Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

HGW Weathering Wash, HGW Weathering Pigment

How to
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: HGW Weathering Wash, HGW Weathering Pigment

Příspěvekod Jan Pavlik » 01 lis 2012, 21:00

Nechci se výrobce nějak dotknout, možná jsem něco dělal špatně, ale s HGW washem se mi nikdy nic nepovedlo a dalo by se říct, že na cokoliv jsem jej použil, tak jsem to zkazil.Rozlejval se po lesklém laku dobře, pak prostě zmizel z míst kde měl zůstat a na zbytku modelu byly neodstranitelné mapy.Hodil jsem jej do koše a přešel na MiG Productions a naprostá spokojenost.
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Štěpán ´Fidoo´ Lášek » 01 lis 2012, 22:03

Jan Pavlik píše:Nechci se výrobce nějak dotknout, možná jsem něco dělal špatně, ale s HGW washem se mi nikdy nic nepovedlo a dalo by se říct, že na cokoliv jsem jej použil, tak jsem to zkazil.Rozlejval se po lesklém laku dobře, pak prostě zmizel z míst kde měl zůstat a na zbytku modelu byly neodstranitelné mapy.Hodil jsem jej do koše a přešel na MiG Productions a naprostá spokojenost.

u mě to odehrálo nemlich stejně,....
http://www.stepanlasek.cz

http://500px.com/Stepan_Lasek
Štěpán ´Fidoo´ Lášek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marek Nováček » 02 lis 2012, 05:16

Naprosto to stejné... srazilo se to, ve spárách nic a zničený povrch... už jen MIG nebo AK.
IPMS Marina Veneta

Forza Marina Veneta!!!
Marek Nováček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ramesse » 04 lis 2012, 15:02

Bohužel mám stejnou zkušenost a po dvojím shazování barvy a novém nástřiku už nemám sílu s HGW laborovat. Používám lihovky agama a bylo úplně jedno jestli byl povrch nelakovaný nebo lakovaný. Někdy se ve spáře udržel, ale o kousíček dál vyvzlínal ze spáry a udělal absolutně ničím neodstranitelnou mapu, jen spára zǔstala čistá.

Ptám se vás pánové - jak se pracuje s migem nebo ak? Na jaké bázi jsou? Nenaleptá to lihovky? Když se pak stírají, je potřeba použít nějaké ředidlo, nebo stačí suchý uchošťour?
Rozpatláno: Do 17E, Do 17P, Ar 66C
Dokončeno: He 111 H-6
Patlám rád a pomalu. :)
Ramesse

• Odpovědět s citací

Příspěvekod LamaUsata » 08 dub 2013, 10:01

Štěpán ´Fidoo´ Lášek píše:
Jan Pavlik píše:Nechci se výrobce nějak dotknout, možná jsem něco dělal špatně, ale s HGW washem se mi nikdy nic nepovedlo a dalo by se říct, že na cokoliv jsem jej použil, tak jsem to zkazil.Rozlejval se po lesklém laku dobře, pak prostě zmizel z míst kde měl zůstat a na zbytku modelu byly neodstranitelné mapy.Hodil jsem jej do koše a přešel na MiG Productions a naprostá spokojenost.

u mě to odehrálo nemlich stejně,....

Měl jsem při prvním použití stejný problém, následné experimenty ukázaly na nutnost nechat lak před aplikací washe fakt pořádně proschnout. Testoval jsem si to na kusu plastu, na který jsem nejdřív nahodil barvu, na ni lesklý Sidolux a pak v různých časových odstupech wash. Ještě cca po 20 hodinách nechával wash neodstranitelné fleky, pokusy které proběhly cca po 30 hodinách už vypadaly o poznání lépe. Ještě to výhledově otestuju naostro na příštím modelu, ale vypadá to že to asi chce nespěchat, a dát laku čas na pořádné vyschnutí.
LamaUsata

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vbalko » 08 dub 2013, 10:33

Mna by zaujimalo, ci s washmi od firmy HGW ma niekto pozitivne skusenosti, pretoze vsetko co citam su same staznosti, ktore mozem potvrdit aj z vlastnej skusenosti. Aj po 5 - 6 aplikovaniach vysledok prakticky ziadny.
vbalko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod davidek007 » 08 dub 2013, 16:20

s HGW mam bohuzel jak zde pritomni spatne zkusenosti..to same co pisou...takze lezi nekde v supliku a na stole jsou AK a MIG a nebo Tamya enamel s White Spiritem ci X20 o:)
M51 Isherman 1/35 Aca http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=49366, Abrams M1A2 SEP 1/35 Dragon http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=60019
V plánu letadla: KF-16C 1/72 Aca, F/A-18C 1/72 Aca, UH-1CHuey 1/35 Aca
davidek007

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vbalko » 08 dub 2013, 23:30

Mne sa napriklad dobre pracuje s pripravkami od Sira Hobby. Ci sa jedna o washe, pigmenty ci autenticke odtiene. Samozrejme rozpravam o akrylovych pripravkoch.
vbalko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod shaity » 14 črc 2014, 12:06

Ahoj,

chci se zeptat, jestli je tu někdo, kdo používá wash od HGW a funguje mu jak má... Mám základ v aquos laku od Gunze..týden vytvrdnutej, jakmile dám was a nechám 20 minut stát... tak mi udělá mapy a nejde dolu ani ředidlem přímo na HGW.

Pročetl jsem tu o washování docela dost topiců, na HGW se nesměs nadává, tak řeším jestli to mám zahodit( což se mi moc nechce.. přece jen těch washu mám asi 6) nebo jak mám postupovat.

Díky moc
shaity

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna