Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Revell Aqua color

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 471 • Stránka 7 z 32 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 32
  • Odpovědět s citací

Re: Revell Aqua color

Příspěvekod Marder » 17 dub 2010, 11:53

A co takhle napsat: ředil jsem to tím a tím a asi tak tolik a nacpal to do pistole s tryskou tou a tou.
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lejbo » 30 kvě 2010, 17:03

Chcel by som sa zapojiť do diskusie. Používam Revell Aqua color z dôvodu absencie zápachu. Prešiel som od Revell a Humbrol syntetík. Na zriedenie a taktiež čistenie používam namiešanú dest. vodu a technický lieh, riedim to v pomere 1:1 čo sa dá aj od oka.Nie je to môj nápad niekde som to vyčítal a som s tým po viacerých pokusoch spokojný. Mám dojem, že to aj rýchlejšie po nástreku schne, a aj pištoľ sa dá bez problémov vyčistiť. A aj cena je priaznivá.
lejbo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kubco » 30 kvě 2010, 17:22

myslím že revellky aqua už aj tak dosť rýchlo schnú .. a nie vždy je rýchle schnutie výhoda ..
http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=55009
kubco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tunnelDT » 30 kvě 2010, 19:59

.... tak na to su tu spomalovace, gunze ide v pohode (aj do syntetik ide)
tunnelDT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lejbo » 31 kvě 2010, 12:49

Bolo to myslené tak, že keď striekam kamufláž, tak spodnu farbu mám rychlejšie zaschlú a môžem opatrne maskovať, čo u syntetik ide o dlhšiu dobu. Ale ide o spôsob na ktorý som sa naučil ja. Takže každý máme ten svoj vyskúšaný. A ešte by som chcel dodať k baleniu farieb revell aqua color. Zvykol som si na to balenie, že keď je ten vršok otvorený a poskladaný spolu s obalom je trošku zvýšená bezpečnosť môjho okolia a najmä nohavíc od rozliatej farby :lol: :lol: . Nie že by sa to zazichrovalo úplne, ale mamina už nemusí tak často dvíhať významne obočie, keď ma vidí vychádzať z môjho kutku z jednoznačným šomraním a vzorkou farby na gatiach :evil:
lejbo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Recoil » 31 kvě 2010, 17:36

Moj nazor na tieto farby je velmi pozitivny- vyhovuje mi balenie, riedenie vodou na stetec (pricom farby maju naozaj velmi dobre vlastnosti) a pri striekani riedenie Airbrush cleanerom Revell- matne farby vzdy s pridavkom leskleho laku (celkom som ale zvedavy na ten ich novy riedidlovy zazrak). Riedim systemom do cleaneru pridat farbu a rozmiesat stetcom. Mensie mnozstvo priamo v pistoli. Pouzivam ale hlavne Tamiye (a tie su naozaj vyborne na striekanie).

Hustota je len super, v krabickach je ovela viac farby nez v inych 'tekutejsich' znackach.
BADGER ANTHEM 155 0.3 0.75 BADGER 100 LG 0.26 0.77 BADGER RENEGADE VELOCITY 0.21 0.33 BADGER SOTAR 20/20-2F 0.2 IWATA CM-C Plus0.18
IWATA HP-AH 0.2 PAASCHE RAPTOR 0.2 0.25 0.38 0.66
PAASCHE TALON TG-3AS 0.2 0.25 0.38 0.66TAF3 (1.00)

FICO KLOBÁSY!
Recoil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PD321 » 01 čer 2010, 09:13

Michal78 píše:
jotus píše:To otváranie je fakt blbé!! podarilo sa mi jednu pri otváraní vyliať :grin: :cry:

netráp sa , jasom tiež skoro vylial . Neviem čo motivovalo firmu revell vymysliet na tie farby taký uzáver:-)

Mě to naopak nepřipadá tak špatný v porovnání se syntetickejma barvama od Revellu. Chytnu spodní část a výkem začnu otáčet. Je to mnohem lepší než když musim víko syntetických revellek páčit šroubovákem.

Jinak pro mě jako začátečníka jsou to perfektní barvy, po použití štětec jednoduše opláchnu v umyvadle a jsem hotovej. Nebo když natírám nějakou plošku menší než je velikost stětce, tak si barvu vodou jednoduše naředim a pak nanášim poloprůsvitný barevný vrstvy a když párkrát přetáhnu tak se nic neděje, na rozdíl od nanášení sytý barvy. Pochopitelně v budoucnu si osvojim nějakou inteligentnější metodu nanášení barev.
http://www.free-symbian.eu
PD321

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rado Kertes » 21 čer 2010, 13:57

Tak a Revell riedidlo je už na trhu:
http://shop.prospektor.sk/modelarska-ch ... color.html
39621.jpg
Dnes si ho idem vyskúšať a potom to tu zreferujem ;)

Mimochodom - Revell dal na trh aj základovú farbu Aqua color, vo fľaške 25ml. Teda neponúka už len základovku v sprayi.
39622.jpg

Obrázek
Rado Kertes

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tunnelDT » 26 čer 2010, 21:33

rakerian píše:Tak a Revell riedidlo je už na trhu....Dnes si ho idem vyskúšať a potom to tu zreferujem ;)

tak ako to dopadlo, celkom som zvedavy ?
tunnelDT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rado Kertes » 30 čer 2010, 08:02

Mám zataiľ dosť rozpačitý dojem.
Neviem, asi to chce viac testovať pomery, alebo som mal asi príliš veľké očakávania.
Ak to mám porovnať napr. s Gunze, kotrú štandardne používam, tak základovka nič moc...

Riedil som základovku v pomere 1:2 (základ:riedidlo Color Mix). Hustota sa mi zdala OK, tak som sa pustil do striekania. Používam pištoľ Fegda BD-180.
Použil som to na rozostavaný model T-34/85 viewtopic.php?f=58&t=46199 .
Spočiatku sa zdalo byť všetko dobré, ale po chvíli farba začala vyprskávať, tryska sa začala upchávať a na konci pištole sa začali zbierať chuchvalce farby...
Dokonca to bolo intenzívnejšie ako keď som robil s bežnými farbami Revell.
Zmenil som teda pomer na 1:1 ako píše výrobca, ale musel som zvýšiť tlak na striekanie.
Ako-tak som to dostriekal. Povrch sa na niektorých miestach zlieval a farba dosť nahrubo povchádzala do rôznych špár a rytia.
Celé to schlo asi 24 hodín, kým som s tým niečo mohol robiť...

Neviem, asi niečo robím zle ja. :(
Obrázek
Rado Kertes

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tunnelDT » 02 črc 2010, 07:33

a ako funguje kombinacia toho riedidla s farbami ?, nepytal by som sa keby som to mohol vyskusat sam ale zatial to riedidlo nevlastnym
tunnelDT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tunnelDT » 29 črc 2010, 13:54

Tak som kupil to riedidlo od revelu, co je vlastne riedidlo a spomalovac v jednom ako je pisane na etikete.
Farby riedene tymto riedidlom sa striekaju maximalne pohodlne a ani pri dlhsom striekani nieje zbadat ziadne zasychanie na tryske, robil som to s evolution silverline s tryskou 0,4.
Ako alternativne ridiedlo som pouzival akrylove gunze rieddidlo, ale toto revelacke je mnohokrat lepsie.
Pri tychto farbach je ale dolezite dodrzat priblizny pomer riedenia : 4 diely na farby na 1 diel riedidla, co je relativne husta farba, no kedsi pripravime redsiu ako byva na striekanie zvykom neda sa s nou pracovat.
Farba zaschyna o nieco neskorsie nez s gunze riedilom ale povrch je pri matnych odtienoch krasne hladky a dost odolny.
Myslim, ze tato nova voda stoji za vyskusanie.
tunnelDT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Laco Nagy 'Bocán' » 04 srp 2010, 20:20

Rozhodol som sa aj ja vyskúšať tieto farby, používam syntetiky, hlavne MM. Som však sklamaný,vôbec to s ňou nejde, ani mi "neprejde" pištolou. Skúšal som riediť destilovanou vodou, čistým liehom, vodu s liehom a nič. Okamžite sa mi zanesie tryska a musím prácne čistiť. Neviem čo robím zle, možnože mám príliš jemnú trysku (0,17 mm)?
Laco Nagy 'Bocán'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Feki » 04 srp 2010, 20:27

Bocán píše:Rozhodol som sa aj ja vyskúšať tieto farby, používam syntetiky, hlavne MM. Som však sklamaný,vôbec to s ňou nejde, ani mi "neprejde" pištolou. Skúšal som riediť destilovanou vodou, čistým liehom, vodu s liehom a nič. Okamžite sa mi zanesie tryska a musím prácne čistiť. Neviem čo robím zle, možnože mám príliš jemnú trysku (0,17 mm)?

Akym pomerom si riedil? Pouzivam nieco medzi 1:1,5 az 1:3 v prospech vody s 0,3 tryskou a vsetko v pohode uz od prveho pouzitia...
Martin "Feki" Fekár
Naposledy postavene: Rafale M (1/144, Revell) a AH-64A (1/72, Academy)
Prave staviam: Folland Gnat T.1 (1/72, Airfix)
--Zhanam celny stitok na Hawker Sea Hawk FGA.6 (1/72, Hobbyboss)
Feki

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Laco Nagy 'Bocán' » 04 srp 2010, 20:36

Feki píše:Akym pomerom si riedil? Pouzivam nieco medzi 1:1,5 az 1:3 v prospech vody s 0,3 tryskou a vsetko v pohode uz od prveho pouzitia...

Asi tak 1:5 v prospech riedidla (voda,lieh atď).
Laco Nagy 'Bocán'

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 471 • Stránka 7 z 32 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 32

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna