Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Nákup modelů ze zahraničních serverů!

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 2059 • Stránka 6 z 138 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 138
  • Odpovědět s citací

Re: Nákup modelů ze zahraničních serverů!

Příspěvekod Hill » 13 bře 2008, 14:27

Vydrž, určitě to přijde. Já objednával taky položku co je pouze avaiable. Peníze strhly po 3 dnech. potom jsem 3 týdny čekal a nic se nedělo, objednávka stále In progress. Předevčírem se stav zboží změnil z "Avaiable" na "In stock". A ještě ten den se objednávka změnila na "Shipped" a přišel mi email že mi bylo zboží odesláno.
Ve stavbě : CVA19 Hancock - SCB 125 (Hasegawa), DD 797 USS Cushing (Tamyia), USS Independence (Dragon),IJN Ryujo (Fujimy),USS Maine (Combrig), USS Essex (Trump.),USS Missourry(Trump.)
V přípravě : USS Texas (Samek),USS Lexington(Trumpeter)
Hotovo:IJN Kiso,USS Indianapolis,HMS Hood,USS Vesuvius, IJN Ch13, USS Atlanta,USS South Dakota,USS Slater,I-400, pár ubotů,Masaryk
Hill

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Otisaq » 13 bře 2008, 16:21

aha, jakoze spis sem se bal, protoze to je mi-24 ve 48cce od trupmety, ktera ma byt dlouhodobe nesehnatelna..tak nevim jestli kluci sikmooci maji svoje tajne zdroje :lol:
Rozestavěno:

Dokončeno:
Otisaq

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bobanski » 13 bře 2008, 21:58

No penize strhli hned druhy den...potfory :-) Na to jsou rychli dost.
Vstávat a cvičit modelařit!
Bobanski

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Brian » 14 bře 2008, 14:56

Zdravim

ponekolikate procitam toto tema, protoze uz delsi dobu pokukuju po modelech na HLJ, ale stale v tom nemam jasno. Objednani a PayPal chapu, ale co mi dela starosti je clo a DPH. Nevite nekdo jak to presne je? Hledal jsem to na netu ale nasel jsem tolik rozdilnych informaci ze jsem jeste zmatenejsi.

Kdy se plati clo a DPH? Do urcite castky nebo podle nalady celnika a velikosti baliku? Clo je castka v radech procent tedy zanedbatelna ale DPH. Melo by se platit asi vzdy pri dovozu ze zeme, ktere neni v EU. Pak jsem nekde nasel, ze se take plati nejaky poplatek za procleni, dokonce tam nekdo psal ze mel zbozi za 25 dolaru, a za procleni zaplatil 600 Kc. :?

Ma nekdo konkretni zkusenost? Muze dat priklad kolik se plati clo a poplatek z procleni? Nebo vsude vyuzivate moznosti Put low invoice? To ale na HLJ nejde :x

Diky moc
Brian

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Digis » 17 bře 2008, 14:34

Tak v první řadě se podívej jestli to co chceš objednat nemají za lepší cenu na luckymodel.com. Já se díval na pár věcí a nakupuji raději na luckymodel. Jinak co se týká cla, do 22eur se clo neplatí žádné a jinak za plastikové modely je clo 4,7% a počítá se to bez dopravy a DPH platíš 19% celní hodnoty.
Naposledy upravil Digis dne 17 bře 2008, 14:41, celkově upraveno 1
Radek Kadlec

Rozpracováno
Kawasaki Ninja
Diorama
Dokončeno
Lamborghini Gallardo
Digis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mess » 17 bře 2008, 14:39

Digis píše:... Jinak co se týká cla, do 22eur se clo neplatí žádné a jinak za plastikové modely je clo 4% a počítá se to bez dopravy a DPH pokud nejsi prodejce neplatíš .

Nesmysl. Clo se neplati, pokud je zasilka pro soukromou potrebu (tj. ne pro podnikani), takze se nas obecne netyka. Horsi je to s DPH, tam zalezi na tom, jak se celnik vyspi, z Ciny jsem zatim DPH neplatil, jednou mi ale prisla dodavka z US, kde jsem se tomu uz nevyhnul. A tam je 19%.
M.
Martin Benko
mess

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Digis » 17 bře 2008, 14:45

mess píše:
Digis píše:...Jinak co se týká cla, do 22eur se clo neplatí žádné a jinak za plastikové modely je clo 4,7% a počítá se to bez dopravy a DPH platíš 19% celní hodnoty..

Nesmysl. Clo se neplati, pokud je zasilka pro soukromou potrebu (tj. ne pro podnikani), takze se nas obecne netyka. Horsi je to s DPH, tam zalezi na tom, jak se celnik vyspi, z Ciny jsem zatim DPH neplatil, jednou mi ale prisla dodavka z US, kde jsem se tomu uz nevyhnul. A tam je 19%.
M.

Prosím tě nepovídej, já se konkrétně na clo ptal na celním ředitelství a tam mě odpověděli jasně, 4,7%. Já taky neplatil ještě Clo ani DPH, ale to neznamená, že se to nikdy neplatí. Je jasný, že když budeš mít v krabici dva modely, tak nad tím na celnici asi mávnou rukou ale spoléhat na to nemůžeš.
Radek Kadlec

Rozpracováno
Kawasaki Ninja
Diorama
Dokončeno
Lamborghini Gallardo
Digis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mess » 17 bře 2008, 14:52

Digis píše:
mess píše:
Digis píše:...Jinak co se týká cla, do 22eur se clo neplatí žádné a jinak za plastikové modely je clo 4,7% a počítá se to bez dopravy a DPH platíš 19% celní hodnoty..

M.

Prosím tě nepovídej, já se konkrétně na clo ptal na celním ředitelství a tam mě odpověděli jasně, 4,7%. Já taky neplatil ještě Clo ani DPH, ale to neznamená, že se to nikdy neplatí. Je jasný, že když budeš mít v krabici dva modely, tak nad tím na celnici asi mávnou rukou ale spoléhat na to nemůžeš.

Ja se neptal, vim, jen rikam, jaky mam prakticky zkusenosti. Platil jsem jedinkrat a bylo to 19% DPH. A to obchodnik rozhodne nejsem. A to v baliku byl jediny model a dekaly.
M.
Martin Benko
mess

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rostislav Axmann » 17 bře 2008, 14:54

no to vyspání člověka=celnka je pravda, videl sem že nechali bez cla 15 modelů uplne OK, a viděl sem že nechali proclít 2 modely...takže vše záleží na tom jestli si celník v noci tamto nebo ne :grin:
Rostislav Axmann

KPM Opava http://kpmopava.cz

KPM Karviná http://kpmkarvina.wz.cz/
Rostislav Axmann

• Odpovědět s citací

Příspěvekod foxbat » 17 bře 2008, 16:40

Z čeho vlastně to DPH počítají? Jde mě o to, jak zjistí cenu balíku? To to můžou otevřít a prošmejdit, zd tam není faktura či tak?
Musel jsem to napsat!!!!

Zdeněk Pomajbík

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
foxbat

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hill » 17 bře 2008, 16:55

to můžou spočítat jen podle přiložené faktury
Ve stavbě : CVA19 Hancock - SCB 125 (Hasegawa), DD 797 USS Cushing (Tamyia), USS Independence (Dragon),IJN Ryujo (Fujimy),USS Maine (Combrig), USS Essex (Trump.),USS Missourry(Trump.)
V přípravě : USS Texas (Samek),USS Lexington(Trumpeter)
Hotovo:IJN Kiso,USS Indianapolis,HMS Hood,USS Vesuvius, IJN Ch13, USS Atlanta,USS South Dakota,USS Slater,I-400, pár ubotů,Masaryk
Hill

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mess » 17 bře 2008, 17:08

Hill píše:to můžou spočítat jen podle přiložené faktury

No mam pocit, ze v pripade nesmyslny ceny nebo absence faktury to maji pravo ocenit podle mistnich obvyklych cen. Takze low-value invoice nemusi byt pokazde resenim.
M.
Martin Benko
mess

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michael V. » 17 bře 2008, 17:30

mně doraily z lucky model celkem tři zásilky, pokaždý drobotina, resiny, dekály, hlavně. Ale pokaždý bez problemu až do baráku bez jedinýho problemu s celnicí.
First rule is: The laws of Germany
Second rule is: Be nice to mommy
Third rule is: Don't talk to commies
Fourth rule is: Eat kosher salamis
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Michael V.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rsuchan » 17 bře 2008, 18:14

mess píše:
Digis píše:... Jinak co se týká cla, do 22eur se clo neplatí žádné a jinak za plastikové modely je clo 4% a počítá se to bez dopravy a DPH pokud nejsi prodejce neplatíš .

M.

Dal som link na tému na nymburskom fóre kde sa to preberalo. Inak to Clo sa samozrejme platí ak je prekročený limit aj keď je zásielka neobchodného charakteru. Iné je či colník preskúma zásielku, priloženú faktúru a či to vyclí. Ani by som nepovedal že to záleží od toho ako sa vyspí ale či skutočne otvára každú zásielku ktorá mu prejde pod rukou. Alebo to skutočne záleží od toho ako sa vyspí :grin:
http://www.ipmsnymburk.com/forum/viewte ... tema=18510
Rado Sucháň 50 rokov

«Never in the field of human conflict was so much owed, by so many, to so few»

Dokončené: SBD-3 Dauntless ; Mil Mi-1 ; F-16C Fighting Falcon ; Hawker Sea Hawk ; Supermarine Spitfire Mk.IX
rsuchan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Otisaq » 17 bře 2008, 19:36

Na luckymodel.com je jeste moznost "Do not put invoice into the box" a "Please use no-logo box", takze by to celnici mohli sezrat...a asi jen hyperaktivni celnik by zjistoval, kolik takovy model stoji u nas :P
Rozestavěno:

Dokončeno:
Otisaq

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 2059 • Stránka 6 z 138 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 138

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna