Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Pistole Harder & Steenbeck (H&S)

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1559 • Stránka 7 z 104 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 104
  • Odpovědět s citací

Re: Pistole Harder & Steenbeck (H&S)

Příspěvekod Igy » 01 říj 2008, 07:58

Ano,to je on.Jedna z věcí,která se mi moc líbí je jeho malá hlučnost(38 dB),velikost... :wink:
Člen "ŠTĚTEČKOVÉ GALAXIE" č.9
...ale už mám i "kvér"...
Igy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod J!rka Votápek » 01 říj 2008, 16:33

Ahoj!
Ten kompresor mám (je to ale Eurotec 10A, což je jedno, páč je to úplně stejný - výrobce je H&S ;) )
Je fajn, pracuje se s nim dobře, jenom mi trochu jezdí po lině - musel jsem ho instalovat na podložku pod myš k PC.
Co je ale podlě mě obrovskej problém: ta malá nádobka na kondenzovanou vodu nestačí - po cca hoďce práce se mi voda většinou dostane až do hadičky (malinké kapičky).
Zatím se mi ale nestalo, aby prošla až do pistole. Po použití vždycky odmonutju hadičku i odkalovač, nechám vysušit a hotovo.
Ovšem při každodenní práci by to mohl být problém - hadička nemusí dostatečně vyschnout.

Za rok, dva stejně půjdu do nějakého Sintecu 8)
J!rka Votápek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 01 říj 2008, 18:22

J!rka Votápek píše:Ahoj!
Ten kompresor mám (je to ale Eurotec 10A, což je jedno, páč je to úplně stejný - výrobce je H&S ;) )
Je fajn, pracuje se s nim dobře, jenom mi trochu jezdí po lině - musel jsem ho instalovat na podložku pod myš k PC.
Co je ale podlě mě obrovskej problém: ta malá nádobka na kondenzovanou vodu nestačí - po cca hoďce práce se mi voda většinou dostane až do hadičky (malinké kapičky).
Zatím se mi ale nestalo, aby prošla až do pistole. Po použití vždycky odmonutju hadičku i odkalovač, nechám vysušit a hotovo.
Ovšem při každodenní práci by to mohl být problém - hadička nemusí dostatečně vyschnout.

Za rok, dva stejně půjdu do nějakého Sintecu 8)
Záleží synku na vlhkosti vnějšího prostředí,možná by pomohl papírový filtr před sání? :o To moje monstrum to dělá občas taky,ale záleží na vlhkosti vzduchu. :?
:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Igy » 01 říj 2008, 19:47

Nebudu řešit peníze,stejně je komp věcička,která se kupuje na hodně dlouho!
J!rka mě trošku odradil,a tak jsem se rozhodl,že pravděpodobně půjdu do tohohle :P
kompresor.jpg

Jinak díky za info :wink:
Člen "ŠTĚTEČKOVÉ GALAXIE" č.9
...ale už mám i "kvér"...
Igy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod J!rka Votápek » 02 říj 2008, 06:12

Igy píše:Nebudu řešit peníze,stejně je komp věcička,která se kupuje na hodně dlouho!
J!rka mě trošku odradil,a tak jsem se rozhodl,že pravděpodobně půjdu do tohohle :P
kompresor.jpg

Jinak díky za info :wink:

Pokud ti nesejde na počáteční investici, tak tím Sintecem rozhodně chybu neuděláš ;)
Ten EuroTec je, řekl bych, spíš pro ženský, co malujou nehty - pro modeláře asi moc ne. I když je hodně kvalitní, tak ta vysrážená voda je celkem nepříjemná.

Duchýno, proberem to na Lužce ;)
J!rka Votápek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MilanHS » 10 říj 2008, 17:57

Tak jsem si ji doma napojil na kompresor. :D

Vyzkoušel jsem ji jen v podstatě ušpiněným ředidlem. A jen pár kapek z kapátka.
Nestříkal jsem nic extra jen na papír, abych věděl jestli těsní.
Nečekal jsem to! Linka se dá dělat tenká jak tužkou, je to bomba!!! :shock:

Další výhodou je tryska, která se nešroubuje ale nasouvá.
Díky za reference jsem rád, že jsem na Vás dal a koupil.
Milan
Přílohy
Infinity.jpg
Milan HOS

Rozestavěno:
Royal Canadian Navy Sea King, 1/48
Merkava MBT 1/35
Su - 27 FLANKER 1/48

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
MilanHS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Novio* » 11 říj 2008, 16:26

Taky tedy v brzké době pořídím Infinity, sice jsem svojí fengdu ani pořádně neužil, ale nechám si ji na špinavou práci.

Ono jsem zprvu váhal kvůli ceně, ale mrknul jsem na ten odkaz na Vaňoucha a skoro mně porazilo, všude, kde jsem se na ní díval stála v rozmezí 5000-5100 a u něho je prakticky o litr levnější.

Jinak jsem na jedné recenzi na Infinity narazil na informaci, že některé těsnění nejsou teflonové a tak se komplikuje použití sintetik. Na druhou stranu jsou to prý jednoduché těsnění, které se dají za hubičku koupit v každém instalatérství - myslím že to bylo těsnění u kalíšku a u držáku trsky - stříká někdo s infinity sintetiky, nebo čistí acetonem a pozoroval nějaké problémy? _ Díky
Zatím postaveno: Tiger II. Porsche
Novio*

• Odpovědět s citací

Příspěvekod foxbat » 11 říj 2008, 19:20

Novio* píše:Taky tedy v brzké době pořídím Infinity, sice jsem svojí fengdu ani pořádně neužil, ale nechám si ji na špinavou práci.

Ono jsem zprvu váhal kvůli ceně, ale mrknul jsem na ten odkaz na Vaňoucha a skoro mně porazilo, všude, kde jsem se na ní díval stála v rozmezí 5000-5100 a u něho je prakticky o litr levnější.

Jinak jsem na jedné recenzi na Infinity narazil na informaci, že některé těsnění nejsou teflonové a tak se komplikuje použití sintetik. Na druhou stranu jsou to prý jednoduché těsnění, které se dají za hubičku koupit v každém instalatérství - myslím že to bylo těsnění u kalíšku a u držáku trsky - stříká někdo s infinity sintetiky, nebo čistí acetonem a pozoroval nějaké problémy? _ Díky

Gumová těsnění nemají problem ze syntetikama, ale s acetonem, páč aceton žere gumu. Syntetiky jsou bez problemů. Ale je pravda, že na své Hanse jsem je vyměnil za doživotní teflon. :)
Musel jsem to napsat!!!!

Zdeněk Pomajbík

foxbat

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MilanHS » 11 říj 2008, 20:00

No prohlídl jsem tu pistoli docela důkladně, protože jsem od přírody zvědavej a potřebuju vědět jak to funguje :idea: a PROTOŽE STÁLA DOST PENĚZ.

1. Pistole má plovoucí trysku s teflonovým těsněním. =D>
2. Nemá u trysky žádný zavit který by se mohl zalomit nebo tak podobně jako u Fengdy nebo třeba u Hansy. =D>
3. Gumové těsnení je v nádobce, ale je uvnitř závitu ve vybrání po dotažení nádobky je celé ukryto.
4. Použitím Airbrash Cleaneru by nemělo docházet k ničení gumových těsnění. :?: Věřím tomu ale....nemám to jak dokázat.

Používám Airbrash cleaner a to tak že mám dvě nádobky. Jednu kde je špinavý cleaner a jednu s čistým.
Pistoli vyčistím a prostříknu tím špinavým, zbytek vyleju zpět do nádobky a vyměním ho až je to hrůza. A potom stačí pár kapek čistého cleaneru na dočištění.
Nemusím řešit těsnění a aceton. Cleaner funguje na syntetiku i akryl. Tamyia Airbrush cleaner vyčistí vše pár kapkama i když je špína zažraná a stará. Já čistý cleaner dávkuji kapátkem a nemám problém.

Milan

Prý je na to dobrý a levný Purisol od Agamy ale to jsem zatím jen slyšel a hodlám to zkusit.
Milan HOS

Rozestavěno:
Royal Canadian Navy Sea King, 1/48
Merkava MBT 1/35
Su - 27 FLANKER 1/48

MilanHS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 12 říj 2008, 11:30

ale k Infinity a acetonu? ač používám tamiye a čistím lihem, semtam prostříknu acetonem a žádný problém s těsněním jsem nezaznamenal, u Vaňoucha jsem se na to specielně ptal, ten otvřel katalog a ukazoval mi, že dle katalogu by měla být všechna ředidly a jinými rozpouštědly exponovaná těšnění teflonová...
tvořím: H. P. Halifax
hotovo: G-55
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petr marek » 12 říj 2008, 12:58

Infiniti vydrzi aceton v pohode, pouzivam ji kazdy den a cistim jenom acetonem.
posledni dokoncene: P-39 Aircobra, Eduard, 1/48
Avia BH-11 Směr1/48
Fairey Swordfish Tamiya 1/48
na stole: Hansa - Brandenburg W.29 WNW 1/32
Instagram Marek Models
petr marek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kaminsky peter » 12 říj 2008, 13:14

Ak mozem povedat za seba, ja to cistim Tool Cleanerom od mr.Hobby.(akurat na tamku puuzivam ich cistic)bez akeho kolvek problemu, tesnenia su ozaj teflonove akurat pod nadobkou na farbu je cierne gumove ale to je ukryte, cistidlo tam nema pristup. (verim ze acetom tam nema comu ublizit)
kaminsky peter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Baki » 27 říj 2008, 19:11

Nechcem zakladat novy topic, zvazujem kupu H&S Ultra. Narazil som vsak aj na novinku od Paasche, model Talon v priblizne rovnakej cenovej kategorii ako je Ultra. Chcel by som sa opytat ci ma niekto skusenosti s americkymi pistolami Paasche? Kedze Talon ma 0,38mm trysku, a Ultra 0,2mm, prejavi sa to ako vyrazny rozdiel pri striekani detailov lietadiel a vrtulnikov v mierke 1/72 a 1/48? (Ze s Paasche asi taku jemnost detailu nedosiahnem.....)

Pistol vyzera precizne, otazka je, co si vybrat, nemecku alebo americku preciznost? :lol:

Pre ilustraciu obrazok Talonu

talon.gif

Baki

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 27 říj 2008, 21:07

Klucíí, jak to tu tak pročítám...vlastně už první nářadí ke stříkání jsem měl od Vaňoucha a to už bude dobrejch 8 let... Měl jsem a pořád mám Hansu 281 a kompresor od Hansy 20a, obojí k maximálí spokojenosti... A když tu popisujete ty nový stříkátka od H&S...jsou o hodně lepší v něčem než je třeba ta moje Hansa 281?

Na velký plochy jsem si nedávnou koupil použitou 381, koupil do ní novou trysku a nový těsnění (kolem jehly už teflon), čímž jsem z ní udělal v podstatě novou pistoli... Takže mám teď Hansy dvě a měl jsem pocit, že to je špička, kterou (ačkoli už ji mám roky) pořád doháním svýma schopnostma a neustálým učením se s nimi pracovat... Je to další od H&S takovej krok kupředu, že bych z toho měl začít mít mindrák a přemýšlet, že bych svoje Hansy za pár let měl vyměnit za novější zboží? Mě samotnýho by to nikdy nenapadlo... jen když vás tady ta čtu :o)
Hotovo: Mercedes SK 1838 Somat
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kalousek Petr » 27 říj 2008, 21:24

Když jsem na začátku tohoto roku kupoval pistoli , nebyly pistole Harder & Steenbeck (H&S) ještě na našem trhu . Kdyby byly , určitě bych si ji koupil . Mám však Iwatu , proto nebudu podléhat hysterii . O druhé pistoli neuvažuji , protože tak drahá sranda musí zvládnout vše . Navíc nehodlám čistit více kvérů najednou . Chápu však nadšení vás všech - pistole Harder & Steenbeck vypadají úžasně :P :P ..
Petr
Kalousek Petr

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1559 • Stránka 7 z 104 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 104

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna