Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

AK-Real Colors

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 263 • Stránka 7 z 18 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18
  • Odpovědět s citací

Re: AK-Real Colors

Příspěvekod Petr Plachký » 15 úno 2021, 07:16

To je docela dobře možné, ale mě tedy zmátl příspěvek tady

viewtopic.php?f=19&t=115363

kde se pro srovnání používá ředidlo X20.
Petr Plachký

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cencul.sk » 15 úno 2021, 07:49

Jan Plaček píše:Smrad Cček je možná mírnější, ale je, protože ta barva smrdí sama o sobě i bez ředidla. Jinak ale ředidlo Real Colors můžu doporučit. Naředí Gunze C, H, Tamiye, MRP, zkoušel jsem i Vallejo. Vše bez problémů a chování barvy při stříkání na jedničku.

Načo špekulovať - kúp ich riedidlo RC701, a budeš spokojný. Prvé riedidlo typu Laquer, čo mám doma, z ktorého zápachu ma nejde poraziť. ;-I - viď post od J. Plačka
cencul.sk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 17 úno 2021, 15:36

Mám takovou čerstvou negativní zkušenost. Kupil jsem sadu 47 a stav je následující. Jedna barva byla lehce vyteklá na lahvičku zvenčí (ale v krabičce není po barvě ani stopa, takže si tipnu, že už takhle byla barva vložená do sady), tato barva je skoro vyschlá, v podstatě se se v lahvičce nehne. Druhý odstín je hodně hustý, po stěnách lahvičky je zaschlá barva. Zbylé dvě barvy jsou ok, i když taky nepůsobí úplně nejčerstvěji. Ty špatné odstíny patří do řady AFV, ty zbylé do AIR. Samostatně koupené odstíny, kusovky, byly v pohodě a vypadaly dobře.
Píšu to sem, protože jsem se setkal s tvrzením, že barvy vysychají. Nějak jsem tomu nevěnoval pozornost, ale vypadá to že na tom něco může být.
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Habouji » 17 úno 2021, 20:00

A pak je tu je další problém, setkal jsem se s tím jenom u odstínu 4BO barva zvláštně smrděla a při snaze rozmíchat (vodou, lihem, alkoholem, origo ředidlem, žluté víčko tamka) udělala pucek a zdrcla se a nešlo s ní nic dělat. Při reklamaci, ale jistý majitel jednoho obchodu prohlásil, že je v pohodě a že s tou samou barvou nastříkal model :grin: Tuším že o stejném problému tu psal i Marian Bunc
Habouji

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jpeky » 23 bře 2021, 13:23

ak to tu ešte nebolo zaujimave video nie len k riedeniu AK real colors

https://youtu.be/3sn_tkWcHCU
Hotovo : viewtopic.php?f=6&t=31449
viewtopic.php?f=6&t=33753

viewtopic.php?f=6&t=35837
viewtopic.php?f=6&t=41469
jpeky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 24 bře 2021, 07:18

Tedy to video je super, on tam má 8 ředidel, ale chybí mu to hlavní - originální ředidlo. Tohle fakt nechápu. Je přeci alfa omega používat originální doporučenou chemii, nebo se snad pletu?

2020_1107_021253.jpg

Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka z Hranic » 24 bře 2021, 08:07

Jakube, já s tebou souhlasím.
Jinak včera jsem se náhodou dočetl zkušenost Davida s vysycháním. Pořizuju si taky postupně tyto barvy, protože Gunze C vysychají celkem brutálně. Podíval jsem se tedy večer do svých 2 sad (3+4 barvy) a vše vypadá naprosto v pořádku. Kupoval jsem někdy v polovině loňského roku. Další dokupované odstíny samostatně taky OK. Asi záleží, jak dlouho barvy ležely u obchodníka a v jakých podmínkách.
Marina Veneta čekatel a obdivovatel
Na stole: P-40, He-162, Mosquito
Hotovo: P-40 Kittyhawk Mk.III, Bf 109F-2
KPM Apolo Kopřivnice
http://apolo.koprivnice.org/index.htm
Jirka z Hranic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 24 bře 2021, 08:08

Pleteš. Aj keď v prípade AKRC je škoda ho nepoužívať, pretože vďaka nemu majú slabý zápach.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 24 bře 2021, 08:14

Jirka z Hranic píše:Jakube, já s tebou souhlasím.
Jinak včera jsem se náhodou dočetl zkušenost Davida s vysycháním. Pořizuju si taky postupně tyto barvy, protože Gunze C vysychají celkem brutálně. Podíval jsem se tedy večer do svých 2 sad (3+4 barvy) a vše vypadá naprosto v pořádku. Kupoval jsem někdy v polovině loňského roku. Další dokupované odstíny samostatně taky OK. Asi záleží, jak dlouho barvy ležely u obchodníka a v jakých podmínkách.

Do tohoto téma to nepatří, ale mám v krabici v komoře mnoho kusů barev od Gunze, resp. C a nepozoruji u nich známky stárnutí.
Teď dělám model letadla a po možná 15ti letech jsem otevřel lahvičky, které mám z té doby, kdy jsem dělal Luftwaffe a barvy jsou po promíchání a doředění ke stříkání normálně použitelné.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lojza4 » 24 bře 2021, 09:15

mohu se zeptat - barvy v plastových lahvičkách s oranžovým víčkem jsou stejné jako ty ve skle (skleničky ala gunze)?

https://www.mn-modelar.cz/dark-olive-gr ... isruptive/

u mn modeláře je mají ve stejné sekci
"Ne každý, kdo je dnes na straně Ukrajiny, je rovnou demokrat a sám hrdina jak oni...
Ale kdo je v té válce na straně Ruska, je normální bezectná k***a bez výjimky"
Jan Hřebejk
lojza4

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pojistovak » 24 bře 2021, 09:23

Jirka z Hranic píše:Jakube, já s tebou souhlasím.

Gunze delá spešl chemii na tohle.
Koupil jsem ji v začátcích s barvami ale pak pouzil vlastne jen jednou a to u napůl otevrené lahvičky.-)
Prodám Eduardí limitky 1/48

Neumim modelařit a vím to.
Pojistovak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 24 bře 2021, 09:29

lojza4 píše:mohu se zeptat - barvy v plastových lahvičkách s oranžovým víčkem jsou stejné jako ty ve skle (skleničky ala gunze)?

https://www.mn-modelar.cz/dark-olive-gr ... isruptive/

u mn modeláře je mají ve stejné sekci

Nie, to je niečo úplne iné. A podstatne horšie.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka z Hranic » 24 bře 2021, 09:42

Pánové, tu poznámku o Gunze jsem uvedl z důvodů, že teď spíše nahrazuji AK ve skleničkách. Ty jsou konzistencí něco podobného jako Tamiye.
O přípravku na "osvěžení" Gunze vím, mám jej doma a několik let používám. Pár lahviček z dřívější doby mi vyschlo totálně, i při pořádném uzavření. Naprosto tvrdý špunt a hlavně ty s původními uzávěry s příčným zakončením. Nové lahvičky s klasickým víčkem těsní daleko lépe. I tak Gunze 1x za rok otevírám, kontroluju a průběžně doleju tím Replenishing přípravkem. Prostě mám s vysycháním zkušenost, někdo možná ne. Nehádám se o to. Pro případné další rady - ano, zkusil jsem nalít ten přípravek i do vyschlé barvy, ne, nepomohlo to, do pistole už by šel jen sajrajt plný hrubého pigmentu.
Marina Veneta čekatel a obdivovatel
Na stole: P-40, He-162, Mosquito
Hotovo: P-40 Kittyhawk Mk.III, Bf 109F-2
KPM Apolo Kopřivnice
http://apolo.koprivnice.org/index.htm
Jirka z Hranic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lojza4 » 24 bře 2021, 09:42

díky za info
"Ne každý, kdo je dnes na straně Ukrajiny, je rovnou demokrat a sám hrdina jak oni...
Ale kdo je v té válce na straně Ruska, je normální bezectná k***a bez výjimky"
Jan Hřebejk
lojza4

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 24 bře 2021, 18:23

To Jirka z Hranic. Já do zcela vyschlé barvy Gunze C nalil leveling thinner a druhý den jsem v pohodě stříkal ve stejné kvalitě jako dřív. S tím oživovadlem se to nesmí přehánět.a řekl bych že stejnou službu udělá běžné ředidlo Mr.Color (nebo leveling) či Tamiya Lacquer jen to dýl trvá. Těmito ředidly ředím i AK real colors nebo Tamiye akryl naprosto v pohodě. A co víc co když právě výpary z těchto ředidel ničí virus? :-D Co nesmrdí to nefunguje. :grin:
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 263 • Stránka 7 z 18 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna