Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

kde máte modely - vitríny

How to
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: kde máte modely - vitríny

Příspěvekod rybaříček » 16 čer 2009, 16:12

Tak to dám ještě sem 8)

rozměry:

125x45 cm
125X55 cm

tloušťka 10 mm

Cena za jeden kus 100Kč

místo VYSOČINA

Máme toho asi 120 kusů
rybaříček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bazilisek » 16 čer 2009, 16:47

Máš skoro pravdu s tím příborníkem. jestli si dobře vzpomínám, tak je to hlavně určené na "sklo" (šampusky a tak....)
V ikei jsem nějakej čas byl zaměstnanej, takže ti můžu jen doporučit, ať si dáš majzla na ty nožičky, lepší bez nich....... :mrgreen:
Neměly zrovna nejlepší pověst..........toť vše :| .
Jinak na modely je to dobrá volba, akorád budeš muset nejspíš přidělat poličky, co?
Ještě si myslím, že by si sehnal na trhu i levněji (oni slisovaný piliny mají všude :grin: akorád s jinou cenou :lol: ).
Jinak přeju ať slouží :wink:
Jako poslední dokončeno...
ObrázekObrázekObrázekObrázek

http://www.youtube.com/watch?v=xCS7CBcH ... re=related
bazilisek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Vyparina » 16 čer 2009, 18:17

Tak já mám vitrýnku z nábytku Universal. Stačilo jen vyměnit dřevotřískové poličky za skleněné.
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským,
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Michal Vyparina

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michael Skočil » 16 čer 2009, 19:44

Já mám vlastní výrobu. Musel jsem vyjít z vejšky místnosti a šířky stěny. Prostě vytěžit z minima maximum. Skříň byla původně ve světlým jasanu, ale po výměně nábytku v bytě, musel na tapetovací kůru. Někde je to vidět, jakse ta ta tapeta smrskla Práší se do ní relativně mírně, jednou za dva roky to vezmu odpráším, umeju a zase mám 8) . Mám to rozfocený po patrech z minulýho úklidu, dneska už je plný i to horní patro, přece jen B-17,B-26, B-24 a XB-35 nějakej plac zabere. :grin: Snad tam ještě nějakej model vecpu. :lol:
Přílohy
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
https://mewe.com/profile/5c379adecfccbe1510a2903e Najdete mě na MeWe
Michael Skočil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martinicky Vladimir » 16 čer 2009, 20:11

Michaeli,ako tak pozeram do Tvojej vitrinky,tak si sa najmenej 20.rokov nenudil :grin: !!!Krasna zbierka,a ako poznam Tvoje prace tu z fora,tak urcite vetsina tych modelov urcite nie je len "vitrinkova"!!!Vlado M.
Martinicky Vladimir

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bubak » 16 čer 2009, 20:27

Ja neviem,ale mňa vitríny s 250 modelmi nejak neberú.
Mne stačí 10 kúskov ale takých že sa na nich môžem pozerať dlho a obdivovať :)
(teraz nevravím o svojich :grin: )
Ľubomír Ontkoc
Bubak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod riko82 » 16 čer 2009, 22:16

Bubak píše:Ja neviem,ale mňa vitríny s 250 modelmi nejak neberú.
Mne stačí 10 kúskov ale takých že sa na nich môžem pozerať dlho a obdivovať :)
(teraz nevravím o svojich :grin: )

Bubak, zdielam, tvoj nazor, tiez sa mi nepaci ked je vitrina precpana modelmi tak ze sa to vsetko zlieva do jedneho velkeho zhluku. Ono to potom jemne pripomina letecky cintorin. :)
Ale na druhu stranu, treba brat v uvahu aj to, ze ked mas tych modelov napr. 50 a viac tak je to fakt problem ustajnit takym sposobom aby to vyzeralo tak ako by sme mozno chceli.
Moja vitrinka je o stranku dozadu. A je plna. Nastastie sa mi doma uvolnilo miesto, nakolko sa moja sestra uz odstahovala z domu (predbehla ma :lol: )
A mam dalsie potencionalne miesto na nove interierove riesenie :wink: keby nebolo toho miesta, zacal by som s postupnym stahovanim svojej letky do svojej kancelarie. :lol:
Ale pokial ma clovek 3izb. byt a rodinu, je rad ze si najde miesto na lepenie, uskladnovanie a zhromazdovanie :lol:
Tymto som samozrejme nikoho nechcel ani urazit, ani atakovat, ani nic. Moj nazor k danej problematike. =;
....Some are born to sweet delight, Some are born to endless night......

FORZA MARINA VENETA!!!
riko82

• Odpovědět s citací

Příspěvekod itchy » 17 čer 2009, 05:38

...kde? Teď nově v ložnici (kde se plánuje nový modelkoutek). Po tom co mi spadla ta vitrína i s modelama ze zdi u dětí v pokojíčku, jsem je dával skoro všechny znovu dokupy. Zatím to tam vleze a ještě něco málo místa tam je :? . Je to natřená klasická "šoupací dvoupatrovka" z bazaru za 100,- a vlezla tam taktak. Zleva stěna, zprava velká šatní skříň. Co bude po zaplnění ... netuším, asi to budu muset opět nějak nadstavit.

vitrinka_30.jpg

vitrinka_26.jpg

CYA :twisted:
ITCHY - moto 1/12
ČŠG č.7
...dočasně mimo provoz!
itchy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rado1 » 17 čer 2009, 12:03

bazilisek píše:Máš skoro pravdu s tím příborníkem. jestli si dobře vzpomínám, tak je to hlavně určené na "sklo" (šampusky a tak....)
V ikei jsem nějakej čas byl zaměstnanej, takže ti můžu jen doporučit, ať si dáš majzla na ty nožičky, lepší bez nich....... :mrgreen:
Neměly zrovna nejlepší pověst..........toť vše :| .
Jinak na modely je to dobrá volba, akorád budeš muset nejspíš přidělat poličky, co?
Ještě si myslím, že by si sehnal na trhu i levněji (oni slisovaný piliny mají všude :grin: akorád s jinou cenou :lol: ).
Jinak přeju ať slouží :wink:

Ja som si dlho prezeral v IKEI tú celú presklenú vitrínku, drevo bolo len dolná a horná doska. Pri bočných sklách bola rebríková konštrukcia z drôtu cca 5mm, ktorá držala police.
Nechce sa mi teraz hľadať foto na ich stránkach, bol to taký "stĺp" . Ale na moje 1:48 modely je malá. Chýba 5cm do šírky aj do hĺbky, aby sa na policu zmestil aspoň jeden :cry:
Také niečo budem musiť stvoriť doma za pomoci sklenárov :-D Samozrejme s väčším počtom políc. Mám totižto miesto v obývačke medzi sedačkou a dvermi na balkón a tam sa pýtajú aspoň 3 sklenené boky...
Na stole:B737-800 Travel Service 1/144, Lotus 79 1/20 Hasegawa
Hotovo:AH-64D Apache viewtopic.php?f=6&t=50362 F-117A viewtopic.php?f=6&t=67907 KITT Season 4 viewtopic.php?f=165&t=65647 Mustang GT350R viewtopic.php?f=165&t=73021
Rado1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 17 čer 2009, 13:25

Rado1 píše:Ja som si dlho prezeral v IKEI tú celú presklenú vitrínku, drevo bolo len dolná a horná doska. Pri bočných sklách bola rebríková konštrukcia z drôtu cca 5mm, ktorá držala police.
Nechce sa mi teraz hľadať foto na ich stránkach, bol to taký "stĺp" . Ale na moje 1:48 modely je malá. Chýba 5cm do šírky aj do hĺbky, aby sa na policu zmestil aspoň jeden :cry:
Také niečo budem musiť stvoriť doma za pomoci sklenárov :-D Samozrejme s väčším počtom políc. Mám totižto miesto v obývačke medzi sedačkou a dvermi na balkón a tam sa pýtajú aspoň 3 sklenené boky...

Tuhle sloupovou vitrínu od IKEi mám doma, za nějakých 1,500,-Kč jsem ji kupoval před pár lety v Brně, cestou z Modellbrna. Za ty peníze není co řešit, sklo ze všech čtyř stran, půdorysnej rozměr 43x37cm doma zabere prd místa. Stavím taky čtvrtky, a mám v týhle vitríně Su-27. Pokud něvěříš, tak ti to vyfotím.. :)
"První, kdo namaloval kokardu na křídlo letadla, byl svině..." (Pierre Clostermann, Velký Cirkus)
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 17 čer 2009, 13:38

George9 píše:
Rado1 píše:Ja som si dlho prezeral v IKEI tú celú presklenú vitrínku, drevo bolo len dolná a horná doska. Pri bočných sklách bola rebríková konštrukcia z drôtu cca 5mm, ktorá držala police.

Tuhle sloupovou vitrínu od IKEi mám doma, za nějakých 1,500,-Kč jsem ji kupoval před pár lety v Brně, cestou z Modellbrna. Za ty peníze není co řešit, sklo ze všech čtyř stran, půdorysnej rozměr 43x37cm doma zabere prd místa. Stavím taky čtvrtky, a mám v týhle vitríně Su-27. Pokud něvěříš, tak ti to vyfotím.. :)

ja ju mam na predajni. Budem tam ale este musiet dat navarit dalsie priecky a narezat policky.
Ja tam mam aj 1/32 Mezka a Spita, ale je pravda, ze neni stvrtka ako stvrtka. Ani moje stvrtkove viacmotoraky tam nevojdu.
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mess » 17 čer 2009, 13:53

Ta vitrina z Ikey (jmenuje se Detolf tusim) ma jedno velky minus - dvere maji kolem sebe dost velky spary, takze je potreba ji zatesnit, coz neni uplne jednoduchy.
A nevejde se do ni F-14 1/48, ulomil jsem pitotku a ted je tam naknap :)
Jinak drtivou vetsinu modelu mam zatim ve stredni casti knihovny, je to nejaka IKEA, zaskleni jsem delal sam. Pro predstavu horni pulka, dole mam jeste jednou to samy.
M.
Přílohy
vitrina.JPG
Martin Benko
mess

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 17 čer 2009, 14:04

jenom 8 Starfů??? měl bys přitlačit kaamo :grin: :grin: :grin:
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VojtaH » 17 čer 2009, 14:17

Michael Skočil píše:Já mám vlastní výrobu. Musel jsem vyjít z vejšky místnosti a šířky stěny. Prostě vytěžit z minima maximum. Skříň byla původně ve světlým jasanu, ale po výměně nábytku v bytě, musel na tapetovací kůru. Někde je to vidět, jakse ta ta tapeta smrskla Práší se do ní relativně mírně, jednou za dva roky to vezmu odpráším, umeju a zase mám 8) . Mám to rozfocený po patrech z minulýho úklidu, dneska už je plný i to horní patro, přece jen B-17,B-26, B-24 a XB-35 nějakej plac zabere. :grin: Snad tam ještě nějakej model vecpu. :lol:

No ty woe :shock: :shock: :shock:
Právě jsem se pos...

Jinak já nevím jak vy, ale já mám modely v kitníku :grin: :grin:
Hotovo: Bf 109G-6, Focke-Wulf Ta 183 Entwurf III, Ki-61-II Hien
Stavím: Micubiši Ki-83, Nakajima Ki-44

Futó fukutsu.
VojtaH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 17 čer 2009, 14:33

VojtaH píše:Jinak já nevím jak vy, ale já mám modely v kitníku :grin: :grin:

To je ta lepší varianta. Já mám stavebnice ve vitríně... :| :lol:
"První, kdo namaloval kokardu na křídlo letadla, byl svině..." (Pierre Clostermann, Velký Cirkus)
George9

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna