Myslím si,že tie farby budú vychádzať skôr zo štetcovacej rady od Valleja, čo však nieje problém ani pri striekaní. Vtedy na riedenie používam Tamiya riedidlo s žltým vrchnákom - teda celulózové. Navyše som nedávno zistil, ako dobre sú tieto farby kombinovateľné s Tamkami i Gunze H. Imrich
Môžem potvrdiť, že nesmrdia Máme ich na predajni už týždeň a okrem toho, že sa predávajú a nesmrdia neviem zatiaľ povedať nič iné. Vzal som si na veľkonočné sviatky domov jednu farbu Silver (mám rozostavaný Yak-40), riedidlo a lesklý lak, ale nemal som čas ani len dolepiť to lietadlo nie to ešte skúšať farbu Takže ak bude priaznivá konštelácia tento víkend (zlé počasie + dobré deti), tak budem testovať a určite to budem referovať tu na MF.
já jsem dostal přislíbeno pár lahviček takže až se mi dostanou do ruky tak udělám nějaký testík.
jinak co sem si je prohlížel na proseku tak lahvička,struktura (polyvinylacetát) a pach po vůni citronu opravdu napovídají že by se mělo jednat o přelabelované vallejo. cena tomu sice taky odpovídá ale dovozce italeri má mnohem lepší pokrytí než dovozce vallejo takže si myslím že se může jednat o velmi vhodnou alternativu pro modeláře pro které jinak vallejo barvy nejsou přímo dostupné.
Nuž tak som si ich teda vyskúšal. Mal som k dispozícii len jednu farbu - strieborná 4678AP. Namiešal som si malé množstvo s troma riedidlami - originálnym riedidlom, airbrush cleanerom (ktorým sa dajú riediť farby vallejo) a destilovanou vodou. Všetky mixy boli v pomere 1:1. Skúšal som štetcovať na čistý plast bez akéhokoľvek podkladu. Najlepší efekt sa mi videl po prací s destilovanou vodou. Farba sa pekne rozlievala po povrchu, stopy po štetci sa pekne zliali a pritom sa farba nerozlievala tam kam som nechcel. Po uschnutí takisto vyzeral povrch najlepšie ten, ktorý bol robený destilkou. Bola to síce len malá plocha, ale povrch vyzeral skoro ako striekaný Schnú trocha dlhšie ako klasické akrylky a vôbec nesmrdia. Ak si teda odmyslím tú slabú citónovú vôňu, ktorú majú Striekať som s nimi zatiaľ neskúšal, ale určite to ešte overím. Myslím však že tam bude treba viac riediť, pretože konzistencia farby pri riedení 1:1 sa mi nezdala príliš vhodná do pištole. Myslím, že sú to farby identické s Vallejo Model Color. Ak sa nimi bude dať dobre striekať, tak nemám problém prejsť Italerky úplne.
koupil jsem teď nedávno 2 barvy (protože se nějak nedostávalo některých odstínů tamiyí), ale jediný co jsem vyzkoušel je ředit to tamiyáckým akrylovým ředidlem a dělalo mi to bordel. jako kdyby se v tom cosi srazilo (takový malý chuchvalce ... skupenství asi jako škraloup od mlíka ... vypadalo to jak sraženej pigment nebo co) ... takže budu muset dojít koupit i originál ředidlo a o víkendu to snad otestuju ... nebo máte vyzkoušený čím jiným to jde ředit do pistole? (jo a co jsem koukal, tak německá dunkelgelb na techniku WWII je od tamiyácký XF60 hodně jiná, italerácká je vcelku výrazně do zelena)
"Češi jsou našimi spojenci a jejich ženy jsou současně mimo zákaz o sbratřování se s místním obyvatelstvem, jak to platilo v Německu. A proto hurá do Československa a ke sbratřování!" "Žádnej bastard ještě nevyhrál válku tím, že by zemřel pro svojí zemi. Vyhrál ji tak, že donutil jinýho pitomce, aby on zemřel pro tu svou." G.S.Patton
To JŠ ... zkusím i ten iron, byla by to nejlevnější varianta (teda po vodě, u který mi ale přijde že pak ta barva hůř chytá na model)
"Češi jsou našimi spojenci a jejich ženy jsou současně mimo zákaz o sbratřování se s místním obyvatelstvem, jak to platilo v Německu. A proto hurá do Československa a ke sbratřování!" "Žádnej bastard ještě nevyhrál válku tím, že by zemřel pro svojí zemi. Vyhrál ji tak, že donutil jinýho pitomce, aby on zemřel pro tu svou." G.S.Patton
ještě mne napadlo co isopropylalkohol? ten byl měl na akrylový barvy taky fungovat
Servus, napísal si akrylové riedidlo tak som myslel, že to s modrým vrchnákom. Nuž prekvapuje ma tvoja skúsenosť, lebo ja s Vallejami pri tomto riedení nemám problém a nechce sa mi veriť, že by pre Italeri vymýšľali niečo nové.
Já při stříkání valejjí používám kombinací pánem Ščučkou uvedených ingrediencí. Základ je voda + pár kapek airbrush cleaneru + pár kapek ironu. Tím se myslím eliminuje zasychání na jehle. Ale vzhledem k tomu, že jsem věčný modelářský začátečník, tak ber mé "rady" s rezervou
lix ... myslel jsem tohle http://www.modelartikl.cz/produkt/108-x ... ner-250ml/ když jsem s ním zkusil naředit dunkelgelb od italeri, tak se mi v tom cosi srazilo, takový tmavší malý chuchvalce (do pistole už jsem to samozřejmě ani nezkusil dát, to by mi jí předpokládám akorát ucpalo) ... jinak jsem taky začátečník a pistoli jsem "rozchodil" teprve před 14 dny