Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Akrylové barvy Lifecolor

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 271 • Stránka 5 z 19 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 19
  • Odpovědět s citací

Re: Akrylové barvy Lifecolor

Příspěvekod rebas » 16 říj 2010, 12:07

Na našich předváděčkách pracujeme dle tohoto návodu http://www.airbrush-fengda.cz/store/sho ... color.html , který vznikl za pomoci Kubi Vilingra a mého kolegy z Brna (pan Pokorný - Moravský stříkač). Pokud se Vám nedaří, můžete mu zavolat na 543 210 028 (po-čt 9-18, pá do 17), zcela jistě Vám poradí kde je problém.

jinak necháput tento text:
na závěr jsem smíchal cleaner s thickenerem, který zežmolkovatěl, mícháním se podařily žmolky téměř elminovat, ale ne úplně

Proč proboha mícháte čistič se spomalovačem?

V návodu je zcela jasně napsáno:
Smíchat ředidlo se spomalovačem cca. (85 ředidla : 15 spomalovače). A tuto směs smíchat s (barvou/primerem/nebo lakem) v poměru (1 barva : 2-4 směs).
www.airbrush-fengda.cz/store/
rebas

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rebas » 16 říj 2010, 12:15

Pokud dodržíte origoš chemii, a postupy, tak barva velmi dobře drží. Zkoušeli jsme fouknout křídlo dle návodu. Když křídlo prohneme, tak barva nepopraská, neodskočí, ale i přesto lze zbrousit až na podklad (primer).
rebas

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BS » 16 říj 2010, 12:34

při tom poměru 1:20 je konzistence tak hustá, že vzduchové bublině ve stříkačce trvá asi 10s než se při otočení o 180 stupňů prodere nahoru...
Vzhledem k tomu, že Jakub to míchal s 3x větší koncentrací, tak nevím. Zkusím ještě večer nějaké kombinace a uvidím..
BS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sapaxo » 16 říj 2010, 18:53

trochu odbočím: jak se vám osvědčily přípravky Tensocrom?
Může se o zkušenosti s nimi někdo zmínit?

Díky

Jinak barvy LC včetně origo chemie používám a není s nimi žádný problém.(ťukám to na dřevo, protože "příhody" z předchozích příspěvků mě děsí)
Rozestavěno: TBD-1 Devastator MONOGRAM 1:48, J2M3 Raiden TAMIYA 1:48, FW-190A-5 EDUARD 1:48, Buffalo B339 TAMIYA 1:48
sapaxo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lev1982 » 16 říj 2010, 21:18

Lifecolorky pouzivam asi od te doby co je sem zacali vozit.

Precet jsem si ten je jich navod a v podste to odpovida tomu jak je pouzivam.

Do injekcni stikacky si natahnu 4 dilky ředidla a pak jeden dilek spomalovace (thickeneru). Pak jeste trochu potahnu pouze vzduch, prstem ucpu strikacku. Nasledne strikackou trepam. Tuto smes pak striknu do sklenicky - pokud ji zavickuju, tak tato smes vydrzi dlouho dobu (funguje porad stejne).

No a barvu delam podobne, jen si nejdrive natahnu urcity pocet dilku do strikacky (napriklad jeden), otru strikacku hadrikem, a nasledne si natahnu tu smes ze sklenicky (napriklad tri nebo ctyri dilky).
lev1982

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Chatař » 17 říj 2010, 09:59

Ano, přesně takhle jsem to zkoušel taky (úplně poprvé a se stříkáním teprve začínám) a povrch parádní a bez smradu !!! Tyhle barvy se mi fakt moc líbí. Jen tedy tento postřeh: blbě jsem si přečetl návod na cleaneru a nalil ho rovnou do pistole - a ejhle, měl jsem tam ty cucky, o nichž se píše výše. Docela jsem procvičil rozborku a sborku pistole :-D , jsem trouba, no.
Nestalo se Vám něco podobného? Nemáte prohozené nálepky na lahvičkách? Thinner je úplně bez zápachu, cleaner je lehce cítit po alkoholu.
Chatař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BS » 17 říj 2010, 19:54

to rebas:
do Brna zavolám a pokud mi to práce dovolí, přijedu ukázat problém i k vám na Černý most.
JInak se omlouvám za ten Nymbec, tušit, že se to opět zvrhne, tak to tam nedávám. Ale napadnout mě to asi mohlo...
BS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rebas » 17 říj 2010, 21:40

BS: V pořádku. Já s tím problém nemám. Před chvilkou jsem napsal kolegovi do Brna, at hned rano otestuje redidlo a spomalovac z nove zasilky. Uvidime...

Pro ty co nevedi oc jde: http://ipmsnymburk.com/forum/viewtema.php?ID_tema=22057 at to nemusite pracne hledat... 8-)
rebas

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BS » 17 říj 2010, 22:12

tak jen pro jistotu ještě upřesňuji, že komplet chemii mám ještě ze staré dodávky - kupováno těsně po E-dayi u vás na Čerňáku, kromě thickeneru, ten jsem si od vás bral tento pátek
BS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 18 říj 2010, 04:43

sapaxo píše:trochu odbočím: jak se vám osvědčily přípravky Tensocrom?

Díky

Jinak barvy LC včetně origo chemie používám a není s nimi žádný problém.(ťukám to na dřevo, protože "příhody" z předchozích příspěvků mě děsí)

;-) http://www.modelplac.cz/htm/tipy/tensocrom.htm
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rebas » 18 říj 2010, 08:38

Dnes rano jsem napsali dotaz do italie k výrobci. (ohledně níže uvedeného problému).

Prozatím jsme vyzkoušeli popsaný problém a i nám se projevil (20 spomalovače: 80 ředidla). Udělali jsme tedy další test, tentokrát jsme snížili množství spomalovače a přidali ředidla asi takto (5 spomalovače: 95 ředidla). A výsledek byl stejný, jako když jsme dříve s chemií pracovali. Je tedy pravděpodobné, že italové trochu změnili koncentraci, nebo něco podobného u spomalovače.

Řešení tohoto problému je tedy dát menší množství spomalovače (thickeneru) a větší množství ředidla (thinneru).
rebas

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sapaxo » 21 říj 2010, 22:13

Jakub Vilingr píše:
sapaxo píše:trochu odbočím: jak se vám osvědčily přípravky Tensocrom?

Díky

;-) http://www.modelplac.cz/htm/tipy/tensocrom.htm

Díky za super odkaz
Rozestavěno: TBD-1 Devastator MONOGRAM 1:48, J2M3 Raiden TAMIYA 1:48, FW-190A-5 EDUARD 1:48, Buffalo B339 TAMIYA 1:48
sapaxo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Nagumo » 03 lis 2010, 13:39

Máte tu někdo zkušenosti se štětcováním Lifecolorek?
http://www.ruslet.webnode.cz
Nagumo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bronco » 03 lis 2010, 17:40

Ano mam. Bez problemov, ak ta farba nie je priamo na povrchu - mne sa najviac osvedcil surfacer. Potom je to super, riedim destilkou. Najprv som mal obavu, pretoze ma mnohi presviedcali, ze je to na milu pipinu, ze farby su gumove atd atd atd - ja si ich ale neviem vynachvalit. Asi ma tu ukamenuju, ale mne sa s nimi robi lepsie ako s Vallejom alebo s Tamiyou. Teda myslim stetcovanie.

P.S. Co sa tyka toho "gumenia" pokial davas Lifecolor na holy plast, tak maju skutocne tendenciu sa po dotyku zosulat z povrchu ako keby boli z gumy. To je neodskriepitelny fakt. Preto nutne potrebuju podklad.
KPM Bratislava
WIP - T-72M1 Tamiya 1/35 -https://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=131648
Bronco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Nagumo » 03 lis 2010, 19:38

Surfacer mi není sympatickej, protože se musí stříkat, k tomu mám nějakej blok. Jaká je ta Lifecolor bílá základovka? Dá se taky štětcovat?
http://www.ruslet.webnode.cz
Nagumo

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 271 • Stránka 5 z 19 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 19

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna