zatím mi při lepení tanků stačily triky od letadel, ale už se to nedá odkládat, brzy budu muset hrábnout do plastových pásů. Jak jsem nad tím porůznu přemýšlel, vykrystalizovaly mi dva možné scénáře. Oba začínají tím, že kola nasucho hodím na korbu a kolem sestavím pásy. Vidím ovšem dvě možnosti.
1. Lepím jen pásy, pak to zase rozeberu, pásy a kola zvlášť.
2. Lepím pásy i s koly.

Ad 1:
Výhody: Půjdou krásně nabarvit pásy i kola, každé svou barvou.
Nevýhody: Barvou díly nabydou, bude se ta sestava muset dělat volnější, což jsou komplikace, a pokud to správně neodhadnu a nepůjde to pak zase sesadit, bude průsr.
Ad 2:
Výhody: Nebudou problémy s opětnou instalací na nabarvenou korbu
Nevýhody: Asi nezvládnu správně oddělit různé barvy. Například řekněme zelené zubaté hnací kolo umístěné mezi černokovovými vodícími zuby pásu, to si nefandím, že bych to v té 1/72 dal.
Zatím mi to vychází tak, že pokud půjdu cestou 2 a barvení nevyjde zcela dle představ (což je vysoce pravděpodobné), tak prostě budu mít nedokonale namalovaný tank, a to v místě, kde to nebude moc nápadné. Zatímco pokud se něco podělá u možnosti 1 (a neumím odhadnout, jakou má tohle pravděpodobnost), tak je to podělané fest. Čili 2 mi vychází jako bezpečnější cesta.
Máte k tomu někdo zkušený nějaké životní moudro? Díky moc.
Petr Habala