Marně pátrám po fotkách M41 ve službě u našich rakouských sousedů. Ve Vídni je znak i číslo na věží jen linkami. Bylo to tak nebo je to vybledlé? Prodává se hotový model 1:72 který má červeno-bílý znak a červené číslo černě lemované. Ale jaká byla skutečnost nějak nemohu dopátrat. Najde se někdo kdo ví víc? Nebo má někoho v Rakousku kdo by to mohl věděl?
No jo, máš pravdu, to je ten typ, co si ho koupil Arnold, aby si zavzpomínal na mládí Holt nemám dělat chytrýho takhle pozdě v noci Podívám se po víkendu do chytré knížky, kde je spousta fotek Bundesheer tanků.
"You don't have to apologize for the dress code when you are dressed in honor and courage." HM King Charles III. Volodymyru Zelenskému 2.3.2025
A taky má víc koleček, atd... Ale z fotek ostatních tanků je patrné, že znak byl vždy plný, červené kolečko s bílým trojůhelníčkem, nepředpokládám u M-41 výjimku.
"You don't have to apologize for the dress code when you are dressed in honor and courage." HM King Charles III. Volodymyru Zelenskému 2.3.2025
Vždycky plný nebyl. Mám v knížce fotky AMX 13/75 a M47 kde je jenom trojúhelník a je to jen jeho obrys bílou linkou. A na jediný fotce M41 je označení pod bagáží, ale asi tam vykukuje bílá linka...
Díky za názory, nejspíše to bude jako na tom modelu té M47. Při pořádném prohlédnutí fotek z Vídně to vypadá na tu přerušovanou červenou kružnici ( místy vybledlá narůžovělá) a linkami udělaný trojúhelník. Stejně tak linkami udělaná čísla. Je vidět, že naši jižní sousedé umí techniku důsledně utajovat. Ať jsem dělal co cokoli, fotky na M41 jsem nenašel. Tedy takové co by za něco stály.