Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Olejovky

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 236 • Stránka 5 z 16 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 16
  • Odpovědět s citací

Re: Olejovky

Příspěvekod KLingO » 15 črc 2008, 20:19

Juro ber to tak ze vacsina na ne presla z Umtonu a to je teda rozdiel triedy. Dalerky su mozno lepsie ale napriklad pre mna nezohnatelne ...
"You can't have too small of a chip." - Michael Rinaldi
KLingO

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Pospíšil » 15 črc 2008, 20:26

Juro kdyby se to dno šuplíku mohlo jmenovat Kozlany 102 nezlobil bych se :lol: Nenech se přemlouvat...už jen proto, že mám tvpu fotku v avataru :oops: :lol:
Petr Pospíšil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jiří ščučka » 22 črc 2008, 10:58

já beru jako pozitivní že sou sehnatelné na každé větší soutěži takže jako jo,nikomu nezazlívám že je používá a proti umtonum asi lepši sou 8)
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
jiří ščučka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kaminsky peter » 22 črc 2008, 13:58

adam červenka píše:Daler Rowney mám doma taky a zkušesnosti teda nic moc. Příde mi že maj strašně suchej pigment a tudíš nehezky rychle schnou. Zkoušel sem je ředit jak terpentýnem s S6006, tak Migovejma ředidlama, ale dycky sem je měl tak půl hodiny po nanesení tak vyschlý, že už s nima nic nehlo. :o

Zdravim ta. Skus to riedit original riedidlom alebo ak chces dlhsi cas schnutia tak SANSODOR od Winsor a Newton ja osobne pouzivam W.Spirit od tej istej firmi.Podla mna perfektne.
kaminsky peter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod RED HONZA » 02 srp 2008, 10:50

kaminsky peter píše:
adam červenka píše:Daler Rowney mám doma taky a zkušesnosti teda nic moc. Příde mi že maj strašně suchej pigment a tudíš nehezky rychle schnou. Zkoušel sem je ředit jak terpentýnem s S6006, tak Migovejma ředidlama, ale dycky sem je měl tak půl hodiny po nanesení tak vyschlý, že už s nima nic nehlo. :o

Zdravim ta. Skus to riedit original riedidlom alebo ak chces dlhsi cas schnutia tak SANSODOR od Winsor a Newton ja osobně používám W.Spirit od tej istej firmi.Podla mna perfektne.

W.Spirit znám -O originálním ředidle na Daler Rowney jsem neslyšel, pouze nějakej sprej na zafixování malby na plátně. Nemáš foto, případně web shopu kde by ho měli mít?

Jo a ten sansodor se tam přidává při ředění s tím spiritem, nebo se to ředí pouze tím sansodorem? a jak dlouho se s tím dá ještě pracovat, páč když budu jenom napouštět podvozkovou šachtu tak je 30 minut ideální k zaschnutí a můžu okamžitě pokračovat dále. Napouštění spár celého kitu u většího stroje je nemožné, alespoň pro mě, stihnout za tak krátkou dobu. Zaschlou olejovku už ničím nedestruktivním ven nedostanu.

Daler Rowney mě zaujali hlavně pro svou bezolejovost, ale stále váhám mezi abtalejlungami od Miga a Daler ROwney, kdybych si nepřečetl tenhle článek, tak už mám dávno doma abtalejlungy...zatracený fórum :-D

Pozn: myslíš tyto připravky?
Přílohy
sansodor 75ml .jpg
artist whi.jpg
artist whi.jpg (48.6 KiB) Zobrazeno 5337 krát
"Jakmile se k moci dostanou důstojníci, zavládnou nedůstojné poměry."
RED HONZA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kaminsky peter » 03 srp 2008, 11:40

Lighting píše:
kaminsky peter píše:

Zdravim ta. Skus to riedit original riedidlom alebo ak chces dlhsi cas schnutia tak SANSODOR od Winsor a Newton ja osobně používám W.Spirit od tej istej firmi.Podla mna perfektne.

W.Spirit znám -O originálním ředidle na Daler Rowney jsem neslyšel, pouze nějakej sprej na zafixování malby na plátně. Nemáš foto, případně web shopu kde by ho měli mít?

Jo a ten sansodor se tam přidává při ředění s tím spiritem, nebo se to ředí pouze tím sansodorem? a jak dlouho se s tím dá ještě pracovat, páč když budu jenom napouštět podvozkovou šachtu tak je 30 minut ideální k zaschnutí a můžu okamžitě pokračovat dále. Napouštění spár celého kitu u většího stroje je nemožné, alespoň pro mě, stihnout za tak krátkou dobu. Zaschlou olejovku už ničím nedestruktivním ven nedostanu.

Daler Rowney mě zaujali hlavně pro svou bezolejovost, ale stále váhám mezi abtalejlungami od Miga a Daler ROwney, kdybych si nepřečetl tenhle článek, tak už mám dávno doma abtalejlungy...zatracený fórum :-D

Pozn: myslíš tyto připravky?
Je mi luto ze som ta odradil od kupi Mig.pripravkov.Osobne riedim Winsori alebo Rowney asi takto W.spirit+trocha Sansodoru zopar kvapiek, presny pomer nemam len od oka.Co sa sa tyka toho napustania spar na mozes to robit po castiach nie naraz na celom povrchu napr.trup potom kridla spodna cast, vrchna, zalezi na tebe ako sa to rozvrhnes. Ale napr.na Wash na male veci ako motor, sachty, interier to riedim len cistym W.spiritom potom to schne trocha rychlejsie.Tu je adresa kde najdes pripravky od Rowney.www.daler-rowney.com su tam ich vsetky produkty.PS: veci od miga som este neskusal no ti ktore pozivam su pre mna OK.Treba puzivat original riedidla.Takze je to na tebe pre co sa rozhodnes.Dufam za som aspon nejako pomohol.No ak mas lepsi pristup k Mig.produktom ber ich.Potom mas o problem menej, ako zhanat nejake ine produkty.
kaminsky peter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod STALKER » 19 srp 2008, 07:02

Ja som v jednom cisle Modelara nasiel clanok od jedneho zahranicneho modelara.. a pozeram , vraj umbru palenu odporuca len pre niektore povrchy..napr zelena, olivova a pod. a nie pre bielu, modru.. ako to dost ludi robi... ... :shock:

Co by ste teda odporucili napr. na tu spominanu bielu a aj ostatne farby :D

btw... wash, zapustanie spar..
STALKER

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 20 srp 2008, 13:23

STALKER píše:Ja som v jednom cisle Modelara nasiel clanok od jedneho zahranicneho modelara.. a pozeram , vraj umbru palenu odporuca len pre niektore povrchy..napr zelena, olivova a pod. a nie pre bielu, modru.. ako to dost ludi robi... ... :shock:

Co by ste teda odporucili napr. na tu spominanu bielu a aj ostatne farby :D

btw... wash, zapustanie spar..

Než pálenou je lepší použít přírodní. Pálená má nádech do zrzava.
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod k1lly^ » 14 říj 2008, 09:33

Zdravím , chcem sa opýtať aké olejovky (akej značky), si mam kúpiť keď chcem začat robiť figurky. Stačia Umton?. A ešte či stačia základné otiene. Ďakujem.
k1lly^

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLingO » 14 říj 2008, 10:57

na figurky by som zhanal radsej nieco poriadne ... dalerky, alebo aj migy by sa dali ak ti vyhovuju odtiene (maju rovno 3 odtiene na plet, ale chyba napriklad klasicka syta cervena)
KLingO

• Odpovědět s citací

Příspěvekod k1lly^ » 14 říj 2008, 20:46

KLingO píše:na figurky by som zhanal radsej nieco poriadne ... dalerky, alebo aj migy by sa dali ak ti vyhovuju odtiene (maju rovno 3 odtiene na plet, ale chyba napriklad klasicka syta cervena)

a nevieš kde sa dajú niekde v KE zohnať? Alebo na akom e-shope? Za dobrú cenu .
k1lly^

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLingO » 14 říj 2008, 21:00

v KE vobec... MiGy kupis na kazdej vacsej sutazi a Daler-Rowney ti bude muset poradit dakto iny (vacsinou som to videl na strankach ceskych shopov)
KLingO

• Odpovědět s citací

Příspěvekod k1lly^ » 15 říj 2008, 08:21

ok. dik
k1lly^

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 29 říj 2008, 09:25

jiří ščučka píše:.... stojí za to podívat se i po štětkách :-D

Juříku a keď to tam není vyfoceno........co sisi bral? Potřebuju něco echt na pič...ééé..........čip (písmenka jedny,...dislexie.... :-D )ování.

A teda verdikt 502 vs Dýler Rownej je jaký? Já zkoušel na patláku přechod z Koh-i-noor na 502 a tade šlo to líp no,.... :P I když chápu že je to rozdíl jak Favorit 89 a Passat 08,......
Do čeho teda investovat? Nebo šalamounícky 3 z toho 3 z toho? :-k :o
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 29 říj 2008, 09:44

Chtěl bych upozornit na jeden problémek, který jsem objevil na uplynulém patláku. Nastříkal jsem dva modely Il-2 lakem ve spreji Tamiya Clear. Lak jsem nechal několik hodin zaschnout a jal se pokračovat s washem olejovými barvami. Bylo mi divné, že se olejovky do zalakovaného povrchu zažírají a po otření přebytečného vashe hadříkem namočeným ve White Spiritu a posléze i do Mig Thinners for Washes jsem lak prakticky rozežral a povrch zmatnil.

Takže pozor - laky Tamiya se nesnesou s White Spiritem ani s ředítkem od Mig Productions - nažerou povrch a to jakože dost hustě! Pozor tedy, pokud používáte tento lak jako základ pod oleje! Pozor také na hotové washe od Mig Productions, ty se do laku také zažraly....

Dá se předpokládat, že i další přípravky budou tyto laky Tamiya žrát :(
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 236 • Stránka 5 z 16 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 16

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna