Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

stolní lampa

How to
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: stolní lampa

Příspěvekod Petr Štejnar » 05 led 2023, 16:10

Píšeš že už není nejmladší, takže zrak už nebude jako za mlada. Protože ten problém po 50 u mne také nastal tak sem to také řešil, abych viděl i to co běžně nevidím. Zkus tedy kouknout na tohle. Používám to, čočka jde vyměnit.
https://www.hotair.cz/detail/lampy/ledk ... mm-8d.html
Petr Štejnar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kansas1 » 05 led 2023, 17:47

Mám tohle udělátko několik let. Sem s tím spokojen až na následující. Rozsah úhlů sklonu páky která je ukotvena do úchytu ke stolu (svěráku) není moc velký. Semo tamo potřebuji ji sklopit směrem k úchytu a žádná sláva. Sklo je dosti těžké a díky tomu časem dochází k ovolňování kloubů v místě otáčení jeklů, nutno znova utahnout. Dochází k vymačkávání vložky svěráku (není to asi silon, ale kdoví co) a taky omačkavání stolní desky. Jinak co se týče osvětlení a mohutnosti čočky, spokojenost. Doplním,, lampu mám přichycenou ke stolu tak, že svěrák je vůči lampě otočen o 90 st.
Toť mé zkušenosti.
Klub plastikových modelářů Uherské Hradiště
Rozpracováno, 1/48: X-15 Special Hobby, Su-22M4 KP, MiG-23ML Edu
kansas1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vasek » 18 dub 2023, 19:34

Tohle by me docela zajimalo, ale je to teda za raketu:
https://www.kickstarter.com/projects/re ... ref=8xlyc6
Vasek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gloton » 19 dub 2023, 22:04

Vasek píše:Tohle by me docela zajimalo, ale je to teda za raketu:
https://www.kickstarter.com/projects/re ... ref=8xlyc6

Lampa to bude dobrá, ale zbytečně drahá, předpokládám.
Ty otočné zářiče nemají žádný zásadní vliv/funkci. "Normální" kvalitní LED lampu si mohu také natáčet jak chci a nasvítít si stůl a ruce jak potřebuju.
Zajímavé je na ní to, jak by měly být realisticky vidět barvy, v jejím osvětlení, jakoby na denním světle. To je ale dosaženo jen barvou/frekvencí světla z lampy a i běžné stolní LED lampy dnes už umožňují měnit barvu světla podle potřeby. Ani to tedy není nic unikátního.
Ale své zákazníky si jistě najde. Cílové skupině, tedy lidem pracujícím "na stole/podložce", ať už kreativně či technicky, kteří si tím umějí i vidělat, je potřeba vysvětlit, že právě toto potřebují, protože je to to nejlepší co mohou mít a bude to perfektní pro jejich práci. Udělají jim k tomu krásné video, kde ukáží spoustu barev a vysvětlí, jak krásně se pod ní bude malovat, k tomu zakroutí těma otočnejma zářičema a je jasné, že je to jedinečný výrobek skoro zadarmo :money:
Vsadím ale "dolar proti fazoli", že kdyby se posadil ke stolu i kdokoliv z tvůrců té lampy a nevěděl by, jakou lampou mu právé svítím na stůl, nedokázal by rozpoznat, kdy by to byla ta jejich superlampa a kdy běžná kvalitní LED lampa do 2kKč, né-li dokonce za 1kKč.
Ale jó, mám rád technické vyfikundace, lampa je zajímavá, kvalitní bude taky.....tak kdybych měl prachů jako šlupek, koupil bych si ji hned, jen pro radost, jak se tomu hejbou ty zářiče :D
PS: za kolik se dá vůbec koupit?
Gloton

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vasek » 19 dub 2023, 22:53

Videl bych to cca na bura.
Vasek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kenny73 » 21 dub 2023, 18:45

Třeba se to někomu bude hodit pro inspiraci. Když mi odešla zářivka v lampě, nahradil jsem ji LEDkama. Jsou z pásku s výkonem 14,4 W/m. Svítí to líp, než původní zářivka.
Přílohy
Lampa.jpg
kenny73

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MiskaNosal » 12 říj 2023, 13:16

Ahoj,
má někdo toto HOBBY ARCH LED LAMP

Něco podobného bylo prezentováno na Modelplacu

Se mi to celkem zamlouvá, ale trochu se mi nelíbí, že ty světla nejdou až na úroveň desky stolu. Možná záměrně, kvůli stínovaní figurek, páč pro figurkáře je to asi primárně určený.

Co vy na to?
Michal Nosál, 42 let
MiskaNosal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod RaK » 23 říj 2023, 09:01

Já to mám a nahradilo mi to na stole 2 lampičky. Výborně to nasvěcuje prostor pro práci. Ledky až dolů nejsou, ale to je jedině dobře, protože by tě pak ty spodní stejně oslňovaly. Světelný oblouk svítí výborně. Jediné, co mi trošičku vadí, je veliká teplota z ledek. Trošku při svícení smrdí ten plast, když se zahřeje. Není to žádná tragédie a časem se to asi vypálí.
RaK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Egerman » 23 říj 2023, 14:28

Mám ji od letošního jara a fakt svítí dobře, navíc intenzita světla se dá nastavit, Potvrzuju lehčí odér pálícího se plastu, ale není to nic strašného. Jen bych přivítal kdyby jednotlivé plastové díly byly trochu kvalitnější, u některých jsem musel při skládání vyvinout dost velkou sílu. Velikost oblouku je tak akorát na 1/48 1/35. B-17 se tam fakt nevejde. :lol:
„Problém současného světa je, že hlupáci jsou si skálopevně jistí, ale lidé inteligentní jsou plní pochybností,“ nositel Nobelovy ceny Bertrand Russell.
Egerman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondatra » 29 říj 2023, 06:16

Já objednal z Alíka něco podobného ale mělo by to být z hliníku a mít i větší výkon. Uvidíme!
https://1url.cz/suRcV
Ondatra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod boticka5 » 29 říj 2023, 18:30

Tak to dej vědět jak to vypadá, taky bych si ji pořídil kdyby to fungovalo

Odesláno z mého Redmi Note 9 Pro pomocí Tapatalk
boticka5

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bobanski » 11 led 2024, 14:21

Ondatra píše:Já objednal z Alíka něco podobného ale mělo by to být z hliníku a mít i větší výkon. Uvidíme!
https://1url.cz/suRcV

Tak jaké jsou z ní dojmy?
Vstávat a cvičit modelařit!
Bobanski

• Odpovědět s citací

Příspěvekod brabcak » 29 říj 2024, 08:15

Vymýšlím novou lampu na stůl. po projití všech různých diskuzí jsem vybral tuto: https://shop.fkt.cz/led-stolni-pracovni ... 000006.php
Udělal jsem ale tu chybu, že jsem okoukl, co mají ještě v sortimentu a narazil na toto: https://shop.fkt.cz/led-stolni-pracovni ... upcu06.php Svítivost mají stejnou, i když ta druhá to bude mít rozdělené na ty dvě lampy. Ale láká mně to rozložení světla i do druhého prvku. Co si o tom myslíte?
brabcak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Cruelsword » 29 říj 2024, 09:40

Ta dražší lampa má mnohem vyšší svítivost, odpovídá to někde 120+W žárovce, ta levnější je někde na úrovni 75-85W. Samozřejmě víc světla, víc je vidět, na druhou stranu záleží, na kolik plnou sílu využijete, protože vypálené sítnice :-D v modelařině asi nejsou to nejlepší, naštěstí má ovládání a dá se stáhnout.
Ta levnější vypadá díky tomu rozložení zajímavě, světlo z boku je občas výhoda a potřeba, u ní už bych se nebál toho plného výkonu a stmívač bych asi tak často nepoužíval.
MartinN
Cruelsword

• Odpovědět s citací

Příspěvekod brabcak » 29 říj 2024, 11:26

No, tak to jsem kde jsem byl. :D Hodně světla býti dobré, ale zaujalo mně to rozloženi. Někteří tu vymýšlí a kupují světelné oblouky. To by my asi vadilo z hlediska prostoru nad stolem, ale tahle lampa mi přišla jako takový zajímavý řešení. Ale zase celkově měnší svítivost a ....já zase nevím co vybrat. :D
brabcak

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna