Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Katyusha 1/35 Revell, Italeri???

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Katyusha 1/35 Revell, Italeri???

Příspěvekod petr793 » 07 led 2011, 09:37

Dobrý den. Nemáte někdo, prosím Vás, zkušenosti s modely Kaťuší v 1/35 od Revellu http://obchod.valka.cz/product_info.php ... id/1029280 a od Italeri 6242 http://global.ebay.com/ITALERI_6242_BM1 ... 30638/item Nemůžu je nikde sehnat v obchodech (hlavně Italeri) abych se na ně podíval a porovnal. Oba modely jsou zhruba stejně staré, co jsem zjistil, tak rok 2007. Navíc k Italeri má Eduard udělané doplňky. Tak nevím, co by bylo z nich lepší. Poraďte prosím…
petr793

• Odpovědět s citací

Re: Katyusha 1/35 Revell, Italeri???

Příspěvekod greenbaron » 07 led 2011, 09:57

Jestli mne paměť neklame, tak nejstarší (a původní) je model od Italeri (tenkrát ještě Italaerei), model letitý..., jehož rebox se v nezměněné podobě objevil již mnohokrát. Od Italeri koupila formy Zvezda a časem k modelu s gardovým minometem přidali i valník na stejném podvozku. Revell je posledním kupcem forem a výrobcem modelu - tedy doufám.
Tím chci říct, že v různých krabicích najdeš stejný (doslova totožný) model (stejné rámečky, dekály,...) pravděpodobně z jiného plastu a jistě s jiným návodem. Navíc mám dojem, že je to celé postavené na poválečním podvozku (ZIS-151?) a nástavba/rampa se poněkud (tedy dost) liší od toho, jak vypadala ve skutečnosti.
Takže pokud po tom modelu opravdu moc toužíš, rozhoduj se podle ceny... Pokud Ti jde o Italku jako o sběratelský kus, tak můžeš koupit pozdější přebal - jak už jsem napsal, jako první se to objevilo ještě v době, kdy Italeri byla Italaerei.

Editováno: Není třeba pro Italku chodit daleko, zvlášť ne do USA - tady: http://www.kitbazar-beroun.cz/?page=ks& ... =35&from=0 jí mají taky. (nemám vazbu na prodejce modelu)
- Musíme si pomáhat. Informace, které potřebujeme, tu vždycky někde jsou.
Jen ten, kdo na nich "sedí", nesmí být moula, který si myslí, že jsou jen jeho.

- Modeláři neodpouštějí ani tu nejmenší chybu - zvláště ne tu na svém modelu. Řežme raději do modelů, neřešme modeláře.

- Modely nejsou tak levné, abych je stavěl jen z krabičky a nechával všechny jejich chyby bez povšimnutí...
greenbaron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Remcal » 07 led 2011, 15:17

Nazdar,model je to velmi přesný a nebojím se napsat,že je to nejlepší model ,co kdy Italeri/Italaerei vydala a to jak věrností předloze,tak detailností.Zpracování podvozku a jednotlivých náhonů,je po mém soudu excelentní.Jelikož to znázorňuje poválečný vzhled raketometu(děláno podle polských výkresů,zpracovaných podle stroje,který se dochoval ve Varšavském muzeu),geodetika rampy raket se poněkud liší od válečné verze,nicméně přesně odpovídá své předloze.Mám model od Zvezdy,a i po té hromadě let(mám katalog z Italaerei z roku 1979 a tam už je uváděna)jsou výlisky velmi dobré.Problém je pouze s maskou chladiče,kde jsou slitá žebra,ale není to nic neřešiteného.Pokud chceš válečnou verzi,tak ICM ,např. tady http://www.nordlandmodels.com/product/i ... -16n:8542/ .Takže takové jsou moje dojmy. :-k
Remcal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petr793 » 14 led 2011, 11:51

Děkuji vám za Vaše názory. Nakonec to zřejmě bude válečná verze od ICM. Ale ještě jednou díky:-)
petr793

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse