A v akej mierke?1:1 je asi vysoká cena.1:35 ich robí Panzershop ale cena tiež nemalá.1:72 som videl s ruskím označenim BREM,ale neskúmal som
či je to to isté ako VT-72.Robila to nejaká ruská firma len neviem ktorá.
Vyprostovaciu techniku na baze ruskych podvozkov robili samozrejme okrem Rusov este Poliaci a Československo. A na podvozku T-72 to je u nás VT-72, rusi maju BREM-72 a poliaci maju tiež svoj vyprostovak, myslim ze ma oznacenie WZT-72. Su to typy od seba odlišné, ten polský je podobný nášmu VT-72. Z modelarskeho hladiska ide o podstatné zasahy do korby vozidla + rozna vystroj a žeriavové rameno. Ale vyprostovacie BVP (má označenie VPV - Vyprostovacie Pásové Vozidlo) sa myslím dá zvládnuť vpohode. Vpodstate namiesto veže je umiestnený navijaci bubon a velitelske stanovište, a v zadnej casti je krátke žeriavové rameno. Samozrejme je to povedané v skratke, sú tam rozdiely vyplyvajuce z cherakteru vozidla, ale zdaleka nie tak zasadne ako u VT.
teď jsem si vzpoměl...VPV dělá SDV model v měřítku H0 (1/87)...stavěl jsem to známému,ktzerý to pak naložil na vagon do kolejiště...no...z bojovky jsem mu tak dělal víc kousků...samozřejmě i s patinou na vagony...ale v klasických měřítkách bohužel nevím
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš..... Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
Mladý muži,najdi si na netu Panzer Shop,je tam nabídka MT-55,MT-72.Modely jsou kvalitní,ceny úměrné kvalitě i předloze,mostní Tatru,PM-55,AM-50,nikdo nedělá .... duch
Ještě něco,různé nástavby na BVP,dílenské i vyprošťovací představoval p.Martinec v ATM roč.1998.se slušnými výkresy,šly by použít na přestavbu...Brouk Pytlik