Zdravím,mám v plánu postavit si model IS-3 v 1:35 koupil jsem si model od firmy Tamiya.Chci se zeptat zdejších odborníků kterému typu tanku je tento kit nejvíce podobný.Osobně bych chtěl postavit model někdy z let 45-46.Popřípadě Vás chci požádat o nějaké zajímavé podklady pro stavbu.Google a Primeportal už jsem prohlídl asi 3x díky všem za pomoc
Tamiyacka varianta je najskorsia mozna verzia tanku, v podstate tak ten tank vyzeral ked prvy krat vysiel z tovarne. Pokial chces stavat nejaky realny stroj tak skus vitaznu vojensku prehliadku v Berline, kde bol tank prvy krat predstaveny verejnosti. Pokial by si chcel modelovat nejake bojove nasadenie (alebo lesansky stroj), tak by si uz potreboval variantu IS3M, ktoru vyraba Trumpeter (model je naozaj lacny, na Ebay ho zozenies za 15 libier aj s postovym, ale je fakt otrasnej kvality, s tamkou sa to neda porovnat)
Že by bol ten Trumpeter nejaký hrozný by som nepovedal. Pred pár rokmi som ho staval práve ako stroj ČSLA biela 111 a stačil mi. Tu je link http://petr-model.blogspot.sk/
Mal si si zohnať a naštudovať podklady...... Návod sú pre mňa dostatočné podklady.