Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Pistole Harder & Steenbeck (H&S)

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1559 • Stránka 4 z 104 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 104
  • Odpovědět s citací

Re: Pistole Harder & Steenbeck (H&S)

Příspěvekod lukin » 23 srp 2008, 12:26

Marco píše:Ma H&S uzaver nadoby na barvu, aby nevytekla?

Ne nemá, nebo já sem je tam alespoň v tom setu neměl...ale Ondřej Nadrchal vymyslel takový udělátka na pistolky a je to úplná pohodička už žádný strach z vylití barvy 8)
tady to je: viewtopic.php?f=19&t=4595
Roma victor
lukin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavol Vilinsky » 23 srp 2008, 23:52

Novio* píše:Tak pročítám toto fórum a jsem z této pistolky doslova nadšený. Sic jsem ještě nezaběhnul ani svojí Fengdu BD-203 0.3, ale kupoval jsem jí na naučení s tím, že cca. za rok koupím něco kvalitnějšího. Model Infinity to je pastva pro oko, jen mám trochu strach z té 0,15 trysky - nešla by přímo zakoupit v setu s 0.2 a 0,4 tryskou a popř. na kolik to asi příjde? Popř. je možné s tryskou 0,2, popř. i 0.15 stříkat barvy Model Master, nebo i Humbrol?_Díky

Infinity sa predáva iba ako solo s 0,15mm tryskou alebo ako 2in1 s 0,15mm a 0,4mm tryskami. K Infinity sa daju dokúpiť sady 0,15mm, 0,2mm, 0,4mm a 0,6mm. Ale vyjdu cenovo na 15,9EUR (v ČR snáď aj lacnejšie).

Okrem Infinity využívam aj služby H&S Evolution Silverline a tá sa predáva vo verzii 2in1 s kombináciou trysiek 0,2mm a 0,4mm. Osobne práve Evolution 2in1 využívam tak na 80% všetkého airbrushovania. Zvyšok je Infinity 0,15mm na chuťovky ako hranice kamuflážných polí, patinovanie povrchu, ...

Sady trysiek a ihiel sú vzájomne kompatibilné medzi Infinity a Evolution. Viď obrázky a mám to aj vyskúšané.

Čo sa týka farieb, so syntetikami cez tieto pištole nemám skúsenosti (nepoužívam ich vôbec). Zatiaľ som bez najmenšich problémov prefúkal cez 0,15mm akrýlové Tamiye, Gunze Hobby Color (to je séria H, sériu C som neskúšal), Revell Aqua a akrylové Humbrolky. Všetky uvedené farby riedím buď akryl.riedidlom Tamiya X-20A alebo GSI Aqueous Hobby Color Thinner (fľaša s modrozelenou etiketou, nie ten smrad s modrožltou etiketou) v pomere min. 1:5 v prospech riedidla. Práve nedostatočné riedenie považujem za najčastejší dôvod problémov pri striekaní pištolami týchto kalibrov!
Přílohy
Infinity01.jpg
ERSATZTEILE EVOLUTION.jpg
Evolution
Naposledy upravil Pavol Vilinsky dne 25 srp 2008, 10:27, celkově upraveno 1
Pavol Vilinsky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cowboy » 25 srp 2008, 08:34

Pavol Vilinsky píše:Čo sa týka farieb, so syntetikami cez tieto pištole nemám skúsenosti (nepoužívam ich vôbec). Zatiaľ som bez najmenšich problémov prefúkal cez 0,15mm akrýlové Tamiye, Gunze Hobby Color (séria H, nie C!), Revell Aqua a akrylové Humbrolky. Všetky uvedené farby riedím buď akryl.riedidlom Tamiya X-20A alebo GSI Hobby Color Thinner (fľaša s modrozelenou etiketou, nie ten smrad s modrožltou etiketou) v pomere min. 1:5 v prospech riedidla. Práve nedostatočné riedenie považujem za najčastejší dôvod problémov pri striekaní pištolami týchto kalibrov!

Z vlastnej skusenosti viem, ze tryska 0,15 je uplne v pohode. Bezne s nou striekam aj gunze C riedene 1:3, je ale fakt ze pri takto nizkom nariedeni je treba trochu castejsie utierat spicku ihly.
Problem moze byt aj v tom, ze riedidlo hobby color thinner je urcene specialne pre gunze H, nie pre C. Pre C je urceny prave ten smrad s modrozltou etiketou.
cowboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 25 srp 2008, 09:26

cowboy píše:Z vlastnej skusenosti viem, ze tryska 0,15 je uplne v pohode. Bezne s nou striekam aj gunze C riedene 1:3, je ale fakt ze pri takto nizkom nariedeni je treba trochu castejsie utierat spicku ihly.
Problem moze byt aj v tom, ze riedidlo hobby color thinner je urcene specialne pre gunze H, nie pre C. Pre C je urceny prave ten smrad s modrozltou etiketou.

Bohužel tenhle nesmysl nechtěně pomáhám šířit i já. Ale ne až tak mou chybou. Eduard sem začal vozit výrobky GSI. Přivezl barvy H i C a ředidla jen na C. Tudíž jsem se s tím naučil pracovat a tak nějak to i propagoval. Nedávno jsem si konečně pořídil GSI Aqueous Hobby Thinner, ten Eduardi začali vozit asi až za rok po tom, co to sem začali vozit... Pracuju už výhradně s Háčkama a po naředění tím novým ředidlem to prakticky nesmrdí a to je důležitý...

Sorry za OT
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavol Vilinsky » 25 srp 2008, 10:35

cowboy píše:Z vlastnej skusenosti viem, ze tryska 0,15 je uplne v pohode. Bezne s nou striekam aj gunze C riedene 1:3, je ale fakt ze pri takto nizkom nariedeni je treba trochu castejsie utierat spicku ihly.

Pravda, nešťastne som sa vyjadril, čo vyznelo nejednoznačne... Gunze C som neskúšal, lebo ich nemám, nie že by sa nedali striekať cez 0,15mm.
Díki Cowboy za doplnenie infa ohľadne Cečiek! Som to v mojom príspevku dodatočne preformuloval, aby to bolo presné!
Pavol Vilinsky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavol Vilinsky » 25 srp 2008, 10:50

Jakub Vilingr píše:

Bohužel tenhle nesmysl nechtěně pomáhám šířit i já. Ale ne až tak mou chybou. Eduard sem začal vozit výrobky GSI. Přivezl barvy H i C a ředidla jen na C. Tudíž jsem se s tím naučil pracovat a tak nějak to i propagoval. Nedávno jsem si konečně pořídil GSI Aqueous Hobby Thinner, ten Eduardi začali vozit asi až za rok po tom, co to sem začali vozit... Pracuju už výhradně s Háčkama a po naředění tím novým ředidlem to prakticky nesmrdí a to je důležitý...

Sorry za OT

Tiež používam z Gunze farieb výhradne sériu H a riedím ich s GSI Aqueous Hobby Thinner (modrozelená etiketa). V zásobe mám aj Mr.Color Thinner (modrožltá etiketa), ale riedim ním výhradne len Mr.Surfacer. Ale rád by som sa dočkal nejakej netoxickej náhrady surfacera. Potom by som sa Mr.Color Thinnera rýchlo zbavil.
Pavol Vilinsky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 25 srp 2008, 10:58

Pavol Vilinsky píše:Tiež používam z Gunze farieb výhradne sériu H a riedím ich s GSI Aqueous Hobby Thinner (modrozelená etiketa). V zásobe mám aj Mr.Color Thinner (modrožltá etiketa), ale riedim ním výhradne len Mr.Surfacer. Ale rád by som sa dočkal nejakej netoxickej náhrady surfacera. Potom by som sa Mr.Color Thinnera rýchlo zbavil.

To modrožlutý je Mr. Color Levelling Thinner. Ředidlo určený pro Háčka považuju za skvělé. Je možné k němu přidat Mr. Retarder Mild a pak je to stejný jako Levelling a s mnohem nižším smradem. Ty Háčka ředěný ředidlem s modrozelenou etiketou smrdí jako Tamky a to je super zprváva spolu s tím, že Tamky jdou míchat s Háčkama. pro mě je to nejlepší možné řešení...

Děláte mi tu všichni chutě na tu Infinity, asi si jí pořídím k Iwatě...
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cowboy » 25 srp 2008, 10:58

OK, tak to som ta zle pochopil, myslel som, ze C Ti nesli striekat.

Tie H-cka budem musiet asi vyskusat, od aprila mame prirastok v rodine a zena zacala byt trochu nevrlejsia, co sa tyka smradu z farieb.
Pokial viem, nieco ako surfacer vyraba aj Tamiya, ale neviem ako je na tom so smradom.
cowboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 25 srp 2008, 11:00

cowboy píše:OK, tak to som ta zle pochopil, myslel som, ze C Ti nesli striekat.

Tie H-cka budem musiet asi vyskusat, od aprila mame prirastok v rodine a zena zacala byt trochu nevrlejsia, co sa tyka smradu z farieb.
Pokial viem, nieco ako surfacer vyraba aj Tamiya, ale neviem ako je na tom so smradom.

To taky nevím, ale začal jsem s úspěchem používat Tamiya Surface Primer White ve spreji a na to nedám dopustit. Fouknu to na balkoně jedním vrzem a pak za 3-5 minut nesu domů suchý. Doporučuju se nad tím zamyslet ;-) Navíc to pak skvěle odsejpá....
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rdavid » 26 srp 2008, 10:35

Mohly by mi někdo upřesnit množství Gunze retarderu přidávaného do barvy jak výše uvedeno. 25-30% rozumím ale je to 30% vztaženo k čisté nebo již naředěné barvě?
rdavid

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 26 srp 2008, 10:39

rdavid píše:Mohly by mi někdo upřesnit množství Gunze retarderu přidávaného do barvy jak výše uvedeno. 25-30% rozumím ale je to 30% vztaženo k čisté nebo již naředěné barvě?

To se sice píše, ale já to řešim od oka. Naředím si barvu a do toho přidám pár kapek tohodle a pokud mi barva stále práší, tak retarder přidám (ne ředidlo). Když to přeženeš, tak ti to holt bude schnout den, ale to není problém ne ;-)
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kalousek Petr » 26 srp 2008, 11:36

rdavid píše:Mohly by mi někdo upřesnit množství Gunze retarderu přidávaného do barvy jak výše uvedeno. 25-30% rozumím ale je to 30% vztaženo k čisté nebo již naředěné barvě?

Já jsem s Retardérem moc opatrnej . Používám Gunze C + Mr. Color Thinner . Toto ředidlo je docela dryják a pokud se do něj přidá Retardéru moc , tak pochopitelně i déle schne a může narušit i předchozí vrstvy . Já to zatím ředím takto : 1ml Surfacer + 2,75ml Mr. Color Thinner + 0,25 Retarder Mild ( víc jak 0,5ml bych raději nedával ) . Před tím Surfacer občas plivnul , teď je to lepší . Taky jsem Retarder Mild přidával do černý matný barvy .
Petr
Kalousek Petr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 26 srp 2008, 11:38

Kalousek Petr píše:

Já jsem s Retardérem moc opatrnej . Používám Gunze C + Mr. Color Thinner . Toto ředidlo je docela dryják a pokud se do něj přidá Retardéru moc , tak pochopitelně i déle schne a může narušit i předchozí vrstvy . Já to zatím ředím takto : 1ml Surfacer + 2,75ml Mr. Color Thinner + 0,25 Retarder Mild ( víc jak 0,5ml bych raději nedával ) . Před tím Surfacer občas plivnul , teď je to lepší . Taky jsem Retarder Mild přidával do černý matný barvy .

Teď mě napadlo - hovořil jsem od GSI Aqueous Hobby H, Mr. Color C nepoužívám. Omlouvám se
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kalousek Petr » 26 srp 2008, 11:42

Jakub Vilingr píše:
Kalousek Petr píše:

Teď mě napadlo - hovořil jsem od GSI Aqueous Hobby H, Mr. Color C nepoužívám. Omlouvám se

A co to dělá s Hčkama + Levelingem , když se to přesere ? Taky o této řadě barev do budoucna uvažuji .
Petr
Kalousek Petr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 26 srp 2008, 11:55

Kalousek Petr píše:A co to dělá s Hčkama + Levelingem , když se to přesere ? Taky o této řadě barev do budoucna uvažuji .

No přestal jsem používat Mr. Color Levelling Thinner do barev GSI Aqueous Hobby H a používám výhradně barvy GSI Aqueous Hobby H ředěné originálním ředidlem GSI Aqueous Hobby Thinner (modrozelená etiketa) + přídavek Mr. Retarder Mild. Pokud jsem přeředil Céčko (Mr.Color) a nastříkal někam, kde jsem už měl nějaký barvy + Surfacer, pak se mi všechny vrstvy mezi sebou promísily a změkly. Výsledek dost tristní. Pokud přeředím Háčko (klidně Mr. Color Leveling Thinnerem), nestane se žádná infarktová situace. Ale co je nejdůležitější - pokud používám Háčka s Háčkovým ředidlem, tak barvy prakticky nesmrdí... Kdežto Céčka (zvracející smajlík a :agrh: )

Tohle provede moc Levellingu s Céčkovejma barvama :cry:

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1559 • Stránka 4 z 104 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 104