Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Nákup modelů ze zahraničních serverů!

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 2051 • Stránka 124 z 137 • 1 ... 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127 ... 137
  • Odpovědět s citací

Re: Nákup modelů ze zahraničních serverů!

Příspěvekod Petr Lang » 19 dub 2019, 09:53

U stavebnic motorek 1/12 jsem měl poštovné 830 - 940 JPY, tj. do 200,- Kč (Tamiya, Fujimi). Jinak pozor na ten celní limit (max. 2900 JPY bez dopravy), ať neplatíš výpalné celníkům. Porovnej to s car-model-kit.cz, jestli se to vyplatí (pokud tam mají to, co chceš kupovat).
Petr Lang

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Daniel » 19 dub 2019, 10:39

Do celního limitu bych se vejít měl (cena stavebnice je 2.880 JPY. Pokud bude poštovné v relaci jak píšeš tak je to ještě slušné. Na C-M-K to aktuálně nemají a nejsem si jistý že to mít budou - objednávám si novou Hondu Super Cub 110 (takový moped :D ) a to si myslím mnoho lidí nestaví.
Daniel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod čapik » 26 dub 2019, 20:11

zatím skvělá dosavadní zkušenost s

https://www.hannants.co.uk/
https://www.aviationmegastore.com/
https://www.aero-spezial-modellbauversand.de/
In progress
1:48 F-16CM 480FS 90-0829 "OIR"
1:48 F-16CM 13FS “Misawa” 94-0038
1:48 E-2C Hawkeye 2000
čapik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomas1971 » 10 kvě 2019, 19:12

Zdravím , chci se zeptat -- objednáváte si dekály od Draw dedal přímo u nich , nebo kupujete tady ?
Mohl bych se případně k někomu připojit při objednávce ? Díky
tomas1971

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomas1971 » 22 kvě 2019, 13:07

Tak ještě jinak , můžu poprosit , když si někdo bude objednávat z ciziny dekály od DRAW DECAL , jestli bych se mohl připojit ?? Díky .
tomas1971

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Daniel » 17 črc 2019, 12:28

Tak jsem dneska dostal mail z HLJ, že moje objednávka se jim vrátila jako nedoručitelná. Vzhledem k tomu, ž už jsem od nich párkrát bral a vždy to dorazilo se domnívám, že se pošta vykašlala na to dát mi avízo a po nějaké době to poslala zpět jako "nedoručitelné". Máte někdo taky podobnou zkušenost nebo jak se tomu dá předcházet?
Daniel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod milan petr » 17 črc 2019, 13:29

Z vlastní zkušenosti doporučuju nechat si zásilky posílat na adresu zaměstnavatele (tedy pokud to jde). Po problémech s naší místní poštou takřka všechno směřuju na pracoviště a je po problémech. Od té doby žádný balík nevykraden, neztracen, nepoškozen, vše doručeno.....
Nic proti Bohu, ale do pekla to mám blíž.....
milan petr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 17 črc 2019, 22:20

Zmíním jeden problém a ten se jmenuje GDPR. Díky tomu zahraniční spedičky/pošta často neuvádí telefonní kontakt adresáta - nejvíc případů eviduju v případě zásilek co jdou přes Deutsche Post a přes německé DHL. Tuzemský přepravce co přebere zahraniční zásilku má sice podle svých interních pokynů projít databázi a dohledat případně další kontakt krom adresy na základě dřív doručovaných zásilek, ale znáte to... Kdo by se obtěžoval. Proto je nejlepší se včas pídit po stavu zásilky podle jejího sledovacího čísla. Nedávno se mi stalo, že PPL svévolně namísto doručení ke mně domů dalo bez jakéhokoliv avíza zásilku na odběrné místo u nás ve městě. Na poslední chvíli před vrácením zpět se mi to podařilo zjistit, a zásilku dohledat i vyzvednout. A to jen díky tomu, že jsem si obvolal zahraničního přepravce a zjistil si spedičku co to od nich u nás přebírala.

To s českou poštou a HLJ je možná jiná situace, ale bylo to z HLJ tentokrát opravdu u nás dosílané přes českou poštu? S ohledem na "výpalné" co si pošta za balíky dnes účtuje, bych se nedivil, kdyby to u nás přebíral od zahraničního přepravce už jiný smluvní partner...
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JoseFxx » 18 črc 2019, 05:27

HLJ předpokládám,že je Hobby Link Japan, u nich se mi stalo že všchny písmena s háčky a čárkami byly vynéchana. Takže jsem měl skomolené jméno skomolenou ulici. Naštěstí se doručovatel dvovtípil podle čísla popisného. Takže když něco z japonska,tak bez háčků a čárek, myslím že to menší zlo než chybějící písmenka.
JoseFxx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Daniel » 18 črc 2019, 06:05

Tu zkušenost s DHL mám takovou, že zadali ne úplně přesně moje nacionále a tak po převzetí zásilky u nás PPLkou se u ní objevilo nedoručitelné neúplná adresa. Když jsem se chystal volat na depo co s tím, přišla mi od řidiče SMS že mi doručuje zásilku. Tak potom se v tom vyznej.

Ano je to z Hobby Link Japan. Tam píši zásadně svoje jméno a adresu bez diakritiky. Párkrát už mi od nich zásilka dorazila - vzhledem k tomu, že jsou to drobnosti, volím nejlevnější poštovné. Listonoška mi potom do schránky dá lístek, že si mám vyzvednout obyčejnou zásilku ze zahraničí a já je na poště přesvědčuji, ž tam opravdu mám balíček, i když v systému ho vedený nemají, protože je to bez podacího čísla ](*,) Jenomže tentokrát nic, ani lísteček, ani balíček, po šesti týdnech už jsem se smiřival s tím, že se to nekde ztratilo a ejhle, naše lenivá ČP to raději poslala zpět. Takže od příště už si to nechám taky raději posílat do práce, snad to bude fungovat líp.
Daniel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 18 črc 2019, 07:43

Dosílání do práce by fungovat určitě líp mělo. U nás na malém městě se známe, takže s českou poštou na rozdíl od spediček žádný problém nemám. Navíc pracuji z domova a žena je s dětmi doma taky. Ale blbne nám bezdrátový zvonek a tak se občas poštačka nedozvoní. Stávalo se před pár lety, že balíček nechala u sousedů a ti na to "zapomněli". Dnes mi dává do schránky už vždycky lísteček. Ale i tak se v případě, že čekám "dopis-balíček" co se nevejde do schránky raději ještě ptám na poště, zda tam u nich náhodou něco neleží.
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ceti » 31 srp 2019, 15:57

Lidi nema nekdo zkusenosti se Spanelakama apod..? Model kterej uz dlouho shanim jsem objevil zatim jenom tady v Argentine a ja se tam zkratka ani po x hodinach nikde neproklikam na jakejkoli kontakt a pro registraci chtej telefon s argentinskou predvolbou +54 jinak utrum..

https://articulo.mercadolibre.com.ar/ML ... 5c521b1081

..popripade pokud byste ho nekdo videli kdekoliv jinde, staci pipnout = odmena :) (klidne i prazdnou krabicku!!!)
Fairey Swordfish Airfix 1-72 sm.jpg

Byv.Instruktor Modelklubu Cernosice, momentalne bezdomovec (veskerej muj majetek je dlouhodobe ulozen ve skladu do doby nez budu mit vlastni bydleni).
Naposled dostaveno: P-51A NOVO 1:72
Dlouhodobe rozestaveno: Morskoj sturmovik NOVO 1:72 P-47 Razorback NOVO 1:72 VW Golf 2 GTD 1:1
ceti

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pepinopo » 23 zář 2019, 15:34

nějaké malé slevy zde pánové.narazil jsem na to dnes

https://hlj.com/autumn-sale-2019
pepinopo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gromthar » 26 zář 2019, 12:12

pepinopo píše:nějaké malé slevy zde pánové.narazil jsem na to dnes

https://hlj.com/autumn-sale-2019

Nevíte jak je to se clem a dph z tohoto serveru ? Udávají skutečnou cenu ?
Gromthar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Trojan » 26 zář 2019, 12:45

Cena je udávaná bez Cla a DPH
Obrázek
Jarda Trojan

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 2051 • Stránka 124 z 137 • 1 ... 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127 ... 137

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna