Měl by to být M4A3 s direct vision slots. Typ mantletu nejde z fotky poznat, mohl by to být M 34. Kryt převodovky je z jednoho kusu, nedělený. Ale tohle provedení radlice asi nikdo nevyrábí, nebo o tom alespoň nevím. Jinak šermíka s radlicí dělá UM, samostatná radlice se dala sehnat i od CMK v rezinu, jestli se nepletu. Byla ale dost drahá a taky do není to, co na fotce...
no Direct Vision Slots asi ne....korba je dry a jestli je to M4 (pravděpodobněji) nebo M4A3 takhle poznat moc není - ale M4A3 dry byly v Evropě poměrně vzácné - a dobrý postřeh je ta radlice - tuhle dělá na U.S. armoured bulldozer skutečně Miniart.
Z čeho usuzuješ že je korba dry prosím? Souhlasím, že direct vision to nemusí být, je tam vidět pravděpodobně vnitřní část periskopu u otevřeného poklopu. Taky jsem si myslel, že kryt převodovky vcelku se používal hlavně až u M4A3.
Podle tvaru (sklonu) předního pancíře, podle postavení otevřeného řidičského poklopu. Ohledně krytu převodovky - ty se měnily poměrně často - byl to kompletní díl včetně "vnitřku" - takže nemusel být ani poškozen ( i když i to bylo dost časté) ale byl třeba opotřebován ten "vnitřek". Buldozery (včetně téhle atypické zřejmě dílenské konverze) se většinou montovaly na už starší stroje a tohle tak přesně vypadá - opotřebovaný, různě pospravovaný a poskládaný (například přídavný pancíř je na věži ale na trupu chybí) sherm....
Tak je tu dilema,M4A3 nebo M4.Ono opravdu na tom tanku těch základních markantních znaků moc není.Blog ,,Panzerssery,,Marcose znám.Dopisujeme si.Jeho názor je M4 Sherman.Dozer s touto radlicí od Miniartu je na cestě.Obě verze Shermana mám.Pánové,ještě jednou dík.
Nájde sa tu ozaj odborník na sherman-y,potrebujem poradiť v typoch stavebníc. Jedná sa mi hlavne o tie čo dostávali rusy v rámci lend-lease a skoré typy čo boli v afrike.