkem nad cenou Panzerwerk pásů, já jsem je zatím vždy kupoval na Modellbau Koenig a ceny cca 38 Euro za pásy na Kingtigera a za stejný typ od Quicktracks tam chtějí 47,- eur.... Přitom kvalita je úplně jinde..
Ondra Kubeš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod RaK » 26 čer 2024, 21:50

Moc díky za tip na klipy od Eduardy. Za vyzkoušení mi to stojí. Dřív jsem ty plechové klipy dával i funkční. Myslím, že to byly sety od zaniklého Griffonu, ale teď už je to dost velká výzva i na stavbu pod lupou. Tak jsem si říkal, že 3D by mohl být dobrý kompromis. Koukal jsem nejdřív na T-Rexy, ale je to raketa.

Panzearty na kola super. Je to týden, co jsem koupil sadu na Henschel 33D1 a je to nádhera. Byl jsem překvapený kvalitou.

Po shlédnutí těchto recenzí Panzermeister36 track test #2 a Panzermeister36 track test #1 jsem dostal z Quicktracku a Panzerartu docela strach. Obojí se při sestavení dost lámaly. Určitě je to také o materiálu.

No a cena. Když vezmu, ze je potřeba připočítat poštovné 12 až 16 Eur, tak mi u jedněch Panzerwerk pásů např. na Hetzera vychází cena 2 stavebnic bez introše za jedny pásy. Ono je pak dobré vědět, co funguje a co ne. Určitě koupím Panzerwerky a dám vědět. Ty detaily mi za to stojí.
RaK

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse