Prosím o pomoc s výběrem nejlepší dostupné stavebnice ani ne kvalitou ale typově odpovídající prostředí 1942-43 Stalingrad... samosebou útočící sovětskou... moc děkuji...abych neudělal botu já v té historii nejsem zas až tak kovanej hlavně co se týče typů v daném období , je lepší se poradit s odborníky...
"Na počátku bylo slovo boží a pár svařenejch trubek,a to ostatní je sranda kámo"
Život vojáka od útočného dělostřelectva je krátky, ale smysluplný!" MÁŠ OBROVSKOU ŠANCI JAKO POKUTOVÝ KOP - SPRÁVNĚ HIP HOP: HIP HOP JE TU HIP HOP JE V NÁS, OVLÁDNE I VÁS, PŘICHÁZÍ JEHO ČAS.
Zvezda by měla odpovídat modelu 42/43 ze závodu č.183 (Nižnyj Tagil). Lepší a přesnější stavebnici v tomhle měřítku neseženeš. Pokud by se ti nezamlouvala věž (odpovídá šestihranné odlévané věži "gajka"), můžeš ji vyměnit za lisovanou "želvovitou" od UM. Dále pak máš možnost postavit rannou produkci (bez madel) nebo pozdní produkci (s výsadkovými madly). Dále se jednotlivé stroje lišili v detailech dle výrodního závodu. Produkci 42/43 vyráběl závod 183 (Nižnyj Tagil), 9 (UZTM), 75 (ČKZ) a 174 (Omsk). Závod 9 a 75 používal obě verze věží, ostatní pouze gajku.
Právě na stole: PzKpfw III Ausf.F (Attack), PzKpfw III Ausf.H (Attack), PzKpfw III Ausf.L (Revell), PzKpfw III Ausf.M (Revell)
Tak to se omlouvám ale já jsem ze staré školy a nám vždy tvrdili že je lepší pozdravit a poděkovat a poprosit několikrát než jednou zapomenout a ti kluci mi pomohli tak proč bych jim neprojevil dík a úctu tím nejjednodušším způsobem ??? nechápu tudíš a asi mně ani nezajímá proč si to psal ( snad proto že jsi z té,, lepší dnešní ,, generace co nám staříkům ještě ukáže nebo spíš ukazuje jak na to a jak se správně chovat... ..ale přesto i tobě díky za příspěvek... PS : bylo jich jen 22 tak jsem jich pár přidal...
"Na počátku bylo slovo boží a pár svařenejch trubek,a to ostatní je sranda kámo"
Predpokladám, že je reč o mierke 1/72.......no otázka je, či chceš nejaký starší typ do polky roku 42, vyrábaný v stalingradských či ostatných závodoch, alebo už vyššie v diskusií spomínaný typ 42/43 s vežou "gajkou" (Mickey Mouse), ktorý zasiahol prvý krát do bojov až na neskorú jeseň roku 42, vyrábaný v nižnetagilskom Uralvagonzavode. Pokiaľ by si chcel prvý variant, vhodné sú prakticky všetky stavebnice od UM, Dragonu,Trumpeteru či Italeri/ESCI so "starším" typom veže, ak chceš Mickey Mousea, tak jednoznačene doporučujem Zvezdu. Tá má dokonca i typ pásov používaný práve v období prelomu rokov 42/43, tzv. uralský, ktorý vychádzal z typu stalingradského. Pre staršie verzie pozri môj blog dole v podpise o Stalingradskej tridsaťštvorke.....ktorýkoľvek typ, čo tam nájdeš, bol priamo produkovaný v rôznych obdobiach v rokoch 41 a 42 v STZ. Nižšie dávam pár obrázkov krabíc, ktoré by boli vhodný adept. No a samozrejme, okrem STZ výrobných verzií a UVZ Mickey Mousea, na stalingradskom bojisku bojovali i téčka všetkých starších verzií..........čiže verzie od roku 1940 po rok 1942.
No a čo sa týka čisto stalingradských verzií, tak tie nedosiahneš inak ako skrížením dvoch a viacerých stavebníc dokopy.....hlavne pokiaľ chceš verzie s celooceľovými pojazdovými kolesami.
Otevírám znovu tohle téma s dotazem. Koupil jsem si Tčko od zvezdy. Mám ho jako brutální rychlovku, ale stejně bych tam rád dal nějaký ten drátek. Musí tam být madla? A když můžou to být ta z ohýbaného drátu, nebo budu muset vyrábět ty plochý bazmeky, co v tom drát drží?
Já jsem to čet, ale bez madel mi to přijde hrozně holý a s těmi starého typu se mi nechce piplat. Ale viděl jsem, že Honza Pavlík má všude z ohýbaného drátu, takže je tam namrskam a
Vzor 42 s ohýbanými zábradliami skôr nie ako áno (mám nejaké foto muzeálnych kusov, ale tam nie je istota či to je ich pôvodná podoba), tank bez zábradlí bol na začiatku produkcie modelu 42 pomerne bežný jav......stačí si prejsť Techniku SSSR do roku 1945: viewtopic.php?f=168&t=29455&start=435 .....len na poslednej strane je určo fotka T-34 m. 42 bez zábradlí a navyše s ostrým spodným okrajom veže, čiže presne konfigurácia zo stavebnice Zvezda