Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Nákup modelů ze zahraničních serverů!

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 2047 • Stránka 54 z 137 • 1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 137
  • Odpovědět s citací

Re: Nákup modelů ze zahraničních serverů!

Příspěvekod Hansi » 04 říj 2009, 21:29

172flogger píše:Na to jsem se právě ptal. Tabulka je z roku 1996 a poštovné udané pod modelem je vyšší, než by podle váhové tabulky mělo být. Je možné, že je v ceně započítán kartónový obal. Ale třeba USPS (americká pošta) zdražila docela dost.
Mimochodem jak kvalitně HLJ modely balí ? Mám špatnou zkušenost s obchody na eBay, které pošlou model jen v papíru a krabička přijde kulatá...

A díky všem odpovědi.

HLJ majú široko ďaleko najkvalitnejší spôsob balenia - majú vlastné kartónové krabice, veci sú veľmi starostlivo zabalené tak, aby sa nemohli pohnúť, sú vo viacerých fóliách, do krabice štandardne pridávajú ako výplň nafúknuté mikroténové (bublinové - lepšie sa to asi nedá popísať) sáčky ...
Všetko, čo som si doteraz objednal, prišlo v nedotknutom stave.
Hansi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charlie » 05 říj 2009, 08:55

Využil jsem nedávnou akci na HLJ a objednal pár kousků, ale začínám být krapet nervozní...vše je zaplaceno, ale objednávka se stále připravuje k odeslání. Vše je skladem, takže nechápu. Utěšuju se tím, že mají nejspíš docela dost práce, po tý akci...ale nejistota se vkrádá. Je někdo další, komu to tam také visí?
Charlie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Václav Hochmuth » 05 říj 2009, 08:58

S tym sa netreba trapit, japoncom to sice obcas trav dlhsie ale zato je na nich spolahnutie. Nikdy som u nich nemal ziaden problem (teda raz som zaplatil aj za vec ktoru nemali momentalne na sklade, ale poslali ju dodatocne s postovnym zdarma a este som ziskal 10 percent zlavu na dalsiu objednavku).
P.S. Mne balik z HLJ odisiel minuly tyzden, len peniaze za postovne sa akosi nevracaju.
Václav Hochmuth

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charlie » 05 říj 2009, 09:30

Tak to já mám všude vedeno u poštovnýho 0. A platil jsem jenom cenu modelů. Navíc nám u způsobu doručení EMS i když mám nastaveno SAL. Sem z toho volaký zmetěný. Obvykle to odešlo maximálně dva dny po zaplacení..takže možná se někde stala chyba.
Charlie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pooky » 05 říj 2009, 10:07

Charlie píše:Tak to já mám všude vedeno u poštovnýho 0. A platil jsem jenom cenu modelů. Navíc nám u způsobu doručení EMS i když mám nastaveno SAL. Sem z toho volaký zmetěný. Obvykle to odešlo maximálně dva dny po zaplacení..takže možná se někde stala chyba.

Ja som teda kupil jednu malu vec za par eur, ale dal som SAL a tiez to je ako EMS...peniaze strhlo iba za tovar, postovne nie.....momentalne to je niekde v tokiu
pooky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ron » 05 říj 2009, 10:35

Václav Hochmuth píše:P.S. Mne balik z HLJ odisiel minuly tyzden, len peniaze za postovne sa akosi nevracaju.

mne vyrazil na cesty dnes, a takisto mi vzali prachy len za tovar, takze postovne ani vracat nemusia.
ked vidim, ze nie som sam (zaroven som objednaval az 26.teho), tak si myslim, ze to za ten cas nejak upravili a uz prachy za postovne nestrhavali uz vobec, aby to nemuseli vracat.
zaroven to bude lahsie na colnici (paypal rovno bez posty)...
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

In Rust I Trust
ron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Juraj Dzúr » 05 říj 2009, 12:22

jj tiez som nemal zauctovane postovne a kedze bolo zadarmo tak som si to nechal poslat rovno EMS :-D
Juraj Dzúr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hansi » 05 říj 2009, 16:22

pooky píše:
Charlie píše:Tak to já mám všude vedeno u poštovnýho 0. A platil jsem jenom cenu modelů. Navíc nám u způsobu doručení EMS i když mám nastaveno SAL. Sem z toho volaký zmetěný. Obvykle to odešlo maximálně dva dny po zaplacení..takže možná se někde stala chyba.

Ja som teda kupil jednu malu vec za par eur, ale dal som SAL a tiez to je ako EMS...peniaze strhlo iba za tovar, postovne nie.....momentalne to je niekde v tokiu

Keď to máš zasielané cez EMS, tak máš uvedený aj tracking number - pomocou neho si môžeš skontrolovať, kde sa Tvoj balík nachádza.
Hansi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Maverick117 » 05 říj 2009, 18:25

Presne tak HLJ.com to na začiatku mali takto:

1. V objednávke nesmelo byť nič BACKORDER alebo OUT OF STOCK
2. Kupujúci musel súhlasiť z automatickým strhnutím z PAY PAL účtu (to znamená že len prišiel výpis že si sami strhli peniaze ale dá sa to zase zrušiť ak chcete mať svoj účet pod kontrolou :) )
3. Poštovné sa automaticky menilo z SAL na EMS
4. Poštovné hradil kupujúci normálne ale po odoslaní objednávky sa malo vrátiť späť na PAY PAL účet.

Neskôr to zmenili následovne:

1. V objednávke nemusia byť veci len IN STOCK. Mohli sme objednať čokoľvek avšak spravili to tak že veci IN STOCK pošlú zadarmo a veci v BACKORDER dodatočne (pravdepodobne už za normálne poštovné)

2. Druhý a tretí bod zostal. Či už si človek dal SAL alebo EMS bolo to jedno aj tak to prehodili na EMS
3. štvrtý bod zrušili úplne. kvôli chaosu z vracaním peňazí.

To splnenie toho dátumu je jasné to som tu nepísal to sa nemenilo.

Charlie majú toho moc veď veľa vecí sa zmenilo behom pár dní z IN STOCK na LOW STOCK alebo dokonca OUT OF STOCK/ BACKORDER. Veľa ľudí to využilo takúto šancu.

Balenie je super u HLJ. napríklad model je na kartonovej podložke ktorá presne sedí na dno krabice a naviac je model z touto kartónovou podložkou zafóliovaný dokopy takže sa model samovoľne po škatuli nepohybuje + vzduchové "sáčky" (niečo ako tie "pukacie" bublinky ale teraz sú také veľké valčeky dosť často ich vidno na nových chladničkách na dverách :) )

Poštovné u HLJ nie je vždy úplne stále záleží aj od aktuálneho kurzu ale to čo som ti ja písal v zásade platí a nestalo sa mi že by to bolo inak. Aporpooo HLJ.com je tuším jediná firma, ktorá posiela spreje aj do zahraničia aspoň čo sa týka z JPN iné neviem !. HWjapan neposiela určite :x
My skills are not perfect but the only way to gain skills is to try new things!!
Maverick117

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Maverick117 » 06 říj 2009, 14:39

POZOR ZMENA U HLJ!!! POSIELANIE SPREJOV ZRUŠENÉ!!!

Dnes mi prišiel email z HLJ že je zrušené posielanie sprejov do zahraničia pretože nespĺňajú podmienky na ich balenie! Tuším som to v tom príspevku hore zakríkol že sú jediný... ach jo a tak sa dobre u nich nakupovali spreje :(

Pre istotu sem dám aj originál text z Emailu:

Thank you for your recent order with HobbyLink Japan.

We noticed that your order included one or more products that are packaged as aerosol spray cans. Unfortunately, we were recently informed by the Japanese post office that our packaging for shipping spray cans did not meet the necessary marking and packaging
regulations involved in shipping products of this type. After a review, we've determined that taking the proper steps to meet those guidelines will be economically impractical given the value of the merchandis. As such, we regret to inform you that we will no longer be able to
ship products packaged as aerosol sprays, and have removed this item or items from your order. Because so many of our customers hope to purchase these otherwise hard-
to-find, high-quality sprays, we're currently exploring other options (such as bulk or ocean cargo shipping) that may make it possible to order them again in the future. But for now, we've had to drop them from our catalog.
We're quite disappointed that we've had to take this step, and we're sure you are, too. Nevertheless, as always, we thank you very much for your support of HLJ and request your understanding on this matter.

jeho preklad tu:

Všimli sme si, že vašu objednávku zahŕňala jeden alebo viac produktov, ktoré sú balené ako aerosólové nádoby od sprejov. Bohužiaľ sme boli v poslednej dobe informovala japonská poštový úrad, že naša balenie pre námornú spreji nespĺňa potrebné označovanie a balenie
predpisy podieľajú na dodávky produktov tohto typu. Po preskúmaní, Zistili sme, že pri správne kroky na splnenie týchto usmernení bude ekonomicky neuskutočniteľné vzhľadom na hodnotu merchandise. Ako taký sme ľútosťou Vám oznamujeme, že už nebudeme môcť
Loď balené výrobky, ako aerosólové rozprašovače a odstránili túto položku alebo položky z objednávky. Pretože mnoho našich zákazníkov nádeje na nákup týchto inak hard --
k-nájsť, vysoko-kvalitné spreje, my sme v súčasnosti skúma ďalšie možnosti (napríklad voľne ložené alebo oceáne nákladnej dopravy), ktoré môžu umožniť, aby sa v budúcnosti znova. Ale teraz sme museli pokles z nášho katalógu.
Sme veľmi sklamaní, že sme mali k tomuto kroku, a sme si istí, že ste taky. Napriek tomu, ako vždy, sme veľmi vám ďakujem za vašu podporu v HLJ a požiadať o pochopenie v tejto veci.

Prekladané cez Guugel translator :)
My skills are not perfect but the only way to gain skills is to try new things!!
Maverick117

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Maroš Rusňák » 07 říj 2009, 16:12

Poštár mi práve priniesol balík z HLJ :D Na colnici balík neotvárali, je tam nálepka Bez colného dlhu, nepotrebovali ani žiadnu faktúru alebo potvrdenie z PAY PAL-u :-D
Maroš Rusňák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Juraj Dzúr » 08 říj 2009, 08:15

mne z HLJ prisiel balik za 4! slovom styri dni, toto je fakt rekord, nanajvys ked si to porovnam ako mi minuly tyzden vo stvrtok KLingO posielal 1.triedou listovu zasielku z Kosic ktora mala dorazit do 24h teda v piatok a namiesto toho prisla az v pondelok...
Juraj Dzúr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod angusarmy » 08 říj 2009, 17:48

redliner píše:mne z HLJ prisiel balik za 4! slovom styri dni, toto je fakt rekord, nanajvys ked si to porovnam ako mi minuly tyzden vo stvrtok KLingO posielal 1.triedou listovu zasielku z Kosic ktora mala dorazit do 24h teda v piatok a namiesto toho prisla az v pondelok...

U mě zas opačný extrém. Balík jsem si nechal poslat po moři, žádný spěch, vždycky to zhruba do měsíce a půl bylo doma a pár doláčů je ušetřených 8) .
Balík objednaný z LuckyModel 17/7 byl odeslaný 20/7 a dneska 8/10 (po 81 dnech :cry: )dorazil do Prahy!
Snad s tím balíkem šel pěšky nějaký poštovní potápěč :lol:
Ale na druhou stranu je to furt rychlejší než z Války :grin: :grin:
Kamufláž je pro zbabělce
Sovětský důstojník r. 1943
angusarmy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod beaver » 08 říj 2009, 18:00

redliner píše:mne z HLJ prisiel balik za 4! slovom styri dni, toto je fakt rekord, nanajvys ked si to porovnam ako mi minuly tyzden vo stvrtok KLingO posielal 1.triedou listovu zasielku z Kosic ktora mala dorazit do 24h teda v piatok a namiesto toho prisla az v pondelok...

Jest-li to bylo posláno jako SAL tak to klobouk dolů,ale jest-li jako EMS tak to je normální aspoň z Japonska.
Obrázek

... podvozky flákám mám skleněné police ve vitríně a nikdo se zespodu na ně nedívá ...

Galerie
beaver

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Juraj Dzúr » 08 říj 2009, 19:08

jasne EMS :) ale aj tak, doteraz ani EMS nebolo doma skor ako 7dni, teda na slovensku ano ale doma nie...
Juraj Dzúr

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 2047 • Stránka 54 z 137 • 1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 137

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna