Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

jak lepit kryty kabiny

How to
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: jak lepit kryty kabiny

Příspěvekod Milan Holzapfel » 27 zář 2008, 00:43

Zkus líh (ethanol)
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kalousek Petr » 28 říj 2008, 10:46

Novio* píše:Zdravím_zakoupil jsem si Clear Fix a chtěl jsem se optat, jestli se nedá něčím naředit, protože mi příjde strašně hustý. Možná už ležel v prodejně dost dlouho. Při nabírání třebas párátkem se mi ještě tak 15 cm od lahvičky táhne z roztoku vlákno clear fixu, chtěl bych to někde bokem trochu naředit, aby se to dalo přesněji nanášet, ale netuším, na jaké je to bázi a jestli to vůbec jde_Díky za info

Jak se ti s ním dělá ? Pomohlo naředění lihem ? Drží to s ním opravdu tak blbě , jak píše Kubrt ? Jak dlouho schne a jak se dá přebytečné bezpečně odstranit ? :-k
Lepidlo od Testorse se mi asi nepodaří sehnat , tak bych zkusil z nouze Clear Fix , práce s mícháním malých množství 2složkových lepidel , aby to nebylo gumový nebo medovatý je docela nepraktickej problém . :evil: [-(
Petr
Kalousek Petr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kalousek Petr » 31 říj 2008, 12:31

Včera jsem koupil Clear Fix . A zkusil jsem na mým technologickým trenažeru , jak drží - viz foto . Není to chyceno na barvu a takhle to drželo už včera večer - lepeno odpoledne .... :| 8-[
Přílohy
PA310019.JPG
Petr
Kalousek Petr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aspon » 01 lis 2008, 11:07

Tohle lepidlo náhodou někdo neznáte? :wink: http://www.modelbox.cz/product_info.php ... ts_id=3146
na stole: F-14A Tomcat (VF-21 Freelancers), Hasegawa 1/72
hotovo: KA-6D Tanker Intruder (Italeri 1/72). P-51 Mustang (Academy 1/72), Saab J-35J Draken (Revell 1/72), F-14A Tomcat (Academy 1/72) - VF-101 'Grim Reapers'
F-14 Tomcat Forever....

Vít Šarata
Aspon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kalousek Petr » 01 lis 2008, 12:27

Aspon píše:Tohle lepidlo náhodou někdo neznáte? :wink: http://www.modelbox.cz/product_info.php ... ts_id=3146

Pokud s ním máš zkušenosti , tak řekni , jaký je :shock: . Já ho vidím poprvé a v nabidce Gunze jsem ho neviděl . Je sice dost drahý :? , ale zajímá mne kvalita .
Jinak ten pokus s Clear Fixem jsem sem dal kvůli tomu , že na mne ve čtvrtek prodavač koukal jak na vola , když jsem se ho ptal , zda to drží . No ono asi záleži na tom jak velká je styčná plocha , kolik se tam toho nakydá , jak velké mezery mezi díly jsou a - nelepit ( pokud to jde ) na barvu známe vsichni . :|
Petr
Kalousek Petr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aspon » 01 lis 2008, 13:34

tak kdybych s ním měl zkušenosti, tak se tu neptám :D Ale asi to risknu a objednám ho....
hotovo: KA-6D Tanker Intruder (Italeri 1/72). P-51 Mustang (Academy 1/72), Saab J-35J Draken (Revell 1/72), F-14A Tomcat (Academy 1/72) - VF-101 'Grim Reapers'
F-14 Tomcat Forever....

Vít Šarata
Aspon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jak Jelínek » 01 lis 2008, 17:04

no já mám tohle gunze doma a radši to zase lepím UHU plastem. Dělal jsem s tím kabinku na Harrieru a nechtělo to držet.A po 5 dnech jsem to krásně sloupl.
1/32 Sukhoi Su25K
1/32 Sukhoi Su-27UB
1/72 Sukhoi Su-50 (T-50) Zvezda 1/72
Jak Jelínek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kalousek Petr » 01 lis 2008, 18:49

To. Aspon - nemyslel jsem , že bys musel mít přímo zkušenost , ale i za nějaký reference bychom byli vděčni , ale chápu , je to možná v našich krajích novinka .
Zajímavý by mohlo bejt to lepidlo Testors , jak o něm na začátku tématu psal Kubrt , já se na něj ptal ve 2 prodejnách , ale marně , nakonec jsem byl rád , že jsem sehnal Clear Fix a ani ten se neshání moc pohodově .
Petr
Kalousek Petr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aspon » 01 lis 2008, 19:30

V pohodě.... :) Ten testor jsem se taky snažil splašit, ale marně....no doufal jsem, že by to gunze mohlo být podobné.
F-14 Tomcat Forever....

Vít Šarata
Aspon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kalousek Petr » 01 lis 2008, 21:16

Aspon píše:V pohodě.... :) Ten testor jsem se taky snažil splašit, ale marně....no doufal jsem, že by to gunze mohlo být podobné.

Kdybys náhodou přece jen Gunze koupil , tak se ho prosím tě pokus otestovat a napiš to sem . Pokud ne - nic se neděje . Jelikož mám od čtvrtka Clear Fix , tak Gunze schánět nebudu ( ani po netu ) , navíc jsem z malého města , kde se něco takového sehnat nedá už vůbec :( . Ale člověk by měl mít přehled do budoucna .
Petr
Kalousek Petr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aspon » 01 lis 2008, 21:40

vypadá, že to risknu, protože mě čeká Mi-4 od KP a tam je zasklení dost o hubu.
F-14 Tomcat Forever....

Vít Šarata
Aspon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Novio* » 02 lis 2008, 13:53

Kalousek Petr píše:
Novio* píše:Zdravím_zakoupil jsem si Clear Fix a chtěl jsem se optat, jestli se nedá něčím naředit, protože mi příjde strašně hustý. Možná už ležel v prodejně dost dlouho. Při nabírání třebas párátkem se mi ještě tak 15 cm od lahvičky táhne z roztoku vlákno clear fixu, chtěl bych to někde bokem trochu naředit, aby se to dalo přesněji nanášet, ale netuším, na jaké je to bázi a jestli to vůbec jde_Díky za info

Jak se ti s ním dělá ? Pomohlo naředění lihem ? Drží to s ním opravdu tak blbě , jak píše Kubrt ? Jak dlouho schne a jak se dá přebytečné bezpečně odstranit ? :-k
Lepidlo od Testorse se mi asi nepodaří sehnat , tak bych zkusil z nouze Clear Fix , práce s mícháním malých množství 2složkových lepidel , aby to nebylo gumový nebo medovatý je docela nepraktickej problém . :evil: [-(

Pardon, už asi pozdě na odpověď-chvilku jsem tu nebyl. Jinak já kabinku ještě nelepil, jen zkusil na dvou rámečcích z čirého plastu a nedrželo to prakticky vůbec, zkoušel jsem je potom slepit klasickým Revell lepidlem na plast a drželo to skvěle a změny na čirosti jsem nepozoroval. Proto mám teď trochu strach použít Clear fix na nalepení kabinky - je podle tebe pevnost dostatečná? Ono trochu mě láká i slepit to klasickým lepidlem na plast - proč se vlastně na čiré díly nepoužívá? _ Díky
Zatím postaveno: Tiger II. Porsche
Novio*

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kalousek Petr » 02 lis 2008, 14:03

Novio* píše:
Kalousek Petr píše:

Pardon, už asi pozdě na odpověď-chvilku jsem tu nebyl. Jinak já kabinku ještě nelepil, jen zkusil na dvou rámečcích z čirého plastu a nedrželo to prakticky vůbec, zkoušel jsem je potom slepit klasickým Revell lepidlem na plast a drželo to skvěle a změny na čirosti jsem nepozoroval. Proto mám teď trochu strach použít Clear fix na nalepení kabinky - je podle tebe pevnost dostatečná? Ono trochu mě láká i slepit to klasickým lepidlem na plast - proč se vlastně na čiré díly nepoužívá? _ Díky

O kousek výš můžeš vidět , jak to drží Clear Fixem . Klasický lepidlo naleptává plast , proto tady máme přemejšlečku o tom , čím čiré díly lepit bez rizika naleptání , ale aby to slušně drželo .
Petr
Kalousek Petr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod naden » 17 lis 2008, 20:06

Pánové, tohle je můj dnešní objev v OBI, zatím neodzkoušeno, cena asi 115Czk. Máte někdo s tímhle zkušenosti???
Přílohy
IMG_1363.JPG
"Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen."
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
naden

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mobba » 17 lis 2008, 20:17

Pánové lepidlo Testors na kabiny se dá koupit na LuckyModel za necelé 3 us dolary. Platí i pro Gunze. Takže pokud nakupujute v zahraničí neváhejte, za týden od objednávky to máte doma.
Dušan "mobba" Bálek
mobba

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna