Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Má zkušenost s firmou NORDLANMODELS:COM

General Discussion
Téma uzamknuto

Má zkušenost s firmou NORDLANMODELS:COM

Příspěvekod george h » 16 úno 2018, 18:54

Jednalo se o modely techniky, tak to dávám sem.
Mám s firmou NORDLANDMODELS.COM smůlu pouze já?

8.1.2018
Objednávám modely u firmy Nordland.com a také u firmy Car model kit.
10.1.2018
Modely od firmy Car model kit dodány.
12.1.20018
Objednávka u firmy Nordlandmodels.com, stále vedená, jako NOVÁ.
13.1.2018
Posílám žádost přes Facebook.
Je to šest dní, co jsem poslal objednávku na modely, v nákupním košíku je má objednávka stále vedena jako nová, ale jinak se nic neděje?
Odpověď.
Dobry den, jak píšeme na hlavní straně e-shopu. Děláme to po praci a probíhají inventury. Mějte prosim strpeni. Od příští středy, budeme odesílat opět. Neni to jako obživa, tomu odpovídají i nízké ceny.
Denisa Sigmundová
17.1.2018
Po 17 hodině se dovolávám do firmy Nordlandmodels.com,
Ptám se jak to vypadá s mou objednávkou a je mi zděleno, paní Sigmundovou, že modely jsou pro mě připraveny
a budou mi co nejdříve odeslány.
20.1.20180 Zpráva od firmy Nordlandmodels.com
Váženy zákazníku
Objednávka č.0000 byla postoupena a nyní je ve stavu VYŘIZUJE SE.
26.1.2018.2018
U firmy Nordland se nic neděje, proto se pokouším, na firmu dovolat nikdo to nebere, proto píši mail.
Dobrý den.
Obracím se na vás s dotazem, jak to vypadá s mou objednávkou č 0000.
Již uplynul další týden a stále mou objednávku pouze vyřizujete.
V době objednávky, všechny tři modely byly skladem a stále po celých 25
pět dnů, jsou na vašich stránkách, všechny modely stále skladem, přesto s objednávka
stále vyřizuje. Bude vůbec někdy vyřízena?
Prosím o pravdivou odpověď, abych si je mohl, když tak objednat, někde jinde.
S pozdravem
Na to mi z firmy Nordland com, telefonuje muž, který se představuje jako majitel. Stručně asi toto z půlhodinového rozhovoru.
Bohužel pro mě mají pouze dva modely, ze tří, model od firmy Panda je objednán. Když se ptám, co se stalo,
že model není, když pro mě modely měli všechny, není mi odpovězeno, ale vyslechnu si, jak pan majitel má těžký osobní život, že všechno dělá až po práci, že stránky aktualizuje jednou za 5 dnů, co všechno se mu stalo, že nemá peníze na nový program, že má plno peněz u dodavatelů, kde musí platit předem. Nakonec se dohodneme, že by měl dostat model od Pandy v co nejbližší době.
2.2.2018
Stále se nic neděje. Proto se pokouším volat, nikdo to nebere, tak opět píši.
Dobrý den.
Obracím se na vás s dotazem, jak to vypadá s mou objednávkou č 0000.
Již uplynul další týden a stále mou objednávku pouze vyřizujete.
Odpověď
"Dobrý večer,
situace jak jsem říkal nebo psal posledně, krom Pandy to je, dodavatel
slíbil poslat, zatím nedorazily. Můžeme poslat ty dva, pak doposlat. Co
však víme, tak cenovka bude u dalšího nižší, 1199 Kč a budete muset platit poštovné. Bohužel nejsme schopni ovlivnit to, co ovlivnit neumíme.
S pozdravem,
Opět píši, a také si zjišťuji, že mnou objednaný model, na stránkách Nordlandmodels.com, je stále veden jako Skladem.
Nebylo by tedy lepší, kdyby jste neklamali zákazníky a změnily na vašich
stránkách u modelu od Pandy, že není skladem, ale že je nedostupná a pouze na
objednání? Myslím si, že je to klamání vašich zákazníků a že z vaší strany je to
neúcta k nám, kteří se na to, že model je skladem se spolehli a čekali že jim bude v co
nejkratší době dodán. Posledně, co jsme spolu telefonovali, tak jste
říkal, že aktualizujete své stránky během pěti dnů, že nemáte peníze na nový
program, bylo to lež, když jste na stránkách za týden nic nezměnili a
když jsem vám dnes volal, tak jste radši ani nezvedli telefon. Také není
pravda, že jste nejlevnější, stejné modely na jiném obchodě, se dají koupit
laciněji. Takže mi odpovězte, jste schopni mi modely, "Všechny naráz",
poslat do týdne a nebo mám objednávku zrušit a objednat si jí někde
jinde?
Opět telefon od majitele.
Rozhovor skoro hodinový, mimo jiné, přibylo i to, že s ním přestala pracovat kolegyně a že je na všechno sám, ale nakonec jsme se dohodli, že mi v pondělí 5.2.2018 pošle zprávu, jak to
s modely vypadá.
Další týden a žádná slíbená zpráva, ani nikdo nezvedá telefon, až
12.2.2018, v 17 hodin se dovolávám do firmy Nordlandmodels.com.
Telefon mi vezme žena, na můj dotaz co je s mou objednávkou č.0000, mi říká, že se stále vyřizuje, když se jí ptám, zda se do firmy opět vrátila, tak mi říká, že mám divné informace, co vlastně chci. Model že je obědnán a tak ať si počkám. Opravdu model, který jsem chtěl, ráno na stránkách firmy, byl změněn ze Skladem na Pouze na objednání. To už na mně bylo moc a tak jsem celou objednávku stornoval.
V 17,30 jsem stejné modely objednal u firmy MN modelář.cz
14.2.2018
Ejhle mnou objednané modely mi od firmy MN modelář.cz přicházejí, celková cena je o 350Kč nižší, než u firmy Nordlandmodels.

Tak to je moje zkušenost s firmou NORDLANDMODELS.com :shock: :) :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :twisted:
george h

Re: Má zkušenost s firmou NORDLANMODELS:COM

Příspěvekod pavel behensky » 16 úno 2018, 19:22

Mĕl jsem s nimi podobnou zkušenost,pravda je ,že teda až u třetí objednávky.V podstatĕ 3týdny se nedĕlo nic,komunikace žádná.Už tam také nekupuji,Mn,Go modely,Car model, Modelartikl,naprosto na pohodu,rychle a spolehlivě. Pavel
pavel behensky

Příspěvekod admiral6 » 16 úno 2018, 19:24

Neboj. Smůlu nemáš jenom ty. Já tohle absolvoval před rokem. Nakonec po dlouhém čekání a mnohým urgování jsem všechny svoje předobjednávky zrušil. Jo a těch pohádek co jsem od pana majitele slyšel. Vše jsem si nakonec objednal jinde a ve většině případů buď za stejnou, nebo nižší cenu.

Tady se to už řešilo:
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=19&t=26101&start=300
admiral6

Příspěvekod Hecis » 16 úno 2018, 20:01

Když jsem objednal co měli, nebyl problém, dokonce i po domluvě osobní vyzvednutí. To bylo před rokem. Teď mám již 3 měsíce(možná déle)objednané pásy a taky jsem slyšel, že až se bude objednávat zboží nebo co to bylo za nesmysl... Kdyby napsali, nedodáme, tak si řeknu"stane se" ale takhle tahat za nos, je to banda. Komunikace z jejich strany nulová a kdybych nepsal po měsíci a půl, tak by se ani neozvali....

Mě tak připomnělo, že bych tam mohlů zkusit zase napsat :-D
Sice nejsem tak dobry jako ty,ale věř,že se snažím stejně..
Hecis

Příspěvekod Zbyněk Kolář » 16 úno 2018, 20:23

Nevím. :sleep:
Já jsem neměl nikdy problém. Pravda, nikdy jsem nepotřeboval nic s dodáním zítra. Ale vždycky všechno dorazilo a peníze po mě chtěli až když to měli zabalené. Takže úplná spokojenost. :wink:
Zbyněk Kolář

Příspěvekod Gloton » 16 úno 2018, 23:52

Chápu, že modelář/zákazník kterému se něco podobného stane je naštvaný a frustrovaný a má potřebu to někde ventilovat, podělit se o své "trápení", ale na druhou stranu je potřeba si takovéto příspěvky dobře promyslet. Mohou totiž i poškodit tu druhou stranu a třeba i nesparvedlivě.
Je nutné si uvědomit, že u každého prodejce/obchodu/eshopu se vždy stane nějaký renonc, průser, nedorozumění a nějaký zákazník "to odnese". Ale až na výjimky, jsou to eshopy/obchody jinak standartní a spolehlivé.

Nechci nijak rozporovat zkušenost autora tohoto vlákna, jen chci upozornit, že ho nelze paušalizovat.

Já osobně mám třeba právě s Nordlandmodels dobré zkušenosti, udělal jsem u nich desítky objednávek a nemohu si stěžovat. Ano, přestal jsem u nich kupovat málo prodávané zboží (dražší doplňky a lepty z dovozu, protože kvůli množstevním limitům odběru zboží eshopem se musí dloooouho čekat, než se sesbírá dostatek objednávek a koupit takto málo prodejné doplňky na sklad si nemůže dovlit prakticky žádný náš prodejce), ale standartní sortiment stavebnic u nich nakupuji stále a stále budu. Ukažte mi například, kde jinde nakoupíte takto výhodně stavebnice Dragon, Takom a další a další (dělám konkrétně techniku 1/35). Já osobně jsem s tímto eshopem spokojen a s klidným svědomím bych ho doporučil i komukoliv dalšímu.
Gloton

Příspěvekod sosino » 17 úno 2018, 10:29

Bohužel moje nejčerstvější zkušenost s tímto obchodem je také negativní, nakupuji od nich již dlouho, na některé položky čekám více než rok, ale teď očekávám čtrnáct dní zboží, které je zaplacené a „čeká na expedici“. Elektronická komunikace s obchodem = 0. Chybami se člověk učí, příště dám vydělat někomu jinému. Tento obchod rozhodně moc nedoporučuji, určitě ne modelářům, kteří si myslí, že jim skladové položky přijdou obratem.
sosino

Příspěvekod ivako » 17 úno 2018, 11:02

Moc toho na forum nepíšu spíš zatím sosám info.NM bych doporučil jen svému ůhlavnímu nepřítely.První nákup sice delší (3týdny),druhý ze slušnosti po 4 měsících zrušen,
třetí (jinde zboží neměli) proběhl tak nějak v pořádku.A letos katstrofa.V zásilce chybělo zboží.Odpověď-došlo a vy jste platil převodem.Peníze nemám dodnes.Naštěstí to byla jen drobnost.Ale dle mého názoru by si to obchodník neměl dovolit.
ivako

Příspěvekod Aleš R. » 17 úno 2018, 11:31

ivako píše:.NM bych doporučil jen svému ůhlavnímu nepřítely.

Hmmm...
Aleš R.

Příspěvekod StaniModelar » 17 úno 2018, 13:27

Co mali skladom dorucili na slovensko rovnako rychlo ako valka.cz Pri tovare na objednavku treba pocitat v tomto odvetvi ze cakacia doba je riziko ale to asi u kazdeho.
Moje modelky na FB :)

https://www.facebook.com/groups/858245070947955/
StaniModelar

Příspěvekod Aleš R. » 17 úno 2018, 14:23

Taky moudro. Dokážeš pochopit třeba tohle? : "Opět píši, a také si zjišťuji, že mnou objednaný model, na stránkách Nordlandmodels.com, je stále veden jakoSkladem."
Aleš R.

Příspěvekod george h » 17 úno 2018, 14:47

Já nechci nijak poškodit obchod Nordlandmodels.com, mě akorát naštvalo jednání té firmy. Kdyby řekli hned, že modely, vlastně jeden model,
nemohou v co nejbližší době sehnat, tak člověk si to mohl zkusit sehnat jinde, Jak jsem také po měsíci udělal. Tady ale došlo k tomu, že jsem objednával modely, které byly skladem a nejdřív modely všechny byli, pak zase ne a nakonec zbyli pouze sliby a zapírání se, což mě naštvalo. Nechám na každém, aby si s tímto obchodem udělal každý svou zkušenost, ale pokud by to, co jsem napsal způsobilo, že se služby tohoto obchodu zlepší a že budou příště s každým jednat na rovinu, tak by to mohlo být dobré. Budu velmi rád, když další modeláři, budou s tímto obchodem jen spokojeni, všem to ze srdce přeji.
george h

Příspěvekod Jarda N » 17 úno 2018, 15:49

Já od roku 2011 udělal u Nordlandu asi 10 objednávek a celkem v pohodě až na jednu. Doteď v seznamu objednávek svítí ta z roku 2015 jako "Vyřizuje se". Dávno sem na tuto objednávku zapomněl. Ale jinak žádný problém.
Jarda N

Příspěvekod Jindřich Bernt » 17 úno 2018, 17:35

Bohužel mám podobnou zkušenost, nakonec jsem také objednávku stornoval...
Hotovo:
viewtopic.php?f=80&t=33211
viewtopic.php?f=7&t=33241
Jindřich Bernt

Příspěvekod Michal Rollo Šorm » 17 úno 2018, 20:03

Před rokem objednávka AK washe. Po půl roce nic, na mejly nikdo nereagovat. Na telefon to samé. Tak jsem vše zrušil a koupil u M N modelář. Dobré ceny, super jednání. Takže bohužel, za mne taky palec dolů. První a jediná zkušenost a hned negativní.
Michal Rollo Šorm

Další

Téma uzamknuto

Zpět na Diskuse