Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Kolísání tlaku Fengda AS-186A

How to
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Kolísání tlaku Fengda AS-186A

Příspěvekod Techdiver » 04 led 2019, 23:50

Mám výše zmiňovaná kompresor s tlakovou nádobou. Z logiky věci by tak měl držet při stříkání konstantní tlak a to bez ohledu na to, zda motor jede nebo nikoliv. Na přiloženém videu je však dle mého vidět a slyšet, že tlak se během stříkání mění a to ovlivňuje šířku stříkané čáry (měl jsem po celou dobu spoušť až na nastaveném dorazu a průtok vzduchu jsem měl naplno, tlak byl nastaven na 1,7 bar, záměrně jsem barvu více naředil flow enhancerem, aby se nezanášela tryska a "pokus" tím nebyl ovlivněn). Zajímavé je, že manometr žádné kolísání neukazuje, na něm se stále drží hodnota 1,7 bar (nebo jakákoliv jiná nastavená). Netušíte, kde by mohl být problém?
VIDEO: https://youtu.be/--d4H768A8E
Techdiver

• Odpovědět s citací

Re: Kolísání tlaku Fengda AS-186A

Příspěvekod Techdiver » 28 bře 2019, 23:52

Lidi je tohle normální? sice manometr ukazuje konstantní tlak, ale mě přijde že výstupní tlak se prostě mění.
Navíc mám velmi nízký tlak a kompresor stále běží ...
https://youtu.be/NQWCb-h4yp0
Techdiver

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Matt » 29 bře 2019, 07:05

Nejzajímavější na videu je prvních pár sekund a pohled na kašovitou hmotu co máte v kalíšku! :shock: ](*,)
Správně naředěná barva vám při naklánění pistole-kalíšku bude držet vodorovnou hladinu,to co tam máte je něco jako jogurt či tekutější puding , to je špatně !
Takže, to zdánlivé kolísání tlaku je nejspíš tím jak ta kaše zateče/je nasávána či nenasávána tryskou.
Osobně bych zatím nehledal chybu v kompresoru,ale spíš u sebe.
Vyzkoušejte to s obyčejnou vodou a uvidíte jak z kalíšku zmizí,a asi tak pak nařeďte barvu (to chce zkoušet a praxi).
Ať se daří.
Jarda Matt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Techdiver » 29 bře 2019, 07:30

Jarda Matt píše:Nejzajímavější na videu je prvních pár sekund a pohled na kašovitou hmotu co máte v kalíšku! :shock: ](*,)
Správně naředěná barva vám při naklánění pistole-kalíšku bude držet vodorovnou hladinu,to co tam máte je něco jako jogurt či tekutější puding , to je špatně !
Takže, to zdánlivé kolísání tlaku je nejspíš tím jak ta kaše zateče/je nasávána či nenasávána tryskou.
Osobně bych zatím nehledal chybu v kompresoru,ale spíš u sebe.
Vyzkoušejte to s obyčejnou vodou a uvidíte jak z kalíšku zmizí,a asi tak pak nařeďte barvu (to chce zkoušet a praxi).
Ať se daří.

Toho jsem si vedom a byl to zamer strikat takto hustou barvu. Takto husta barva by ani strikat jit nemala na 1 bar. Moje podezreni je, ze 1) manometr podmeruje a ve skutecnosti je na vystupu vyssi tlak nez ve skutecnosti, 2) tlak kolisa. Udelam jeste jedno video, kde barvu naredim spravne a vysledek bude stejny
Techdiver

Odeslat odpověď

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna