Zlatý český ruce pánové, takhle sijinde neporadí...
Miloš Völkl píše:Já zašel do Bauhase a koupil tohle. Před tím než jsem si od samé radosti jak to krásně funguje nasekal koleček do zásoby, jsem to lehce zabrousil touhle frézkou a mám vystaráno. Nejmenší je 2mm....
Hansi píše:Toto odvrtávanie (a la Modelář) je úplne zbytočné, pomalé a hrozí pri tom poškodenie tých častí, ktoré majú zostať nedotknuté.
Omnoho lepšie je použiť väčšiu frézu upnutú do Proxxona a tým to jednoducho odfrézovať, výslednú plochu potom stačí iba začistiť.
Rovnako nezmyselné bolo aj to frézovanie krídla (uverejnené v Modeláři ako fotoseriál), kde krídlo bolo frézované príliš malou frézou, ktorá navyše mala nevhodný tvar. Omnoho lepších výsledkov je možné dosiahnúť výberom vhodnej frézy - tvaru aj veľkosti.
Cez víkend skúsim nafotiť obrázkový manuál o frézovaní plastu Proxxonom, vrátane výberu a techniky použitia vhodných typov a tvarov fréz.
Valdez píše:Pánové, nejsem si jistej, jestli o tomhle už dávno nevíte, ale i tady už jsou pánové z Japonska napřed.. mají na to tohleVideo 4:15 a dál.. akorát nevím, jaký nejmenší průměr to dá... co jsem tak koukal na to video, tak to tipuju kolem 4 mm...
Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků