Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Barvy Ammo-Mig Jimenez

How to
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Barvy Ammo-Mig Jimenez

Příspěvekod Barret » 14 kvě 2017, 08:36

Tiez pouzivam Tamyia cleaner a maximalna spokojnost. Vycisti asi uplne vsetko
dokončené 2023:
n/a

pracujem na / rozvŕtané:
- Le Superbe, 1:150, Heller
- MiG-23MF "Čert", 1:72, R.V.Aircraft
Barret

• Odpovědět s citací

Příspěvekod admiral6 » 15 kvě 2017, 04:24

Děkuji Koupím, vyzkouším a uvidím. Jinak po radách zde a více přečtení na netu další barvení nedopadlo až tak zle.
admiral6

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mrzi77 » 09 srp 2017, 22:33

Ahoj já používám barvy Ammo of the mig jimenez už 2 roky a nemam s nima žádný problém.
Ředím je Levelingem,tlak kompu 0,5 - 0, 8,pistolku mám TAGORE 130 a H&S evolution. Pistole čistím obě technickým lihem.
Když používám TAGORE pistolku musím barvu více naředit. U Evolution méně. Je to prý materiálem stříkací pistole.
Primery od Ammo a Mr.surfacer také ředím Livelingem. Sice je to voňavka ale nepráší tolik a krásně se rozlívá.

Pak tu bylo ještě barvy AK INTERACTIVE. Také jsem je zkoušel Livelingem poněvadž jsou prý na stejné bázi, ale zdrcly se. Ředidlo Vallejo bylo v pohodě.
mrzi77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal78 » 15 lis 2017, 14:28

zdravim mna by zaujimalo , či je možné na primer One shot aplikovať farby gunze H bez narušenia už nastriekaného ammo mig surfu , samozrejme háčka riedené aqueous hobby color thinner. Skúšali ste to ?
Keď to nejde tak to nejde
Michal78

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Karci83 » 16 lis 2017, 17:13

Tak pridám aj ja svoju skúsenosť. V lete som skúsil pár modelov bojovky a Mig 29. Kúpil som na ne sady od Miga. Práca sa mi s nimi páči, nič zložité, dokonca ani kamo na prvý pokus nedopadla najhoršie. No žiaľ bojujem s oteruvzdornosťou. Surf používam Gsi 1200, bez problémov, po cca mesiaci som dal kamo a asi po 3 týždňoch akrylovy lak tamiya, po ďalších cca 3 týždňoch wash tamiya. Po ďalších 2-3 týždňoch som začal nahadzovať rakety a časti podvozkov a kryty šachiet. Potom som si všimol že sa mi na hranách pri manipulácii otiera farba. To samé sa mi stalo aj na BTR-ku. S modelmi tvrdo nezaobchádzam a snažím sa s nimi manipulovať jemne. Je mi divné, že prelakovana farba po x týždňoch schnutia stále nieje dostatočne suchá. Pri tamiyach sa mi to nikdy nestalo.
Karci83

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lubovysoky » 16 lis 2017, 22:56

Chcem sa len opýtať, ako je to vlastne s arómou týchto farieb. Nikde som sa nedočítal ako sú na tom. K ktorým farbám sa dajú prirovnať. Čítal som, že sa riedia akrylovými riedidlami typu lacquer. Sú ako C-Gunze alebo Mr.Paint. Alebo skôr majú bližšie ku H-Gunze. Ďakujem
lubovysoky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vrog » 19 lis 2017, 22:27

Mě to smrdí jako hlína - jíl na keramiku.

Nic štiplavého, nic páchnoucího.
Mé projekty:
PRŮVODCE SVĚTEM PLASTIKOVÉHO MODELÁŘE 3 - TECHNIKA
Tažené dělostřelectvo 1/35
Galerie hotových tažených děl: aktuálně 30,5 Mrs 16 (t) Takom
vrog

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Karci83 » 20 lis 2017, 09:30

Ja ich riedim originál riedidlom prípadne tamiyackym. Čo sa týka smradu tak mne smrdia najmenej zo všetkých čo mám (Gunze, Alclad, Zero Paint, Tamiya akryl).
Karci83

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ross » 20 lis 2017, 23:47

Ahoj prosim o radu. Stříknul jsem model primer surfacerem a na to jsem striknul barvu(od stejneho vyrobce), ale po mensim skrabnuti nehtem jde barva bezproblemu dolu. Prosim o radu, kde je chyba. Muze to byt v mensi vrstve barvy, surfaceru? Nebo jsem nekde udelal chybu? Dekuji za rady
Ross

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal78 » 06 pro 2017, 14:57

Ahoj používatelia mig farieb , trochu som laboroval pri striekaní s mig farbou dal som do pištole pár kvapiek farby a trochu kvapiek tamiya laku z bralenky v mojom pripade polomatného a pre istotu dve tri kvapky riedidla x20A pre akrylove tamky. farba zmení vlastnosti a dá sa ňou nastriekať povrch cugrunt naraz ako ste naučený s tamiyami či inými gunze a tak podobne povrch sa pekne rozvrství a nieje tam nijaká krupica samozrejme lepšie jeto striekať po vrstvách a zachovávať klasický postup ako odporúča mig jimenez vo videu. Dobré to skúsiť na lyžičku alebo obal z cdčka , jasom spokojný. oproti riedeniu levelingom jeto celkom dobrá alternatíva ak to nechcete čuchať a nestratiť výhodu akrylových farieb. Na druhú stranu jeto možno blbosť ale mne to celkom funguje. Ak to niekde niekto už publikoval a vyskúšal neviem nikde som to nenašiel a ani nehľadal. Pomer laku farby riedidla neviem , dal som to do kalíška odoka.
Keď to nejde tak to nejde
Michal78

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr ZENGA Vaňák » 28 pro 2017, 09:59

Nepracuje někdo s řadou BARE METAL AIRCRAFT COLORS ?
https://www.mn-modelar.cz/cz-detail-902 ... olors.html

Díky (:)
Plastic People of Tovačov
Modelářský kroužek DDM Uničov
Modeláři z Horní Hané (Uničov)
"Toulavý" Kit klub Olomouc
Petr ZENGA Vaňák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vrog » 28 pro 2017, 10:08

Dle mého to sou klasické barvy, respektive se s nimi pracuje stejně, jako třeba s černou. Pokud se ptáš na doleštitelnost, tak se mi to nepovedlo při testech. Ale aspoň se nesetřely dolů :d

Mám je doma a na štetec se chovají stejně... A kupodivu dobře kryjí. Jen mosaz je úplně nahovno, to je jak voda, kde pigment teče do spár dolů... Ale to je fakt jediná nahovno, tak to dávám spíš na vrub šitu z výroby.
Mé projekty:
vrog

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ross » 30 pro 2017, 14:54

cau lidi potreboval bych poradit jakou barvu od Tamyie nebo Valleja byste nahradili barvu od miga 0192 polished metal. diky
Ross

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ross » 19 úno 2018, 17:16

Michal78 píše:Ahoj používatelia mig farieb , trochu som laboroval pri striekaní s mig farbou dal som do pištole pár kvapiek farby a trochu kvapiek tamiya laku z bralenky v mojom pripade polomatného a pre istotu dve tri kvapky riedidla x20A pre akrylove tamky. farba zmení vlastnosti a dá sa ňou nastriekať povrch cugrunt naraz ako ste naučený s tamiyami či inými gunze a tak podobne povrch sa pekne rozvrství a nieje tam nijaká krupica samozrejme lepšie jeto striekať po vrstvách a zachovávať klasický postup ako odporúča mig jimenez vo videu. Dobré to skúsiť na lyžičku alebo obal z cdčka , jasom spokojný. oproti riedeniu levelingom jeto celkom dobrá alternatíva ak to nechcete čuchať a nestratiť výhodu akrylových farieb. Na druhú stranu jeto možno blbosť ale mne to celkom funguje. Ak to niekde niekto už publikoval a vyskúšal neviem nikde som to nenašiel a ani nehľadal. Pomer laku farby riedidla neviem , dal som to do kalíška odoka.

Ja ted zkusil jen do barvy pridat Tamiyacky redidlo(se zlutym vickem) a taky se to dalo nastrikat celkem normalne. Sice je trosku smradek, ale prace s barvami je dle mne jednodussi.
Ross

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vrog » 04 dub 2018, 13:59

Ahoj, řeším takový problém s barvama AMMO.
Stále vytvářejí krupicový povrch.
Ať stříkám jakýmkoliv tlak (0,5-2bar) ať přiředěné nebo ne, tak chvíli po dopadu první vrstvy na povrch (ošetřený surfem) se jednolitá skoro průhledná slabá vrstva začne stahovat do jednotlivých kapiček barvy (veliksot jako průřez vlasu). Jako, kdyby povrchové pnutí bylo příliš vysoké, aby se barva rozlila.
Poradí někdo, co s tím?
Dřív mě barvy zlobily "pomerančovou kůrou" ale to bylo příliš silnou vrstvou barvy. Teď se barva prostě stahuje do sebe ať nastříkám sebevíce slabou vrstvu. A pokud ot nechám a dám další nástřik, udělá to jen víc kapiček vedle sebe...
Mé projekty:
vrog

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna