Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Ředění akrylů Agama

How to
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Ředění akrylů Agama

Příspěvekod Karel Pilát » 27 srp 2008, 13:41

Ladislav Rehort píše::? škoda že jsem to nečetl dřív teďka jsem se mordoval a po pul hodině konečně vyčistil pistoli od modré agamy.
už jsem se tu ptal, ale odpovědi se mi nedostalo já používám AGAMI a HUMBROLKI teď mám pár kousků od
MODEL MASTRU. Ale agami mají podle mě hrubší pigment a moc dobře mi nekrijí. po odmaštění mi občas na modelu po zamaskování páskou a odstranění odloupnou tak dejte radu :o :o Dík

:lol: Včera jsem foukal modrou RLM24 - akryl Agamu. Gunze jí nedělají, tak jsem po dlouhé době zas vyzkoušel Agamu, jestli se třeba nezlepšili. Iron jsem doma nenašel, tak jsem to foukal zředěný destilkou. Co 1cm2, to čištění trysky. Krupice jak blázen, ty Gunze jsou blbuvzdorný, na Agamy nemám ruce. Na modelu to moc nedrží, mám to na bílý základovce a při odstraňování krupice jsem se lehce a bez námahy dostal skrz.
](*,)
rozestavěno: 7 kousků
mezi nimi: Do23 (Planet Models), Ju290A-7 (Revell), Ju88S-3 a Mistel 1 (Hasegawa)
2022: Fw190G-3 (konverze z Eduardu), Ar232A-10 (konverze z Mach2)
2023: He 219 V9, pilot W. Streib (Dragon), Bf110B-1 (Eduard + AML konverzní set)
2024: Heinkel He111H-8 (konverze z Revellu), Ar232B-05 (Mach2)
Karel Pilát

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 27 srp 2008, 13:47

Karel Pilát píše: :lol: Včera jsem foukal modrou RLM24 - akryl Agamu. Gunze jí nedělají, tak jsem po dlouhé době zas vyzkoušel Agamu, jestli se třeba nezlepšili. Iron jsem doma nenašel, tak jsem to foukal zředěný destilkou. Co 1cm2, to čištění trysky. Krupice jak blázen, ty Gunze jsou blbuvzdorný, na Agamy nemám ruce. Na modelu to moc nedrží, mám to na bílý základovce a při odstraňování krupice jsem se lehce a bez námahy dostal skrz.
](*,)

Karle ještě doporučuju od Agamy Zpomalovač schnutí, to hodně pomůže, ináč souhlasím, že zlatý GSI :grin:
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ujík » 27 srp 2008, 13:52

Jo, jo, zpomalovač pomáhá :D , já s Agamama dělám hodně a no problem :D
2020 hotovo: Bf 109G-6/R6 (Tamiya 1/72) - Ital , Bf 109G-10/U4 (Finemolds 1/72) - MKHL
2019 hotovo: Bf 109G-6 (Tamiya 1/72) - MKHL
ujík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Karel Pilát » 27 srp 2008, 14:02

Jakub Vilingr píše:Karle ještě doporučuju od Agamy Zpomalovač schnutí, to hodně pomůže, ináč souhlasím, že zlatý GSI :grin:

No dík, jenomže to bych pak musel mít všechno od všech výrobců. Už takhle zapomínám, která lahvička je na co. :lol: Stačilo by, kdyby GSI rozšířili řadu německejch barev o modrou, zelenou a šedesátkovou řadu. Z Agam jsem zas na dlouhou dobu vyléčenej. Nevěřím, že zpomalovačem by se vyřešila hrubost pigmentu. Navíc jsem si teď koupil novej gun s 0,15 tryskou, takže Agamy nee.
rozestavěno: 7 kousků
mezi nimi: Do23 (Planet Models), Ju290A-7 (Revell), Ju88S-3 a Mistel 1 (Hasegawa)
2022: Fw190G-3 (konverze z Eduardu), Ar232A-10 (konverze z Mach2)
2023: He 219 V9, pilot W. Streib (Dragon), Bf110B-1 (Eduard + AML konverzní set)
2024: Heinkel He111H-8 (konverze z Revellu), Ar232B-05 (Mach2)
Karel Pilát

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 27 srp 2008, 16:40

Od té doby co stříkám Gunzema, tak bych neměnil. Odstíny si namíchám od oka jakýkoliv chci, stačí mi bud vzorník barev nebo kamuflážní návod. :twisted:
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mobba » 28 srp 2008, 09:55

Filip Tomči píše:Odstíny si namíchám od oka jakýkoliv chci, stačí mi bud vzorník barev nebo kamuflážní návod. :twisted:

A vo tom to je 8)
Dušan "mobba" Bálek
mobba

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ladislav Rehort » 30 srp 2008, 19:40

:shock: je tak. prostě agamy syntetiky asi neeee o co říkáte na modelmasterky ty se mi zdají o něco máloi lepší ale nevím jak jsou na tom se vzorníkem mám jich pár a vcelku to jde
Naposledy upravil Ladislav Rehort dne 11 zář 2008, 12:48, celkově upraveno 1
Ladislav Rehort

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mara coufalů » 30 srp 2008, 20:12

zrovna dnes jsem potřeboval smíchat Humbrol červenou a hnědou Agama ředil to Humbrol enamel thinner a hrozně se to zdrclo ani do gunu jsem to nedával... Opravdu nevím na jaký barvy mám přesedlat. V Bílku i řekli, že nejlepší jsou Gunze je to něco mezi syntetikou a akrylem.
Prosím poraďte chápu, že to tady už je napsaný aspoň 100x ale přesto. Jo a čím je popřípadě ředit. A ještě jedna věc, čím čistíte pistoli po stříkání? V MPM mi prodali airbrush cleaner od vallejo, ale nějak si neuvědomili, že na ty humbroly co tam kupuju to prostě není ono.
Dík moc
Každej se postupem času vyvíjí, takže, HLAVNĚ V KLIDU. Simply don´t worry be happy....:-)
mara coufalů

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marek příhoda » 25 lis 2009, 15:22

My na kroužku používáme agamy přes 20 let ( za tu řádku let jich máme nahromaděných mnoho), takže jsme nechtěli přestupovat na jiné barvy, dělalo nám to sice krupici, ale co už. Po objevu Sidoluxu jsme začaly místo lesklého laku používat právě Sidolux a matnější laky jsme domíchávali ze Sidoluxu a matného laku agama.
Nicméně po revolučním objevu Filipa začínáme používat Iron + Sidolux na ředění akrylových Agam a nemůžeme si to vynachválit. Iron nádherně rozředí barvu a Sidolux přidá barvě hladkost. Nic jiného od té doby nepoužíváme, je to prostě paráda. Nádhernej lesklej a hladkej povrch.
Používáme ledničák a pistol Triplex, ředíme cca. 3:2:1 (Iron-barva-Sidolux)
Já doma používám Gunze C a chtěl bych se zeptat, jestli jdou zkombinovat barvy Gunze, na to Sidolux, wash olejema/Migama stírané Migovo ředítkem a na závěr polomat Gunze. Neudělá mi to nic s povrchem? Předem díky za odpověď.
Marek "Příhodička" Příhoda
-
DDM Strakonice
marek příhoda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Arest » 25 lis 2009, 16:08

Marku, já mám pocit, že jsem tu četl, že Gunze lak na Sidolux je problém. Nějak to sand tahá spodní vrstvy. Nejsem si teď jistej, projeď si téma Sidolux nebo se obrať na Kubrta, ten to popisoval (pokud se nepletu).
Arest

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marek příhoda » 25 lis 2009, 17:41

O.K., díky já mám taky právě pocit že sem to někde čet :-k ... Kuuubrtééééé ...
Marek "Příhodička" Příhoda
-
DDM Strakonice
marek příhoda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hansi » 25 lis 2009, 18:37

marek příhoda píše:My na kroužku používáme agamy přes 20 let ( za tu řádku let jich máme nahromaděných mnoho), takže jsme nechtěli přestupovat na jiné barvy, dělalo nám to sice krupici...

Niečo si ešte pamätám, ale že by sa Agama vyrábala viac ako 20 rokov ... :? :x [-X
Hansi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 26 lis 2009, 07:22

Kubrt tu není, tak to vemu za něj, i když ten by tě řekl že to nemáš zkoušet a já říkám že občas nemá pravdu.... :grin:
Gunze x Sidolux může udělat problém když povrch zaleješ GSI lakem přes Sidolux. Narušíš Sidolux a povrch se může "potrhat" Pokud budeš stříkat tenký vrstvy a necháš vrstvičku zaschnout , neudělá to nic, čerstvá zkušenost z minulého týdne. Předpokládám že při stříkání finálního polomatu nezalejváš povrch jak při povodni.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Víťa Výmola » 26 lis 2009, 15:36

Hansi píše:Niečo si ešte pamätám, ale že by sa Agama vyrábala viac ako 20 rokov ... :? :x [-X

Tak nejmíň 15 let to bude určitě.
BEZVÝHRADNĚ STOJÍM ZA IZRAELEM

Pracujte pečlivě, nespěchejte, dokonalý vzhled modelu záleží jen na Vás. :)

Na stole: Avro Vulcan (Airfix 1/72), Zlín Z-181 (KP 1/720, leccos dalšího v šuplíku
Letos dokončeno: SPAD 510 (Azur 1/72)
Mimo jiné dokončeno: I-16 (1/72, ICM), MiG-3 (1/72, Hobbyboss), P-51 Nooky Booky (1/72, Tamiya)
Víťa Výmola

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 26 lis 2009, 15:51

Arccos píše:Tak nejmíň 15 let to bude určitě.

:D Určite ne neb "Agama byla založena v roce 1998 v Pardubicích" :D
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna