Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

pistole Fengda

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1861 • Stránka 123 z 125 • 1 ... 120, 121, 122, 123, 124, 125
  • Odpovědět s citací

Re: pistole Fengda

Příspěvekod Viktor » 30 pro 2019, 18:34

Zvažuji nákup Fengda BD-116C hlavním důvodem je 0,8mm tryska. Rád bych ji použil jako "stříkací pistoli" na menší větší plochy. Typickým použitím by tedy bylo například nástřik bezbarvého PU laku. Nejčastěji používám 2k polyuretanové bezbarvé laky.
Máte s touto pistolí s 0,8mm tryskou zkušenosti a myslíte že je pro daný účel vhodná?

Doposud pro větší plochy a třeba ten PU bezbarvý lak, používám dospělou LVLP pistoli s 1,4mm tryskou, ale jednak pro plochy do velikosti A3 je to tak trochu kanon na vrabce a hlavně, díky vysoké spotřebě vzduchu to musím chodit stříkat do garáže k velkému komperoru. Na malé věci mám malý tichý komperůrek s dvěma ledničkovými kompresory, který ale dává jen max cca 35l/min a tak velkopu pistoli neutáhne.

Děkuji za každý postřeh
Viktor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 30 pro 2019, 18:38

Na co tak velkou trysku?
Já a mnoho mých kolegů z Autosekce stříkáme karoserie aut polyuretanovými dvousložkami přes trysky průměru 0.15- 0.3 mm a jde to v pohodě.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 30 pro 2019, 18:43

Jednou jsem zkusil dát si do pistole trysku 0.5mm a o moc větší plochy mi oproti 0.3mm nešly, protože to rychle schlo a měl jsem ohromnou spotřebu laku.
A taky je třeba zohlednit zalití detailů.
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan_PN » 30 pro 2019, 19:28

Viktor píše:Zvažuji nákup Fengda BD-116C hlavním důvodem je 0,8mm tryska. Rád bych ji použil jako "stříkací pistoli" na menší větší plochy. Typickým použitím by tedy bylo například nástřik bezbarvého PU laku. Nejčastěji používám 2k polyuretanové bezbarvé laky.
Máte s touto pistolí s 0,8mm tryskou zkušenosti a myslíte že je pro daný účel vhodná?

Doposud pro větší plochy a třeba ten PU bezbarvý lak, používám dospělou LVLP pistoli s 1,4mm tryskou, ale jednak pro plochy do velikosti A3 je to tak trochu kanon na vrabce a hlavně, díky vysoké spotřebě vzduchu to musím chodit stříkat do garáže k velkému komperoru. Na malé věci mám malý tichý komperůrek s dvěma ledničkovými kompresory, který ale dává jen max cca 35l/min a tak velkopu pistoli neutáhne.

Děkuji za každý postřeh

Ako dlhoročný majiteľ pištolky BD-116C, ktorý tam pred pár týždňami prvýkrát nasadil 0.8mm trysku s úmyslom používať ju na lakovanie modelov autíčiek 1:24, si dovoľujem vyjadriť sa. :-k Po prvých stlačeniach spúšte som okamžite tento úmysel vyhodnotil ako nemožný ! Tak ohromné množstvo laku sa nedá uregulovať ani nastavením minimálneho dorazu ihly - podla mňa.
Momentálne ju používam na čistenie modelov prúdom destilovanej vody pod vysokým tlakom. Nevidím inú možnosť využitia - pokiaľ teda nechcete striekať napríklad bicykle... :)
Dokončené:
Ferrari F612 Scaglietti, http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=165&t=77315
LaFerrari, http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=165&t=87440
Rozostavané:
Ford GT
Milan_PN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Viktor » 30 pro 2019, 21:06

Děkuji za reakce-
Na co tak velkou trysku?
Já a mnoho mých kolegů z Autosekce stříkáme karoserie aut polyuretanovými dvousložkami přes trysky průměru 0.15- 0.3 mm

Vy mi dávžte, fakt jsem chvili přemýšlel jak rychle něco na autě nastříkáte s tou 0,15mm :)
Omlovou mi budiž, chvili před přečtením jsem koukal na video v kterém nějaký rusák stříkal auto db-116c s 0,8mm.
Pak mi to došlo.
Jak moc ředíte 2k PU pro 0,3mm trysku?

nechcete striekať napríklad bicykle..

Ty zrovna ne, ale větší plochy ano a proto hledám něco s větší tryskou a u té db-116C dokonce zvažuji , že k ní na soustruhu vyrobím cca 30ml kališek (vzhledem k tomu, že se to drží jako klasická pistole tak snad nebude problém s vyvážením a rozložením hmoty v ruce). Jak tu už někdo poznamenal, pokud chcete stříkat větší plochu tak zrovna bezbarvého laku to chce, aby měl lak šanci se slit plus předpokládám větší tryska umožní stříkat méně naředěný lak. Používám nějaké extrémně drahé ředidlo, které prý zlepšuie rozliv a zpomaluje schnutí v první fázi po nástřiku, primárně jsme ho tedy kupoval pro 2k PUR barvy, ale leju ho i do bezbarvého.

Asi si zítra dám opožděný dárek a těch 36$ do toho vrazím, těžko najdu něco vhodnějšího.

Apropo s jakým tlakem db-116C provozujete at již na 0,5 nebo tu 0,8mm

Ještě jednou dík všem.
Viktor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 30 pro 2019, 21:48

Tak na malý průměr je třeba naředit víc. Poměr směsi k ředidlu neměřím, jedu od oka.
Tlak mám standartně na 0,8 Bar. Ředím buď Nitroředidlem, nebo Gunze.
#TeamFoltýn
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gregorian » 07 led 2020, 16:17

Potrebuji radu.....jsem amater....mam bd 130....pred prvnim pouzitim jsem kver rozlozil...jenom jehlu jsem vytahnul....slozil zpet tech asi 5dilu nic sloziteho nejsem mamlas :-).......namontoval hadici kompresor se natlakoval...vzduch proudi tam co proudit ma......naliji barvu naredenou jak mliko......vzduch fouka barva nejde............po ucpani trysky prstem se delaji bublinky tlak nastaveny na 2bary prumer trysky 0.2....co je spatne.......pri montazi jehli do pistole nevim jak daleko ji mam zasunout?az na doraz kdyz mam nasazenou trysku?....nebo ma byt jehla vsunuta tak daleko ze kdyz dam spoust zpet tak aby se jehla shovala do pistole?prosim o soukromou zpravu at to nemusim slozite hledat dekuji
Gregorian

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 21 led 2020, 07:17

Ahoj kluci. Mám DB-180 a použil jsem ji snad 3x. Teď jsem potřeboval velejemnou práci a vzduch mě bublá do kalíšku ,barva nejde ven. Mám novou sadu těsnění ale předpokládám že to bude někde v prostoru pod kalíškem. Nějaký fígl na výměnu nebo mám poslat raději do servisu?
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard
P-39 Q Eduard
Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Egerman » 21 led 2020, 09:05

Zdar,
myslím, že by mělo stačit vyčištění a nebude třeba ani měnit těsnění. U mne pomohlo vyčištění dílu č. 5 a kanálků od něj v těle pistole pod nádobku. Nic co by se nedalo zvládnout doma s čističem a kartáčkem.
Přílohy
aerografo-fengda-BD-180-schema.jpg
„Problém současného světa je, že hlupáci jsou si skálopevně jistí, ale lidé inteligentní jsou plní pochybností,“ nositel Nobelovy ceny Bertrand Russell.
Egerman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JoseFxx » 21 led 2020, 14:44

Nečistoty v dílu 5 a vadné těsnění 4, máš možná málo utaženou 3.
JoseFxx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 21 led 2020, 14:46

Kluci díky všem. Mrknu na to a dám vědět jak jsem dopadl.

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
P-39 Q Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 21 led 2020, 19:51

Tak jsem to všechno rozebral vykoupal v purysolu pořádně mezizubním kartáčkem vyčistil. Vzal jsem tím purysolem i o kroužky uvnitř pistole pod tím ventilkem,v něm a pod hlavou s tryskou. Seskládal jsem ji dokupy a teď vyzkoušel sice jen čistým ředidlem a frčíme. :D Takže všem ještě jednou díky za rady.

P-39 Q Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JoseFxx » 21 led 2020, 20:45

Ty jsi koupal těsnění?
JoseFxx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lojza4 » 21 led 2020, 21:02

mám podobný problém jako kolega výše, nicméně příčina bude asi jinde, dle fotky mám dojem že mi chybí těsnění pod tryskou, akorát jsem nikde na shopu nenašel samostředící trysku na fengdu bd-186 (což je dle popisu tahle pistol)

má někdo podobnou sestavu a mohl by poradit co s tím? klidně bych koupil trysku šroubovací ale v těle pistole nevidím žádný závit :x
Přílohy
IMG_20200121_204437.jpg
IMG_20200121_204423.jpg
"Ne každý, kdo je dnes na straně Ukrajiny, je rovnou demokrat a sám hrdina jak oni...
Ale kdo je v té válce na straně Ruska, je normální bezectná k***a bez výjimky"
Jan Hřebejk
lojza4

• Odpovědět s citací

Příspěvekod IvoP » 21 led 2020, 23:08

Typ BD-186 Fengda nikdy s plovoucí stryskou nevyráběla. Podle výšeuvedených fotek to vypadá na jednu z pistolí upravovaných fou. Gabbert, kde došlo k nahrazení šroubovací trysky Fengda za vlastní samocentrovací trysku Gabbert. Tímto způsobem upravil více modelů Fengda a byly ke koupi i v ČR. Původní šroubovací trysku Fengda tak do této pistole již nelze instalovat. Ostatně i z dokumentace je viditelné, že nákres trysky (3) v návodu se neshoduje s vyfoceným typem trysky.
Z druhé fotky je patrné, že na trysce Gabbert chybí O-kroužek, takže pokud není schován v těle pistole, bude jej třeba dokoupit. Buď lze uspět v nějaké prodejně těsnění (stačí si změřit požadovaný průměr), v jakémkoliv e-shopu prodávající pistole Triplex nebo přímo u Gabberta. Pamatuji si, že jezdil osobně prodávat např. na KitShow do Kopřivnice a byl dříve i na E-day.
IvoP

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1861 • Stránka 123 z 125 • 1 ... 120, 121, 122, 123, 124, 125

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna