Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Sd.Kfz.7/1 Mirotice

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Sd.Kfz.7/1 Mirotice

Příspěvekod Madmessy » 09 pro 2010, 20:27

Zdravím kolegy "bojovkáře"!Mám dotaz:chci si odfrknout od vrtulí,křídel atd... :-D Jelikož rád lepím to,co nějak souvisí s naším územím padl mi do oka flakvierling z Mirotic,samo že bude ve stavu pár minut před zničením :grin: Jen dotaz:Byl ještě šedý?Nebo už ve žlutý,ale je ohořelý?A nemá někdo ještě jiné fotky?Díky za odpověď
Přílohy
Sd.Kfz. 7_Mirotice 29.duben 1945.JPG
Madmessy

• Odpovědět s citací

Re: Sd.Kfz.7/1 Mirotice

Příspěvekod Dolin » 09 pro 2010, 21:37

SPZ : 2x vepředu WL548457 a na levém blatníku (z pohledu řidiče) bílá "12" a nad ní tmavý čtvereček. Pravý blatník nějaký světlý-bílý možná čtverec obdélník (?)

kamo podle mě žlutá a na ní moc tmavých jakoby tupovaných fleků..ale je to do diskuse :-k A na pravém štítu flaku to vypadá tak na 10 kills!

PS: A stály tam dva za sebou,...
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Madmessy » 09 pro 2010, 21:50

No to máš Doline super oči :grin: Já tam toho moc nevidim.... :grin: Neexistuje ještě nějakej jinej vierling,líp nafocenej?Z Čech samozřejmně.... [-o<
Madmessy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 09 pro 2010, 21:53

Neznám datování této fotky, ale pokud by to bylo z konce války, tak bych to viděl (a možná podle té fotky by to i sedělo) na husté zelené skvrny (pruhy) na žlutém podkladu a za vzor bych si asi vybral panceřované Sd.Kfz.7/1 od 1. protiletadlového zboru z výzbroje Kgr.DF. z května 45 u Rokycan.
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 10 pro 2010, 10:22

Madmessy píše:No to máš Doline super oči :grin: Já tam toho moc nevidim.... :grin: Neexistuje ještě nějakej jinej vierling,líp nafocenej?Z Čech samozřejmně.... [-o<

8) A někdo tvrdí, že jako sem se díval na tuto tvoji foto? :wink: A jiný Flakvierling samo existuje! - doporučuji knihu Dvacet dní na dvaceti kilometrech (koupit můžeš přes můj web je tam mail prodejci)

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod fanda_panek » 05 led 2011, 12:56

to je fakt zajímavá knížka, autor hezky zpracoval konec války u Dobříše, škoda že tady na karlovarsku žádná taková kniha není. Nebo je,ale nikdo o ní neví :-)
fanda_panek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Madmessy » 05 led 2011, 21:51

Já jsem též ze Sudet :D U nás je problém,že tady válka nikoho moc nezajímala a navíc většina pamětníků byla odsunutá...Proto koukám na HZČ tam se občas poslední dobou něco mihne:Sokolov,Vary atd...
Madmessy

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse