Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Revell Aqua color

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 471 • Stránka 29 z 32 • 1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32
  • Odpovědět s citací

Re: Revell Aqua color

Příspěvekod palo14 » 28 říj 2016, 07:27

Striekate niekto tymito farbami kamuflaze volnou rukou (bez pouzitia maskovania)? Riesil som sovietsku kamuflaz sive farby a zda sa mi ze to ide dost tazko, bud je farba menej nariedena a mierne prasi okolo alebo je viac nariedena a rozteka sa ked chcem urobit ciaru (hranicu medzi farbami).

Podobny problem by podla mna bol robit hady na nemeckych kamuflazach z 2 svet. vojny (to som este neskusal)
palo14

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 28 říj 2016, 07:52

Trochu mně není jasné, co chceš dělat. Pokud ostré rozhraní stříkané od ruky, tak tam bude vždy plynulé rozhraní a nezáleží na značce barvy a pokud chceš stříkat plynulý přechod jen s minimálním přesahem, tak si s tím budeš asi muset pohrát (tlak. difuzor apod. jako u hadů).
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod palo14 » 28 říj 2016, 08:09

Ako u hadov, přechod jen s minimálním přesahem. Mam 0,2 mm trysku, hral som sa tlakom a riedenim ale vysledok je vyssie. Bud to moc prasi alebo sa rozteka. Ty to teda vies urobit s touto farbou?
palo14

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Laco Nagy 'Bocán' » 28 říj 2016, 09:01

Ja s týmito farbami robím už 6 rokov a žiaľ je to tak, ako píšeš - nie sú vhodné na freehand. Majú príliš hrubý pigment, riedenie Tamiyackym X20A trochu pomôže, sle skôr na to, že povrch nie je taký "hrubý". Rovnako sú na tom aj farby Humbrol Acrylic, ba povedal by som, že sú ešte o niečo hrubšie. Na druhej strane Revell Aqua Color bezprecedentne držia na holom, odmastenom plaste. Nie je treba používať Surfacer a podobné smradlavé "zázraky".
Laco Nagy 'Bocán'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod palo14 » 02 lis 2016, 09:33

Diky za odpoved. Hlavne cierna a sive farby mi pridu take, na tie hady a prechody asi skusim Tamyiu, v piatok som jednu kupil vyzeraju podla mna super ale vraj tak dobre nedrzia.

Inac podla mna na riedenie a striekanie tymito farbami je najlepsie Tamyia riedidlo, lieh neodporucam, pouzivam len na cistenie.
palo14

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Laco Nagy 'Bocán' » 03 lis 2016, 07:27

Tak vidíš, ja radšej používam lieh - etylalkohol (dá sa aj piť), riedim ním aj tých pár Tamiyí, čo mám. Pištol čistím technickým denaturovaným liehom. Väčšina ľudí si ich pletie. Tým denaturovaným by som to fakt neriedil. Nie je lieh, ako lieh. Tým etylalkoholom riedi aj Villalba.
Sto ľudí - sto chutí...

Laco Nagy 'Bocán'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod palo14 » 03 lis 2016, 08:29

Diky za vysvetlenie, samozrejme, ze som to riedil tym technickym, ten je dobry tak nato cistenie.
palo14

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mikirc » 09 črc 2017, 17:12

Dovolím si oživit téma.
Mám doma tyto barvy, které jsou staré cca 5let. Když byly nové tak jsem je používal, pak asi 4 roky ležely. Teď jsem se zase vrátil k bastlení, ale mám problém s některými barvami.
Ředím je ředidlem revell, a když barvím štětcem, tak barva strašně rychle schne. Pomalu nestihnu ze štětce vytřít první barvu co jsem nabral a už ve štětci zasychá. Po chvilce začne barva i hrudkovatět.
S některou barvou se dá dělat i 10 minut, ale třeba s takovou hliníkovou (99) můžu dělat asi 30s pak se začnou dělat hrudky a je konec.
Barvy sice nikdy nepřemrzly, tak nevím jestli se na nich podepsalo stáří a je třeba je vyměnit nebo i samotné ředidlo po těch letech už nefunguje jak má. Vím že jsou to rychleschnoucí barvy, ale mám strach to potom nalít do pistole a celý večer jí pak čistit.

Děkuji za radu.
mikirc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 09 črc 2017, 17:27

Promiň, ale četl si to tady? Třeba o hliníkový se dočteš na předchozí stránce a o zasychání na ještě další předchozí stránce.
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mikirc » 09 črc 2017, 17:38

Přiznám se, že od zadu jsem nečetl. Přečetl jsem si prvních asi 10 stránek. A odpověď jsem nenašel. Co jsem se dočetl, tak by to nemělo dělat to co mi to dělá za použití originál ředidla.
A odpověď na předchozí stránce mi sice odpověděla na jednu otázku, ale ne na to proč je ta barva (hliníková) ani ne do minuty nepoužitelná.
mikirc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod palo14 » 18 črc 2017, 08:08

Mna napada len taka hlupost ci to origo riedidlo je Aqua? Lebo tiez mam tieto farby aj ich striekam a to aqua riedidlo je teda poriadny spomalovac schnutia, preto ho moc ani nepouzivam, nechce sa mi cakat. Dalsi problem moze byt ci si tie farby niecim v minulosti neporiedil? Ja napr. technickym liehom co bola dost chyba.
palo14

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mikirc » 24 črc 2017, 16:44

Barvy byly ředěné pouze Aqua ředidle. Možná už po 4 letech nefunguje, ale zatím zjišťuji, že musím u každé barvy zkoušet. Černou můžu naředit ředidlem a dá se s í normálně pracovat, červenou musím ředit vodou, neboť s ředidlem to začne hrudky. Takže u každé barvy nejdříve vyzkouším a až potom natírám. Je pravda, že předtím jsem si barvu naředil když zbylo tak jsem jí vrátil a to byla asi velká chyba.
mikirc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Smaily » 25 črc 2017, 07:41

Skús pohľadať pár stránok dozadu tu bola reč ohľadom chybnej série Revell Aqua riedidla, možno máš práve jedno z nich. Dajú sa myslím rozlíšiť podľa farby vrchnáka.
Smaily

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mikirc » 26 črc 2017, 07:05

Jo na to téma jsem narazil, ale ředidlo mám to správné (nevadné) teď mám i zbrusu nové, takže to potom vyzkouším, ale spíše si myslím, když to ředidlo normálně funguje v jedné barvě a v jiné ne, tak jsem asi některé barvy pokazil tím, že jsem do nich vracel naředěnou barvu. Ale zatím jdou ty barvy míchat vodou co nejdou ředidlem. Jenom musím zjistit kterou je třeba čím.
mikirc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Smaily » 27 črc 2017, 08:14

No, to bude celkom možné, keďže jedno zo základných pravidiel je nevracať riedenú farbu späť k tej neriedenej. Aspoň pokiaľ si to dobre pamätám :D
Smaily

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 471 • Stránka 29 z 32 • 1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna