"You can't have too small of a chip." - Michael Rinaldi
adam červenka píše:Daler Rowney mám doma taky a zkušesnosti teda nic moc. Příde mi že maj strašně suchej pigment a tudíš nehezky rychle schnou. Zkoušel sem je ředit jak terpentýnem s S6006, tak Migovejma ředidlama, ale dycky sem je měl tak půl hodiny po nanesení tak vyschlý, že už s nima nic nehlo.
kaminsky peter píše:adam červenka píše:Daler Rowney mám doma taky a zkušesnosti teda nic moc. Příde mi že maj strašně suchej pigment a tudíš nehezky rychle schnou. Zkoušel sem je ředit jak terpentýnem s S6006, tak Migovejma ředidlama, ale dycky sem je měl tak půl hodiny po nanesení tak vyschlý, že už s nima nic nehlo.
Zdravim ta. Skus to riedit original riedidlom alebo ak chces dlhsi cas schnutia tak SANSODOR od Winsor a Newton ja osobně používám W.Spirit od tej istej firmi.Podla mna perfektne.
Je mi luto ze som ta odradil od kupi Mig.pripravkov.Osobne riedim Winsori alebo Rowney asi takto W.spirit+trocha Sansodoru zopar kvapiek, presny pomer nemam len od oka.Co sa sa tyka toho napustania spar na mozes to robit po castiach nie naraz na celom povrchu napr.trup potom kridla spodna cast, vrchna, zalezi na tebe ako sa to rozvrhnes. Ale napr.na Wash na male veci ako motor, sachty, interier to riedim len cistym W.spiritom potom to schne trocha rychlejsie.Tu je adresa kde najdes pripravky od Rowney.www.daler-rowney.com su tam ich vsetky produkty.PS: veci od miga som este neskusal no ti ktore pozivam su pre mna OK.Treba puzivat original riedidla.Takze je to na tebe pre co sa rozhodnes.Dufam za som aspon nejako pomohol.No ak mas lepsi pristup k Mig.produktom ber ich.Potom mas o problem menej, ako zhanat nejake ine produkty.Lighting píše:kaminsky peter píše:adam červenka píše:Daler Rowney mám doma taky a zkušesnosti teda nic moc. Příde mi že maj strašně suchej pigment a tudíš nehezky rychle schnou. Zkoušel sem je ředit jak terpentýnem s S6006, tak Migovejma ředidlama, ale dycky sem je měl tak půl hodiny po nanesení tak vyschlý, že už s nima nic nehlo.
Zdravim ta. Skus to riedit original riedidlom alebo ak chces dlhsi cas schnutia tak SANSODOR od Winsor a Newton ja osobně používám W.Spirit od tej istej firmi.Podla mna perfektne.
W.Spirit znám -O originálním ředidle na Daler Rowney jsem neslyšel, pouze nějakej sprej na zafixování malby na plátně. Nemáš foto, případně web shopu kde by ho měli mít?
Jo a ten sansodor se tam přidává při ředění s tím spiritem, nebo se to ředí pouze tím sansodorem? a jak dlouho se s tím dá ještě pracovat, páč když budu jenom napouštět podvozkovou šachtu tak je 30 minut ideální k zaschnutí a můžu okamžitě pokračovat dále. Napouštění spár celého kitu u většího stroje je nemožné, alespoň pro mě, stihnout za tak krátkou dobu. Zaschlou olejovku už ničím nedestruktivním ven nedostanu.
Daler Rowney mě zaujali hlavně pro svou bezolejovost, ale stále váhám mezi abtalejlungami od Miga a Daler ROwney, kdybych si nepřečetl tenhle článek, tak už mám dávno doma abtalejlungy...zatracený fórum
Pozn: myslíš tyto připravky?
STALKER píše:Ja som v jednom cisle Modelara nasiel clanok od jedneho zahranicneho modelara.. a pozeram , vraj umbru palenu odporuca len pre niektore povrchy..napr zelena, olivova a pod. a nie pre bielu, modru.. ako to dost ludi robi... ...![]()
Co by ste teda odporucili napr. na tu spominanu bielu a aj ostatne farby
btw... wash, zapustanie spar..
KLingO píše:na figurky by som zhanal radsej nieco poriadne ... dalerky, alebo aj migy by sa dali ak ti vyhovuju odtiene (maju rovno 3 odtiene na plet, ale chyba napriklad klasicka syta cervena)
jiří ščučka píše:.... stojí za to podívat se i po štětkách
Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků