Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Vaku co? Vacuform...!!!

How to
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Vaku co? Vacuform...!!!

Příspěvekod 172flogger » 05 lis 2009, 14:38

Stroj na domácí vakuformování malých věcí prodával dokonce i Mattel (mimo "pravé Barbie" Mattel dřív vlastnil i modely Monogram) a pak ještě další firmy:
http://www.samstoybox.com/toys/Vac-U-Form.html
Dá se to koupit tady: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 0378780198
Recenze něčeho podobnýho na InternetModeler: http://www.internetmodeler.com/2001/mar ... es/vac.htm
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
172flogger

• Odpovědět s citací

Vaku co? Vacuform...!!!

Příspěvekod ceti » 05 lis 2009, 20:41

No vida, to sou pekny hracicky.. Tohle se da treba udelat doma na kolene a na blbinky to staci:

zarizeni pro vyrobu vacu dilu.jpg

Do ty diry vepredu se strka vysavac..pozn.red.
Byv.Instruktor Modelklubu Cernosice, momentalne bezdomovec (veskerej muj majetek je dlouhodobe ulozen ve skladu do doby nez budu mit vlastni bydleni).
Naposled dostaveno: P-51A NOVO 1:72
Dlouhodobe rozestaveno: Morskoj sturmovik NOVO 1:72 P-47 Razorback NOVO 1:72 VW Golf 2 GTD 1:1
ceti

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Batman » 11 srp 2010, 11:53

Nějak to tady usnulo. Jen taková maličkost, možná to někomu pomůže: při broušení drobných dílů, který není za co a do čeho uchopit, se mi osvědčila oboustranná lepicí páska. Tou si vlastně dílek přilepím na prst a brousím a brousím a brousím... :? Před dalším zpracováním samozřejmě řádně očistit od zbytků lepidla.
Monumentálně a jen po chvlikách brousím a brousím a brousím a vyrábím si takhle stavebnice: wilga a jak-17. Jo, jasně, že se to nechá koupit stříknutý, ale to není vono :lol: ... Jo, jinak jsem v poho a snad normální :grin:
Batman

• Odpovědět s citací

Vaku co? Vacuform...!!!

Příspěvekod ceti » 11 srp 2010, 23:37

Batman píše:Nějak to tady usnulo. Jen taková maličkost, možná to někomu pomůže: při broušení drobných dílů, který není za co a do čeho uchopit, se mi osvědčila oboustranná lepicí páska. Tou si vlastně dílek přilepím na prst a brousím a brousím a brousím... :? Před dalším zpracováním samozřejmě řádně očistit od zbytků lepidla.
Monumentálně a jen po chvlikách brousím a brousím a brousím a vyrábím si takhle stavebnice: wilga a jak-17. Jo, jasně, že se to nechá koupit stříknutý, ale to není vono :lol: ... Jo, jinak jsem v poho a snad normální :grin:

Super, jasne, oboustranna..no to by me nenapadlo. Lepim na ni maly dilky pri barveni nebo tak, aby mi neodlitly kdyz si obcas odfrknu, ale ctverecek na prst a na brouseni ;-I
PS: kde mas fotky Wilgy a Jaka-17 !? Oba vakuformy ? Ja zatim postavil jedinej Jak-15 od Dubeny a dokonce s nim soutezil !
Jinak mam vakuformu plnou bednu (modelar-sberatel skoncil a prodal mi vsechno co mel) a nevim co s nima. Vetsinou Airmodel Luftwaffe. Spis by se hodily do muzea nez na staveni. Na Ebay se za ne obcas celkem dobre plati jako za raritky. Kdyby nekdo chtel, sepisu seznam.
Byv.Instruktor Modelklubu Cernosice, momentalne bezdomovec (veskerej muj majetek je dlouhodobe ulozen ve skladu do doby nez budu mit vlastni bydleni).
Naposled dostaveno: P-51A NOVO 1:72
Dlouhodobe rozestaveno: Morskoj sturmovik NOVO 1:72 P-47 Razorback NOVO 1:72 VW Golf 2 GTD 1:1
ceti

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Batman » 12 srp 2010, 08:14

Fotky nemám a asi ani nebudou; vakuform + moje volšový ruce :shock: ; asi by to ke koukání moc nebylo. Uvidím, jaxe to bude vyvíjet. Zatím je to jen postupná a pomalá příprava v technologických přestávkách při lepení jiných věcí. Jak 17 je Dubena a Wilga ňáký Poláci, mrknu se doma...
... tak je to WAKU 1/72, Lodž, zřejmě r. 1988
Batman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod TomG » 25 lis 2011, 10:34

Jinak pro představu. Takhle vypadá naše doma vyrobená mašina na vakuform. Pracovní plocha 75x75 cm. Ovládání plochy a rámu s plastem je vzduchem. Ohřev jsou topné spirály s odečtem teploty.
To dole je stařičká a funkční vývěva s tlakovou nádovou. Vyžaduje to třífázový motor aby to mělo dostatečný výkon. Stroj stavěl můj otec podle informací, co jsem sháněl všude možně.
Naposledy upravil TomG dne 10 bře 2014, 10:44, celkově upraveno 1
Only the Best Can Survive.
TomG

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 25 lis 2011, 10:54

K čemu to doma používáte? Ten plát vypadá jak brnění pro Stormtroopera.
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod TomG » 25 lis 2011, 11:48

Teď se na tom lisují různé věci na reklamní průmysl. Ale lisovalo se na tom i několik kusů Stromtroopera ze Star Wars.
TomG

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 25 lis 2011, 12:00

:-& Vypadá to velmi dobře.Řekl bych něco o "zlatejch českej rukouch." =D>
Podle výzdoby dílny jste asi lisovali i lodní trpy což?
:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod TomG » 25 lis 2011, 12:40

Lodě ani ponorky se nelisovaly, ale určitě by to šlo. To jen otec má slabost pro lodě a ponorky z WWI a WWII.
TomG

• Odpovědět s citací

Příspěvekod clive » 05 zář 2013, 20:45

ceti píše:
Batman píše:Nějak to tady usnulo. Jen taková maličkost, možná to někomu pomůže: při broušení drobných dílů, který není za co a do čeho uchopit, se mi osvědčila oboustranná lepicí páska. Tou si vlastně dílek přilepím na prst a brousím a brousím a brousím... :? Před dalším zpracováním samozřejmě řádně očistit od zbytků lepidla.

Super, jasne, oboustranna..no to by me nenapadlo. Lepim na ni maly dilky pri barveni nebo tak, aby mi neodlitly kdyz si obcas odfrknu, ale ctverecek na prst a na brouseni ;-I
PS: kde mas fotky Wilgy a Jaka-17 !? Oba vakuformy ? Ja zatim postavil jedinej Jak-15 od Dubeny a dokonce s nim soutezil !
Jinak mam vakuformu plnou bednu (modelar-sberatel skoncil a prodal mi vsechno co mel) a nevim co s nima. Vetsinou Airmodel Luftwaffe. Spis by se hodily do muzea nez na staveni. Na Ebay se za ne obcas celkem dobre plati jako za raritky. Kdyby nekdo chtel, sepisu seznam.

Zdravim. Vakuovky porad jeste jsou k mani?

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
Ať stavim co stavim stejne to zmrvim...

Na stole : Zachrana Do335A-12 1/48 Monogram
1x Ju88G-1 vaku 1/48 1x He 162 Prototyp 1/72 AZmodel, 1x He 162 Nightfigher double seat 1/72 AZmodel,
1x Bf109G 1/47 Eduard,
1x Boulton Paul Defiant Polska vaku 1/72
1x Dornier Do I Wall vaku 1/72
clive

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mp0077 » 19 bře 2014, 21:24

ceti píše:No vida, to sou pekny hracicky.. Tohle se da treba udelat doma na kolene a na blbinky to staci:

zarizeni pro vyrobu vacu dilu.jpg

Do ty diry vepredu se strka vysavac..pozn.red.

Zdravím priatelia,
zaujímalo by ma ako funguje toto udělátko?
Vedel by mi to prosím niekto vysvetliť prípadne sem hodiť nejake názornejšie foto?
Dik
mp0077

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Harry77 » 20 bře 2014, 03:45

Asi tak nějak...
http://www.warmplastic.com/
Harry77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mp0077 » 20 bře 2014, 20:56

Dik Harry 77, ešte mám jednu otázku, chcem si vytiahnúť kabinku na lietadlo, aký materiál sa dá na to použiť? ( treba na to nejaky špecialny materiál, alebo sa dá na to použiť niečo bežne dostupné?)
mp0077

• Odpovědět s citací

Příspěvekod allex » 21 bře 2014, 06:52

folie Durofol by pro tebe asi byla nejlepší.
allex

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna