Zde ještě dávám k dispozici přehled barev v excelu. Připojil jsem k tomu ještě informaci o autentikách FS, BS, RAL, RLM, AMT. Bohužel jsem nesehnal žádnej lepší vzorník, tak jsem připravil alespoň něco takovýho drobnýho vlastníma silama. V přípravě mám ještě rozsáhlej převodník, ale ten jsem ještě nestihnul zcela dokončit. Jakmile ale bude, tak bude k dispozici ke stažení u mě na Modelplacu ve formátu .pdf
Nikde jsem nenarazil na vzorník barev, na stránce Testors je zmínka jenom ohledem R/C barev. Taky jsem někde na webu narazil na Primer/Surfacer Pactra. Když už bez smradu tak taky primer nesmradlavý by bodl.
Proto jsem sem vložil ten přehled barev v excelu, bohužel něco jako oficiální vzorník věcí co dělaj jsem doposud nenalezl. Co se týče nějaký nesmradlavý základovky, tak ve třech odstínech to dělá Vallejo.
To já Vím, jeden mám dokonce doma, ale když jsem to skoušel stříkat tak jsem musel mít tlak kolem 1.2 až 1.5 bar a furt to ucpávalo trysku. Dal jsem tam i ten cleaner i dylutant a bylo stejný. Proto mně zaujal ten od Pactry.
Dá se hoši barva A117 použít na interier Spitfiru ? Dnes jsem sehnal z interiérovek pouze A35 FS34151 a A50 Green Zinc Chromate , k tomu mi dali ředidlo Bílek Color na akrylové barvy 60ml - zkoušeli jste to už s ním stříkat ? A jak se snášej Gunze Cčkama ?
Taky jsem koupil 3 ks na test a mám hned jednu výhradu. Někde tady bylo řečeno, že barvy nesmrdí, ale podle mně jsou zápachem velmi podobné Gunze H i když intenzita je mnohem menší. Na etiketě je to dokonce napsáno: obsahuje EtherGlycol. A Ether je hodně aromatický . Porovnával jsem s Lifecolor, takže příznivce syntetik a hlavně a Gunze C jsem dozajista pobavil