Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Zvýraznění paneláže

How to
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Tango » 21 úno 2006, 08:56

herr66 píše:Jinak doporučiji utratit nějakou zlatku a kovové povrchy začít stříkat Alclady :D Lepší povrch neznám :grin:

Víš, to je problém nás, kteří se po několika letech stavění techniky (nebo "blátoplazů", jak říkáš ty :-D ) aspoň částečně vracejí k letadlům a NMF éro jsem v "novém období" naostro ještě nestavěl (zatím jenom dva technologické demostrátory).
Mimochodem, tvůj článek v sešitu Modeláře je super! =D> Jenom jeden dotaz bych měl: Odlišné tónování panelů děláš jenom nástřikem odlišného odstínu Alcladu?
Tango

• Odpovědět s citací

Příspěvekod herr66 » 21 úno 2006, 09:00

Tango píše:Mimochodem, tvůj článek v sešitu Modeláře je super! =D> Jenom jeden dotaz bych měl: Odlišné tónování panelů děláš jenom nástřikem odlišného odstínu Alcladu?

Nikoliv dá se toho částečně docílit i změnou odstínu (barvy) podkladu :D
herr66

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tango » 21 úno 2006, 09:15

A jako podklad používáš jenom Alclad (ať už zmiňovaný černý či jiný), nebo i něco jiného?
Tango

• Odpovědět s citací

Příspěvekod herr66 » 21 úno 2006, 09:18

Tango píše:A jako podklad používáš jenom Alclad (ať už zmiňovaný černý či jiný), nebo i něco jiného?

Pod ALCLAD II - metalizer můžeš použít jakoukoliv acrylátovou barvu, nejlépe černou, ale není to podmínkou. Nebo můžeš použít originál podkladovky od ALCLAD II. Stříkací tmel (šedá) a podkladová lesklá černá...
herr66

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tango » 21 úno 2006, 09:20

Danke šén majn Herr :flower:
Tango

• Odpovědět s citací

Příspěvekod herr66 » 21 úno 2006, 09:28

Tango píše:Danke šén majn Herr :flower:

Bitte mein Tango!
herr66

• Odpovědět s citací

Příspěvekod skateboy » 21 úno 2006, 16:45

když tady tak mluvíte o těch patinovacích fixách tak já si koupil od gunze černou je to sice dobrá věcička ale dost to zlobí :evil: tím myslím že to třeba sem tam barví míň nebo víc takže pozor! Jinak se to musí nanášet na lak(lesklý) :!: :!: :!: což asi víte a rozhodně není levná asi 140 Kč. Jestliže si jí koupíte bez zmízíku taky 140 Kč :evil: připravíte se o velkou škálu různých efektů!!! Ale jinak fakt dobrá věcička i to sebenejměnší rití projedete jako po másle ale chce to fakt ten zmimizík :roll:
skateboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pup » 27 bře 2006, 01:47

Mě se nejvíc osvědčila obyčejná humbrolka silně naředěná benzínem.Naflákám to tam hlava nehlava a potom utřu hadříkem namočeným v benzínu a je hotovo.Je to rychlý a efektivní.Chce to ale vyzrálý povrch,pro jistotu přetřený nějakým akrylovým lakem.
Taky vůbec není špatný nastrouhat křídu,naházet jí do jarový vody,pak tím naplácat povrch a následně utřít vlhkým hadříkem a nemusíte se bát,že vám to něco naleptá.
Pup

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Zoubek » 13 dub 2007, 15:36

Ahoj je mně blbí zakládat nové téma tak se sem přifařím. Mám problém s napouštěním paneláže, zkoušel jsem snad všechno oleje, vodovky, tempery, křídu prostě vše a furt mně to dělá to samé: napustím spáru a vše probíhá dobře barva drží ve spáře ale po chvíli se jakoby vylije ven a vše je v pytli. Nedělalo vám to někomu také, popř nevíte co dělám špatně? Oleje jsem ředil terpentýnem, ředidlem na s. barvy Agama.
A ještě dotaz je možné že by zatím vším byl lak který používám, dávám pod to lesklý Agama lihový tak nevím, vy co používáte tento lak jakou metodu používáte na zvýraznění paneláže.
"Žádný problém se nevyřeší tím, že ho dáme k ledu." W.Churchil
"Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist." A. Einstein
"Ten, kdo má mozek, pravděpodobně neposlouchá naši muziku." Tom DeLonge
:tongue:
Michal Zoubek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Libor Walach » 13 dub 2007, 23:03

no ja muzu jen pridat ze se mi to taky tak dari - nejdriv to drzi tam kde chci ale nakonec z toho mam casto jen spinavou mapu okolo
Libor Walach

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Zoubek » 14 dub 2007, 09:05

lopuch píše:no ja muzu jen pridat ze se mi to taky tak dari - nejdriv to drzi tam kde chci ale nakonec z toho mam casto jen spinavou mapu okolo

Jasně přesně to mám na mysli.
"Žádný problém se nevyřeší tím, že ho dáme k ledu." W.Churchil
"Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist." A. Einstein
"Ten, kdo má mozek, pravděpodobně neposlouchá naši muziku." Tom DeLonge
:tongue:
Michal Zoubek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marek319th » 26 pro 2007, 14:39

chalani, dost casto spominate laky...je mozne pouzivat oleje a fixku aj ked model nie je nalakovany?
marek319th

• Odpovědět s citací

Re: Zvýraznění paneláže

Příspěvekod Nagumo » 17 zář 2009, 13:35

V případě že bych pro zvýraznění paneláže použil tempery a chtěl to pak přelakovat štětcem nerozmažu to?
http://www.ruslet.webnode.cz
Nagumo

• Odpovědět s citací

Re: Zvýraznění paneláže

Příspěvekod Milan Holzapfel » 17 zář 2009, 14:00

Záleží čím přelakovat, ale v podstatě ta možnost rozmáznutí tu je stále s jakýmkoli typem laku. Taky záleží na tom jak budeš šikovnej a hlavně se nesmíš vracet zpětným tahem štětce na už natřený místo. Doporučuju raději stříknout (třeba sprejem).
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna