Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Barvení štětcem???

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 662 • Stránka 41 z 45 • 1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45
  • Odpovědět s citací

Re: Barvení štětcem???

Příspěvekod Agnar » 28 říj 2016, 16:45

TittyTwister píše:Že štětcem se dělají dost dobré kousky lze vidět například zde Quick Kits, a nejen to ale i patina a všechno :) Owen je prostě borec. =D>

Mno několik poznámek.. Nevím co používá za barvy, z prvních částí videa je vidět že používá "staré" Humbroly a ty se snad dají naštětcovat i smetáčkem na bordel :D.. Další je ta široká štětka.. to je nějaký trend? Ano sice natřete velkou část plochy, dokážete s tím udělat jakýsi postšejding (když matláte odstín přes tmavší něco ve smyslu drajbruše), ale je to neuměrné práci a spotřebě barvy. Možná je to subjektivní, ale mě se s tím nedělá dobře.. Základ je dobře naředěná barva.. Jinak tutorial všeobecně asi v pohodě, čekal jsem nějaký pokročilý postupy..
člen štětečkové galaxie č. 8
Agnar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod TittyTwister » 28 říj 2016, 21:03

No to se musíš zeptat jeho, co já vím, jestli to je trend nebo ne? Já dělám pistolí a nevím co jste čekali, já teda jsem nečekal, že bude výsledek tak pěkný :D
Hotovo: https://www.zonerama.com/Link/Album/1218768
TittyTwister

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Agnar » 29 říj 2016, 08:50

Já čekal něco lepšího teda.. Upřímně .. Já pistoli nikdy neměl v ruce, štětkuju celej život, ale s videem jako výše bych na net nelezl teda :-/
Agnar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod SamotCZE » 15 lis 2016, 11:04

Zdravím Vás, nechtěl jsem zakládat nové vláknu, tak se ptám tady, snad je to ok, i když se to celé netýká barvení štětcem. Jsem primárně modelář papírových modelů, ale sešlo se, že jsem dostal už několik plasťáků, které jsem naposledy stavěl jako dítě. chtěl bych se jich však "zbavit" postavením, avšak hrozně tápu v barvách. Budu barvit štětcem, přečetl jsem si, že nejlepší asi na to jsou barvy Vallejo Model Color, ale dále mám problémy. mám například modely Revell Heinkel 1/72 HE-111 nebo Revell Model Set F-14D Super Tomcat 1/144. Na nějakých stránkách je u té H-111 napsáno, že potřebné barvy jsou 39, 40, 45, 49, 83 a pak "dalších" 9 barev jako dodatkové, ten Tomcat je v balení s třemi barvami, v návodu je ale popsáno, že je potřeba 11 různých barev (k čemu pak takové sety jsou?). Mé otázky jsou

Je tedy potřeba, k co nejlepšímu vysledku, koupit všechny barvy, nebo se ty "další" dají namýchat z těch "potřebných"?
Na kolik modelů tak vystačí jedna lahvička? Při ceně jedné barvy 65kč je to docela mazec, zvlášť když bych se tomu měl věnovat opravdu okrajově (model ročně) a cenu obou modelu to pomalu trojnásobí. Ale jak jsem řekl, vím o tom prd, tak se ptám (:) Dík moc.
SamotCZE

• Odpovědět s citací

Příspěvekod neophyte » 15 lis 2016, 11:28

Vyrobcovia uvedú vždy všetky použité farby. Aj keď len urobiš drobnu bodku... Väčšinou sa to opakuje takže prijdeš do štádia ze budeš musieť dokúpiť uź len základnú farbu. Pokial samozrejme pojdeš podla schémy.
Obrázek
neophyte

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sanyo » 15 lis 2016, 11:33

Môj názor:

1. farby priložené k modelu sú zvyčajne "základné" farby ktorými sa dá vytvoriť "len" kamufláž modelu
2. pomocou farieb uvedených v návode sa farbia "aj drobnosti" (ako uviedol Neophyte) - vybavenie kokpitu, kolesá, šachty, pumovnice ..... (pozor! nie vždy odporúčaný odtieň farby výrobcom modelu je aj historicky správny odtieň)
3. ak má model pekne vyzerať, bolo by vhodné dokúpiť aj ďalšie farby
4. "výťažnosť" farieb na model je relatívna - závisí od veľkosti modelu, plochy na ktorú sa daný odtieň nanáša, druhu balenia farby, typu farby (niektoré sú už predriedené, niektoré nie), vo všeobecnosti však štandardné balenie najviac používaných odtieňov vydrží na niekoľko modelov v mierke 1/72.
5. zo základných odtieňov farieb je možné v podstate namiešať akýkoľvek odtieň

Čo sa týka investície do farieb, pre teba ako "okrajovkára" je to problém. Zvlášť keď máš modely rôznych historických období a krajín.
recepty: https://www.domacakuchyna.sk
sanyo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod SamotCZE » 15 lis 2016, 18:45

Díky moc za rady chlapi. Asi prostě zainvestuju, minimálně do té HE-111 a pak se asi začnu "soustředit" na WWII letadla. Moc se mi zalíbil Battle of Britain - 75th Anniversary Gift Set od Airfixu, ten by mi vystačil na hodně dlouho :) i když nemám šajn, jestli je to ok balení.
SamotCZE

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Agnar » 15 lis 2016, 19:23

Další věc je, jaké barvy použít na "občasné" modelaření.. :-/ Syntetiky jsou na štětku vynikající, ale poslední dobou díky regulím EU jdou čímdál více do "kopru" (všechny) a abys nebyl překvapen variabilní kvalitou.
Agnar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sanyo » 15 lis 2016, 20:33

SamotCZE píše: Moc se mi zalíbil Battle of Britain - 75th Anniversary Gift Set od Airfixu, ten by mi vystačil na hodně dlouho :) i když nemám šajn, jestli je to ok balení.

Keďže z neho mám postaveného Lancastera, (spita a hurricana som dal na postavenie synovi), odporúčam ti ísť radšej do nového Lancastera (Airfix alebo Revell). Je to stará stavebnica s pozitívnym rytím, vyžadujúca množstvo práce. Spita a hurricana tiež zoženieš v lepšej kvalite.
sanyo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ujík » 20 lis 2016, 19:57

Akorát že Battle of Britain - 75th Anniversary Gift Set od Airfixu neobsahuje Lancastera, ale He-111P. Tohohle setu bych se fakt nebál.
2020 hotovo: Bf 109G-6/R6 (Tamiya 1/72) - Ital , Bf 109G-10/U4 (Finemolds 1/72) - MKHL
2019 hotovo: Bf 109G-6 (Tamiya 1/72) - MKHL
ujík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sanyo » 20 lis 2016, 20:32

ujík píše:Akorát že Battle of Britain - 75th Anniversary Gift Set od Airfixu neobsahuje Lancastera, ale He-111P. Tohohle setu bych se fakt nebál.

Ospravedlňujem sa, ja som mal ten druhý set Battle of britain - Memorial flight. [-o<
sanyo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Andrýsek » 18 dub 2017, 20:07

Pokládám dotaz za kamaráda, který tady nemá účet. Chtěl by se zeptat na zkušenosti s akrylkama od AK. Chce s nimi štětcovat. Zajímají ho zkušenosti ostatních a jejich výhody či nevýhody např. oproti vallejo. Tvrdil mi, že tady o tom moc nenašel, tak fakt nevím, jestli to tu někde je nebo ne. Díky
David Andrýsek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod H33lwalker » 20 kvě 2021, 07:58

Zdravím,

funguje ještě Štětečková galaxie? :?: Pokud ano tak bych poprosil o číslo :crazy:

Děkuju předem :)
Modelařím si jen pro zábavu, nesnažím se o přehnaný realismus. Zaměřuji se na měřítko 1/35.

Hrdý člen Štětečkové galaxie - č. 52 :cool:

Rozestavěno: Chernobyl monitoring station; 1/35; ICM

Hotovo: Aston Martin DBR9 Gulf; 1/32; AirFix, MB L4500A; 1/35; Zvezda, KZKT-537L - Tractor; 1/35; Trumpeter
H33lwalker

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jiří Růžička » 15 srp 2021, 03:01

Na řadě je myslím číslo 52 :)
Po dloooouhé době se číslo 16 vrací do služby, stále bez pistolky, stále jen štětinkama :)
člen štětečkové galaxie č.16
VakoPako č.27
Jiří Růžička

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vrazel » 17 srp 2021, 09:08

Tak to bych se přidal také :)
Takže bych mohl být 53?
Obrázek
Dušan Vrážel - Čs. letectvo 1918 - 1939
Letov Š-328v.4, Avia B-222, Avia B-422, Aero A-300
vrazel