Ahoj,chtěl bych se zeptat kde se dá koupit silikonkaučuk.Díky za odpověd.
monti1 píše:Ahoj,chtěl bych se zeptat kde se dá koupit silikonkaučuk.Díky za odpověd.
Krahulík píše:Hlavně si to neobjednávej z nějakejch eshopůmě se osvědčil teda chemex v práglu, ale to byla nouzovka, jinak beru přímo z lučebních z kolína a pak přímo od axsonu, tudle sem právě koukal že jisté nejmenované eshopy maj natažený základní silikony z kolína v průměru o 50% a některý se nestyděli za marži nějakých 80% !!!
Před dvěma lety sem bral z axsonu 10 kilo uretanu a dopravce ze mě dělal vola a neustále na webu psal, že nejsem k zastižení, pak už to vzala do rukou přímo paní z axsonu a udělala jim tam vítr, nakonec přijelo mladý koktavý kopito. kterýmu se zřejmě nechtělo zajíždět na tu naší vesnici, která je přitom 3 km od spojnice sever jih, tak dostal sodu ještě odemě, na to hned změnili dopravce, teď už sou jejich dodávky opět OK a za 3 dny to máš doma, bohužel ten současnej, tuším GP má dopravné kapky vyšší, ale porád lepší než zaplatit "jen" 100Kč a řčekat jak pakoA v kolíně taky super dohod, napíšeš mejla, dostaneš potvrzující odpověď a za pár dní je to doma.
a hlavně, vše je ČERSTVÉ, konkretně u toho uretanu je to pro mě podstatné...
Fash153 píše:......
jeste se zeptam, je mozny pridanim nejakeho pigmentu do resinu docilit svitivosti odlevaneho modelu?
Diky
Baryk píše:Dík, ale moc mě to nepotěšilo.
Předpokládám, že přetlak je použitelnej i na epoxydovou pryskyřici , ale jak dlouho to nechat natlakovaný? Dokud to neztuhne? A co udělá přetlakování s nevyvakuovanou formou, respaktive jak dopadne odlitek?
Nevim jestli to tu už zaznělo, ale jak ekologicky zlikvidovat prošlej rezin?
Ondřej Nadrchal píše:Fash153 píše:......
jeste se zeptam, je mozny pridanim nejakeho pigmentu do resinu docilit svitivosti odlevaneho modelu?
Diky
O zadnem takovem nevim, ale chce to poptat primo u dovozce. Treba neco existuje![]()
firestarter píše:Všem, kdo se pouští do domácího odlejvání bych tímto chtěl znovu dát na vědomí, aby nepodcenili bezpečnost a ochranu zdraví při práci!!!
Vůvec nechci domýšlet, co by se stalo, kdybych si nenechal zhotovit ochranej box z hliníkovýho plechu, do něhož je tlaková komora přišroubovaná, protože v momentě exploze jsem klečel těsně vedle něj a strouhal prach z pilníku kartáčkem na zuby do koše, abych si tím ukrátil chvilku, než dosáhne budík hodnoty 8 barů. Samozřejmě jsem se do práce zažral a vyrušil mne až onen výbuch.
Škoda, že jsem neměl u sebe magnetofon sonet duo, abych vám tuto historickou událost zaznamenal, tak jako Zdeněk Svěrák v Liptákově![]()
Můžu vám říct, že jsem se kupodivu ani zas tak moc nelekl, s kocourem to taky nijak nehnulo, zato manželce na gauči jsem málem volal záchranku a větší práci než stavbu nové tlakové komory shledávám úplně někde jinde...
Co říci závěrem?
V každém případě udělejte kolem tlakovky dostatečně velikej ochranej box a při tlakování nikdy neodvádějte pozornost z tlakoměru!
btw: doufám, že to odlitky vydrželi, za chvilku je jdu vyjmout z forem...
Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků