Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Zkušenosti s barvami Pactra?

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 207 • Stránka 6 z 14 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14
  • Odpovědět s citací

Re: Zkušenosti s barvami Pactra?

Příspěvekod Van Harley » 26 bře 2011, 21:49

dotaz : potřebuju nastříkat jedno éro (P-51B) leštěným "přírodním" hliníkem , dá se na to použít zmíněný Pactra A74 hliník Mat. (+ popřípadě lesklý lak), a nebo A71 stříbrná, popřípadě nějaký jiný typ pactry kombinace? Barvy budu teprv kupovat a nějak se mi nedaří vygooglit naživo stříkaný/natíraný povrch...
Milujte se, a neválčete!
...a s*rte pravidelně každé ráno...
Van Harley

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 2Pix » 26 bře 2011, 22:11

ohledne blingbling povrchu toho uz tu bylo napsano habakuk :) ... pokud mas brushku, tak jdi do Alcladu ... taky sem otalel, koupil i nejaky stribrny .. ale alclad je proste spicka :)
Tritt nie auf einen grünen Steín, denn es könnt ein Grennie sein!
Hart wie Kruppstahl, schwarz wie Neger .. Das sind unsere Fallschirmjäger!
Er ist kein Mensch, er ist kein Tier, er ist ein Panzergrenadier...
2Pix

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Kafrik » 12 dub 2011, 16:55

Zakupil som si farby Pactra u Nordland Models, k nim som si chcel zakupit aj univerzalne riedidlo Testors urcene aj na farby Pactra. Zial nemali ho skladom, ale ako nahradu mi ponukli "Bilkovo redidlo" na vodou rieditelne farby, ktore podla Nordland Models: "Bílkovo ředidlo je totožný produkt, namíchaný ve stejné fabrice, jen v obalu české značky, objem balení je 60ml za 60Kč, tedy za cenu jednoho originálního ředidla (187 Kč)o objemu cca 120ml dostanete 3x60ml Bílkova
ředidla( 180Kč)", dnes som farby pactra vyskusal a musim konstatovat, ze "Bilkovo redidlo" nemoze byt v ziadnom pripade ekvivalent riedidla Testors a jednoznacne farbu zraza a dost brutalne, pistol bola zasvinena a dalo prace ju vycistit. Zial tieto riedidla som si objednal 4ks nakolko Nordland Models ma uistili, ze "bohužel ředidla A-Thinner Fine Line jsou dlouhodobě vyprodána a nová budou nejdříve za 14 dní, ale můžeme je nahradit srovnatelným produktem jiného výrobce, kterým tyto ředidla běžně nahrazujeme" tymto mienili "Bilkovo redidlo", samozrejme idem Nordland Models kontaktovat =D> ohladom reklamacie. Uvidime ako sa k tomu vyjadria. Neberte to prosim ako kritiku NM, ale ako skusenost, inak som bol s nimi spokojny tovar na Slovensko zaslali rychlo.

Skusil som dnes aj Mr. Color Thinner a Mr. Mr.Aqueous Hobby Color Tinner a oboma zda sa, pojde Pactry riedit. =D>
Richard Kafrik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Kafrik » 13 dub 2011, 18:08

Dnes som riedidlo mailom reklamoval, po chvili mi zavolali z Nordland Models a vysvetlili, ze toto "riedidlo" im bolo ponuknute dodavatelom ako plnohodnotna nahrada a tiez ma poprosili, aby som to tu este raz zavesil. Nordland Models dakujem za ferovy a profesionalny pristup.

NA RIEDENIE FARIEB PACTRA V ZIADNOM PRIPADE NEPOUZIVAJTE "BILKOVO REDIDLO" toto farbu zraza a ostane vam v pistoli zuvacka :evil:
Richard Kafrik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kalousek Petr » 13 dub 2011, 21:41

Díky za informaci [-o< .Mám totéž ředidlo , ale zatím jsem barvy nepoužil ( mám jen 2 interiérovky ) . A co ředidloTamiya X - 20A ? Tím by nešly ředit ?
Petr
Kalousek Petr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimír Žiška » 14 dub 2011, 08:55

zdravím všechny "postižené" ředidlem firmy Bílek, kteří si jej od nás koupili. bohužel není to první reklamace, kterou máme, Petr Bílek mě ujistil, že je to plnohodnotná náhrada za originál ředidlo, ale patrně nebyla. včera jsem po obdržení mailu od Richarda volal P. Bílkovi a ten mi sdělil, že není chyba v ředidle, ale v barvách Pactra, prý je to tím, že jsou vyrobené v Polsku. bohužel neví, že v Polsku se jen stáčí z barelů, které jsou originál USA. no a dodal, že patrně ti lidi neumí stříkat... :grin: :grin: k tomu se nemá smysl vyjadřovat. no a jelikož se podařilo zajistit několik bartonů s originál ředidlem, tak všem kteří si koupili zázračný spiritus firmy Bílek od nás je vyměníme, tak pokud to někdo čte, ozvěte se na mail. rovněž Kuba Vilingr dostane ředidlo Bílek, které podrobí testům a bude jasno ihned. co ale bylo zajímavé, tak P. Bílek říkal, že tím ředidlem ředí údajně pan Šebesta, takže pokud sem na MF chodí, nebylo by na škodu, kdyby tedy popsal jak s ním pracuje, protože zatím ten, kdo ho koupil od nás s ním měl problémy, pokud ho použil. každopádně začínám silně pochybovat, že jde o produkt totožný, který si firma Bílek nechala narozlévat do svých lahviček. co je ale hodně špatné, tak fakt, že jsme psali do Testorsu, se zájmem o koupi ředidel ve velkém množství, byl jsem odkázán na českého distributora a ten mě sdělil, že ředidlo nevozí a nedoveze. takže taky zajímavá politika dovozce, mít výhradnost, ale nevozit to...
Rozestavěno:
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php? ... 71#p302171
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=19673
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=84748
Vladimír Žiška

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kalousek Petr » 14 dub 2011, 09:17

No jo Vladiníre , jenže já koupil barvy letos na Kitsalonu v Pardubicích u stánku v pravém rohu sálu při vstupu a nemám vůbec ánung co to bylo za firmu u, u které jsem je koupil ...Prodejce je to solidní , kupoval jsem na Vehiklu 2010 u nich Wash s ředidlem a kvalifikovaně a ochotně mi radili . Prodejci byli mladí , muž a žena . Paragon pochopitelně nemám a prodejci , který mi ředidlo k barvám dal , vinu nedávám . Asi to nijak řešit nebudu , ale ještě jednou děkuji za informace , které mne jistě ušetřili větší nepříjemnosti , než samotný nákup ředidla [-o< ...
Petr
Kalousek Petr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimír Žiška » 14 dub 2011, 09:21

Petře, to jsi koupil u nás :grin: :grin: :grin: v Mošoni se stav, vyčenžujeme to, pokud jedeš.
Rozestavěno:
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php? ... 71#p302171
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=19673
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=84748
Vladimír Žiška

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 14 dub 2011, 09:26

Jsme domluveni, že mi kluci co pojedou do Mošoně u Nordlandojc vyzvednou to ředidlo od Bílka a sám jsem na to zvědavý, jakých výsledků dosáhnu. Výsledky testování zavěsím k článku na Pactry na Modelplacku.
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Mazač » 14 dub 2011, 10:19

Já Bílkovo ředidlo mám a používám ho jako čistič (kdysi snad v jednom časopisu o tom byl pidi článek) . Koukal jsem na stránky Nordlandů a balení je stejné, jen na to co mám (už ho mám hodně dlouho) je psáno použití - ředění akrylových barev,čištění štětců a airbrush pistolí. Večer potřebuju nastříkat droboť Pactrou, tak schválně vyzkouším, co to udělá po smíchání s tímhle ředidlem.
Pavel Mazač

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kalousek Petr » 14 dub 2011, 12:09

Vladimír Žiška píše:Petře, to jsi koupil u nás :grin: :grin: :grin: v Mošoni se stav, vyčenžujeme to, pokud jedeš.

Vláďo , nejedu - nelam si s tím hlavu :D ..Já pojedu možná do Nový Paky a určitě na ModelBrno .
Petr
Kalousek Petr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Kafrik » 14 dub 2011, 14:57

Osobne som skusil dva odtiene Interior Green a RLM24, vysledok bol totozny farba sa zrazila na zuvacku. Druhykrat som to robil pokusne v malom tegliku, zial prvykrat som to napchal rovno do pistole :twisted:

Pre istotu som pred chvilou skusil RLM25 Pactra a vysledok podobny, mensia zuvacka a kusok akoby nariedenje farby.
Richard Kafrik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petr bilek » 14 dub 2011, 15:15

Také zdravím všechny postižené ředidlem Bílek!
Ředidlo je vhodné pro ředění acrylových barev Model-Master, které jsou vyrobeny v USA.
Rád všem zůčastněným předvedu v Maďarsku že to opravdu funguje!
Bohužel nemohu za to že pro barvy Pactra z Polska nefunguje.
Ono není Pactra jako Pactra.
Těším se a s pozdravem!
Petr Bílek
petr bilek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Kafrik » 14 dub 2011, 15:50

Prispevok pana Bilka sa mi zda trosku mimo. Nemoze za to, ze doda riedidlo na Pactry v CR dostupne, a ono nefunguje?? A kto za to moze zakaznik?? Mozno by nebolo od veci ich odskusat na Pactrach a potom ich ponuknut ako nahradu. Alebo sa spytat Nodland Models odkial tie farby Pactra maju a povedat na rovinu ci boli alebo neboli niekym vobec odskusane na polskej varke Pactier a az potom ich snad ponuknut ako ekvivalentnu nahradu. Mozno chcem prilis, ale za par rokov na zapade som si zvykol na ferovy pristup k zakaznikom. Ak je to cisto vina polskej fabriky ospravedlnujem sa, ale nezda sa mi to...a zaverom, snad pre jezkove oci sme natolko kulturni ludia, aby sme vedeli prijat reklamaciu produktu, ktory jednoducho nesplna to co ma v popise!! Alebo ho predavajte ako riedidlo na Pactry rovno z USA a hotovo!!! Holt nie je Pactra ako Pactra! =D>
Richard Kafrik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Mazač » 14 dub 2011, 17:45

Tak já jsem to vyzkoušel z Pactrou a bez problémů, nejdřív jsem to odzkoušel v pivním víčku a barva se normálně naředila. Pak jsem to vyzkoušel klasicky namíchat ve stříkačce a do pistole. Také bez problémů. A i stříkání bez závad. Proti originálnímu ředidlu Pactra jsem si nevšimnul žádnýho rozdílu. Ve víčku jsem zkusil i naředit hoodně hustou akrylovou Agamu a bylo to taky v pohodě. Nakonec jsem vytáhnul jednu starou barvu Aeromaster a tam už to tak dobré nebylo, barva se sice rozředila a žmolky to nedělalo, ale když jsem kroužil tou směsí po obvodu víčka,tak to nechávalo stopy odděleného pigmentu. Ale také to klidně mohlo být stářím barvy. Tohle ředidlo mám víc jak dva roky.
Pavel Mazač

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 207 • Stránka 6 z 14 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna