Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Zkušenosti s barvami Pactra?

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 207 • Stránka 7 z 14 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14
  • Odpovědět s citací

Re: Zkušenosti s barvami Pactra?

Příspěvekod tunnelDT » 14 dub 2011, 19:14

nastastie revellky su revellky :D i ked ktovie
tunnelDT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Nordland Models » 14 dub 2011, 21:03

Jen pro upřesnění, barvy Pactra, které jsou baleny v Polsku pochází z USA. Do Polska jsou dodávány ve velkém množství a tam baleny do menších lahviček, takže poslká Pactra je stejná jako US Pactra. Je však možné, že byla nějaká šarže ředidla Bílek jednoduše špatná, nebo nevím co, protože těch reklamací jsme dostali více, cca 10, všem se barva zdrcávala v pistoli.

Denisa Sigmundová
Nordland Models

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tunnelDT » 14 dub 2011, 23:19

o alclad farbach sa tiez pise v teme ze ich asi poliaci falsuju :x
tunnelDT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 20 dub 2011, 17:59

Akorát jsem otestoval ředidlo od Bílka - "ředidlo pro akrylové - vodou ředitelné barvy" na Pactry a na AKANy. Po kolegovi z klubu mi z Mošoně Nordlandi poslali na vyzkoušení ono ředidlo a nic se mi nesrazilo. Rozmíchanou Pactru jsem si pomocí štětce nanesl do paletky a na to nakápnul ředidlo Bílek. Nic se nestalo a při rozmíchání se to ihned spojovalo. Bez problémů. Stejně tak barvy AKAN. Smrdí to zcela stejně jako smrdí ředidlo Model Master. Pokud to není to samé, je to minimálně hodně podobné.

Neprodává náhodou Bílek taky čistidlo? Nemohlo dojít k záměně etiket? Ředění jsem zkoušel několikanásobně a nic se nesrazilo :-k
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Mazač » 21 dub 2011, 06:50

Tak to je dobrá zpráva Jakube. Tak to si ho taky doobjednám, už mi ho moc nezbývá a za tu cenu se rozhodně vyplatí 8-[ . Škoda že firma Bílek tam nemá na štítku nějaké info, kdo to vlastně doopravdy vyrábí, takhle díky ceně k tomu člověk přistupoval s despektem jako k něčemu podřadnějšímu.
Pavel Mazač

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 21 dub 2011, 06:55

No Nordlandům údajně asi 10 lidí reklamovalo to ředidlo, že se jim to srazilo. Opravdu by mě zajímalo, v čem by mohl být zádrhel :-k
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimír Žiška » 21 dub 2011, 06:56

Koukám, že mě už Kuba předběhl. :) Takže, vzhledem k počtu reklamací jsme jedno ředidlo, jak již bylo napsáno poslali na otestování Kubrtovi a výsledek znáte. Už chápu proč i mě se barva zdrcávala a patrně i ostatním. Vinou byla špatně vyčištěná pistole od zbytků barev Tamiya, nebo Gunze, pak ředidlo Bílek reaguje a barva se zdrcne. Čili na vině není ředidlo, ale špatně vyčištěné pistole, nebo štětce, tudíž ředidlo Bílek je plně adekvátní náhrada ředidla Model Master. Kuba dostal ředidlo ze stejné dodávky jak ti, kteří jej reklamovali, takže i naše teze, že mohlo namrznout, cokoliv při přepravě je jako lichá a proto lze Bílkovo ředidlo používat bez obav. Rovněž jsem i v Mošoni viděl, jak Petr barvu naředil a problémy žádné.
Rozestavěno:
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php? ... 71#p302171
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=19673
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=84748
Vladimír Žiška

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Kafrik » 21 dub 2011, 11:50

Bohuzial to celkom nie je pravda,pred niekolkymi minutami som skusal riedenie v ciste miske a riedidlo farbu zrazilo. Pouzil som cisty novy stetec. Prikladam foto. podla mna je to nieco ine a nie to riedidlo a omylom sa to dostalo do predaja.

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1774382038322&set=o.127139517300068&type=1&theater
Richard Kafrik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kalousek Petr » 21 dub 2011, 17:41

Výsledek mého dnešního pokusu ..Pár kapek barvy + pár kapek ředidla tak , jak jsme zvyklí na štětěc . Raději řidčí a více vrstev . Barva byla v naprostý pohodě a výsledek vydíte na fotce . 2 - 3 vrstvy a bylo by to OK , tohle je 1 vrstva . Pak jsem omámen úspěchem natáhl 3 ml ředidla a tak 1,2ml barvy do stříkačky ..Už při natahování barvy bylo patrný , že nebude něco v pořádku . barva se jakoby shlukovala do sebe , než aby se rozptylovala v ředidle ( efekt jako u starých barev ) ..Po prokarblování to nevypadalo zle a tak jsem to dal do pistole a skusil stříkat při tlaku tak 0,8 Baru . Velice záhy se pistole začala sekat žmolky , které vydíte . Vyfrk jsem to při zvýšení tlaku ven a pak už bylo čištění pistole ..Ředidlo není originál značkový , tudíž pro mne nepoužitelný . Další podobnou akci zažít nechci . Tohle se v žádným případě nesmí stát , poněvadž teorii o špinavý pistoli nevěřím . Při běžným čištění pistole samozřejmě uvnitř KAŽDÝMU něco málo zůstane , ale to není důvodem k problémům . Před stříkáním pár kapkami ředidla pistoli rozjedu ( i nyní )a pak tam dám barvu . Bylo bylo by to moc náhod u moc lidí najednou a to je divný ..Pistoli jsem před stříkáním pochopitelně zaprasenou neměl , minule jsem čistil jehlu ..
Přílohy
DSCN1951_1424.JPG
DSCN1950_1425.JPG
Petr
Kalousek Petr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 21 dub 2011, 17:54

Tyvoe :shock: Tak to čumím. Du to znova odzkoušet, to není možný :o
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Matyska » 21 dub 2011, 18:41

Některý akrylový barvy jsou celkem dost náchylný na byť sebemenší množství cizorodých složek. Je možný, že při plnění lahviček se do nich něco dostalo a může to být jen v části z nich. Normálně se dohodněte a někdo z Vás, co máte "špatný" výsledky, pošlete svoje ředidlo někomu, kdo má výsledky OK a uvidí se. To, že Nordlands koupili od Bílka jednu várku neznamená, že ji Bílek plnil v jednom dni, nebo stejnou šarží ředidla. Mimochodem jestli před plněním proplachovali bralenky třeba technickým lihem, mohlo se stát, že se zcela neodpařil před plněním a máte hned jeden důvod.
A pak je tu varianta, že Poláci začali barvy něčím nastavovat aby vydělali víc a ti, kdo mají ještě ty dobrý, mají dobrý výsledky.
Já tě něco řeknu: Neříkej mi nic!!!
http://www.kpmkaznejov.com/
https://www.facebook.com/lepiMteam/
Tomáš Matyska

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Arest » 21 dub 2011, 19:03

Chlapi, vy kteří máte problém se srážením Pacter, zkuste tu samou barvu naředit jiným ředidlem, např. Levelingem, a hned uvidíte jestli je to špinavou pistolí nebo ředidlem.
Arest

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kalousek Petr » 21 dub 2011, 19:59

Mohlo by se skusit Tamiya X-20A .. :-k Mně se však teď do dalšího experimentu moc nechce , žážitek je stále živý :evil: :? ..J
eště chci poznamenat ..U míchání barvy s ředidlem na štětcování jsem v barvě nepozoroval žádný žmolky nebo hrudky , barva je tedy čistá a já těch pár kapek štětcem spotřeboval a na nic jsem nenarazil ..Při máznutí na papír jsem nepozoroval žádné oddělování pigmentu od ředidla , jako u starých , už z části i sražených barev .
Petr
Kalousek Petr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ppitis » 21 dub 2011, 20:04

Mám odzkoušeno ředění Tamiya X-20 A a ještě přidávám spomalovač od Gunze Mr. Retarder Mild (oranžové),zatím bez problému.
Suder Tools
Suder Petr
výroba přípravku pro modeláře,cnc strojírenská výroba hliník,mosaz,plast
Luční 242
Orlová-Lutyně
735 14
tel. 605 424 754
IČ:02312212
http://www.sudertools.com
Ppitis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kalousek Petr » 21 dub 2011, 20:10

Ppitis píše:Mám odzkoušeno ředění Tamiya X-20 A a ještě přidávám spomalovač od Gunze Mr. Retarder Mild (oranžové),zatím bez problému.

Tak dobrý :D ..Fakt se ty chemikálie mezi sebou nehádaj ? Napiš , v jakým poměru jsi to naředil ..
Petr
Kalousek Petr

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 207 • Stránka 7 z 14 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna