Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Voda

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 137 • Stránka 5 z 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10
  • Odpovědět s citací

Re: Voda

Příspěvekod jose_faust » 18 čer 2008, 09:31

vodu jsem dělal z EPOXY 1200 chtěl jsem to mít čírý tak jsem jí nedobarvoval, těsně pře zatuhnutím (cca za dvě hoďky) jsem uchošťourem namočeným ve vodě udělal udělal kruhy hlubka je asi 2,5 cm
P1010187.JPG
P1010189.JPG
P1010194.JPG

více fotek bude na rozestavěno - ostatní - Chytni si svého dinosaura......
A vvvotom tttoo je :-)
jose_faust

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sheya » 18 čer 2008, 09:34

Jo, to vypadá moc dobře.
Jestli můžu, já bych asi to, co je pod vodou VELMI zlehka přestříkl modrozeleným filtrem. Nemyslím barvit epoxid, ale dno.
Epoxid pak zůstává čirý, ale vypadá to jako namodralá voda.
Omne initium difficile est
WHO IS WHO viewtopic.php?f=78&t=36938&p=691305#p691305
H-21 viewtopic.php?uid=2807&f=300&t=93779&start=0
L-29 viewtopic.php?f=300&t=94555

HGW doplňky: http://www.battlefield.eshop-zdarma.cz/
Sheya

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jose_faust » 18 čer 2008, 17:09

Sheya píše:Jo, to vypadá moc dobře.
Jestli můžu, já bych asi to, co je pod vodou VELMI zlehka přestříkl modrozeleným filtrem. Nemyslím barvit epoxid, ale dno.
Epoxid pak zůstává čirý, ale vypadá to jako namodralá voda.

myslím, že by to pomohlo, když na dně nic nemáš, já tam nasypal pisek, kamínky, taky tam jsou rybky a šedý kameny, pak sem tam stříknul lehounkej nádech zelený jako vodní řasy, tak mně ta čirost vyhovuje, dělat moře nebo čistou řeku, tak by ten filtr byl dobrej a nebál bych se to ještě světle šedivý.
A vvvotom tttoo je :-)
jose_faust

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nunymaster » 18 čer 2008, 18:56

Já dělám 72 a na melé potůčky používám 5.minutovej dvojsložkovej clear epoxid je to takový lepidlo od uhu a docela dobrý na kaluže to de taky,jinak jsem zkoušel epoxy 1200 aje to celkem fajn matroš jen to jak bylo řečeno vzlíná na krajích ale de to přibarvit a Martin Schuster ji taky používá , jen to chce přesně nadávkovat tvrdidlo , jak psal v modeláři Špaček jak dělal návštevníky pekla (vylodění v Normandii)tak když ho dáš moc udělá se ti bílej flek a když ho dáš málo tak ti to nezatvrdne nikdy já to míchám v mililitrech a zatím to bylo vždycky dobrý,a když to hodně zatuhne a není to ještě suchý tak seříznutým dřívkem vytvaruješ vlnky nebo co potřebuješ, a když to není ještě akorát tak si to tak za 1/2 nebo hoďku zopakuješ dokud nedržej.Já teď koupil scenik water a budu zkoušet vodu jako v posledním modeláři p.Švejda ,hodně štěstí tobě a ať se dílo podaří. :D :-D
"Na počátku bylo slovo boží a pár svařenejch trubek,a to ostatní je sranda kámo"
nunymaster

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 28 pro 2008, 01:17

Potřeboval bych potopit předek KV2 do vody,..tu bych dělal z nějakého dvousložkového epoxidu - nesežere to to KV2 (Trumeta 1:35)?
Něco jako měl MIG toho Tigera I zasekaného v tom ledu...
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza a Honza » 28 pro 2008, 05:09

Epoxy 1200 je asi nejlevnější alternativa,ale po mnohých zkušenostech s ním bych z toho měl maličko obavy...
-Je dost citlivý na poměr míchání.
-Je medově žlutý.
-Nikdy se mi nepovedl namíchat bez bublin. :cry:

Ale... Je dost možné,že už má jinou recepturu.
Leta jsem ho nepoužil.Nový Lukoš je taky o něčem jiném ,než 15 let nazpět.

V každém případě je to dobrá alternativa,když už nicv,alespoň na získání zkušeností,před tím,než člověk vrazí hříšné prachy do něčeho drahého...
mmj, Axson nabízí pryskyřice, ze kterých se dělají prototypy optiky. Jen je na ně třeba použít vývěvu.Teda ,aby se to potom jako čočka chovalo a nemělo to absolutně žádnou bublinu.
Ceny čirých pryskyřic byly kolem 2000,-/kg a více podel kvality a čirosti.
Říkáte nejlepší model?
Epoxyd,plastelína a silikon!!!Jo a abych nezapoměl...SÁDRA!
Honza a Honza

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 30 pro 2008, 17:30

Hmm, zkusím to podle Schustera.....dík moc.
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cotojetohle » 07 zář 2009, 13:32

Hoi chlopy
Potřebuju zalít figurku do "vody" cca 3 cm hluboko.Potřebuju aby voda byla čistá ,a co nejvíce průzračná.Co poradíte?Co to Valejo jaké to je?
Epoxid nechci ten jde do žluta
Dík
Milan
Motto:
Kdo je bez miny ať hodí kamenem:-)

Ve worku:http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=123&t=36919
cotojetohle

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sheya » 07 zář 2009, 13:40

cotojetohle píše:Hoi chlopy
Potřebuju zalít figurku do "vody" cca 3 cm hluboko.Potřebuju aby voda byla čistá ,a co nejvíce průzračná.Co poradíte?Co to Valejo jaké to je?
Epoxid nechci ten jde do žluta
Dík
Milan

Doporučil bych ti ten rozehřívací gel (nejsem si jistý, jestli se jmenuje Scenic water nebo Solid Water - jen jeden z nich je rozpustný zatepla). Není to moc levná záležitost, má to např. Artur.
Pokud bys potřeboval přesný název, musel bych se mrknout doma na kelímek. Výrobce je tuším DeLuxe Materials.

Sheya

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cotojetohle » 07 zář 2009, 13:44

jak se to rozehřívá??Naliju to do kelímku od másla..nechci aby to teplo nějak kelímek pokroutilo, nebo aby popraskal lak teplem víš....Proto také nepřipadá v uvahu varianta průhledného uretanu.
Motto:

cotojetohle

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sheya » 07 zář 2009, 13:48

cotojetohle píše:jak se to rozehřívá??Naliju to do kelímku od másla..nechci aby to teplo nějak kelímek pokroutilo, nebo aby popraskal lak teplem víš....Proto také nepřipadá v uvahu varianta průhledného uretanu.

Kelímek, ve kterém to koupíš, strčíš do kastrůlku s vodou a opatrně zahříváš na cca 60 stupňů. Když to zahřeješ víc, bude to tekutější, ale není to moc dobré. Zahřívej POMALU a opatrně. Pak gel naliješ na potřebné místo a budeš hlídat, kdy začne tuhnout, abys mohl vytvořit na hladině vlnky. Pozor, moc s tím nemíchej, aby se ti tam nenachytaly bublinky. Zbytek gelu v kelímku necháš klidně zase ztuhnout.

Sheya

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Skolil » 12 zář 2009, 01:40

Jo přesně jak říká Jarda, akorát je lepší si z toho kousek vydloubnout a rozpustit to extra, protože než se rozpustí celý obsah, tak to trvá dost dlouho. Já kus vydloubnu a rozpouštím to v druhém, větším kelímku, do kterýho přilévám horkou vodu z termosky. Můžeš to tak dělat hned vedle modelu a nemusíš odbíhat od sporáku. A taky tím zabráníš připálení kelímku na dně hrnce. Jinak se to pohodlně nanáší štětcem, kterej se pak umeje v teplý vodě. Práce s tím je dobrá, akorát se mi teda stalo, že to asi po dvou měsících začalo žloutnout!!! tak nevim no.
http://skolil-diorama.blogspot.com
Jakub Skolil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cotojetohle » 12 zář 2009, 07:48

a JAKUBE dělal jsi s tím pěnu?Bubliny zkusím stříkací injekcí...Ale viděl jsem na ofiko stránkách že i pěna s tím jde.....Podle fotky balení si taky myslím že to poleze do žluta po čase no.
Motto:

cotojetohle

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sheya » 12 zář 2009, 07:56

Jakub Skolil píše:Jo přesně jak říká Jarda, akorát je lepší si z toho kousek vydloubnout a rozpustit to extra, protože než se rozpustí celý obsah, tak to trvá dost dlouho. Já kus vydloubnu a rozpouštím to v druhém, větším kelímku, do kterýho přilévám horkou vodu z termosky. Můžeš to tak dělat hned vedle modelu a nemusíš odbíhat od sporáku. A taky tím zabráníš připálení kelímku na dně hrnce. Jinak se to pohodlně nanáší štětcem, kterej se pak umeje v teplý vodě. Práce s tím je dobrá, akorát se mi teda stalo, že to asi po dvou měsících začalo žloutnout!!! tak nevim no.

Já se na to byl schválně podívat, ale nijak mi to nezežloutlo. Tak teď babo raď. :shock: :shock: :shock:
Jakub si odloupne menší kousek, ale mně vyhovuje, když toho zahřívám víc. Ono to sice trvá déle, ale také to má větší tepelnou setrvačnost, takže pokud zpracovávám delší dobu, nemusím se bát, ža se mi to buď moc rozpustí nebo začne stydnout a tuhnout. To se štětcem neznám - to je fajn trik. Já používal ouško od rozbitých brýlí.
Ty jsi chtěl jen malou loužičku (jestli se nepletu) takže by ti možná vyhovoval spíš Jakubův způsob. Rozhodně máš na výběr.
:wink:
Já dělal pěnu v maličkém u Hansy a to tak, že když to začalo tuhnout, tak jsem dovnitř opatrně napíchával bílou barvu.
Vodní tříšť za Albatrosem W.4 jsem dělal pomocí vláken od stejné firmy. Před použitím jsem je nastříkal bílou barvou, ale to asi nebyl dobrý postup. Dnes už bych je asi nebarvil. Jmenuje se to tuším Scenic Fiber, ale je to spíš na vlny než na pěnu.
Někde jsem četl o Jarové pěně vpichované jehlou dovnitř, ale to jsem ještě nezkoušel.

Sheya

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Erich Súňai » 12 zář 2009, 09:44

Tu sú nejaké spôsoby pre lodičkárov.
http://www.modellmarine.de/index.php?op ... ctory=4350

http://www.ipmsstockholm.org/magazine/2 ... _water.htm