mne sa osvedcili oleje z Lidla riedim bezzapachovym terpentynom (ak je toto bezzapachovy, nechcem nuchat ten zapachovy ) a ziadny problem s mastnym povrchom.
tak mi sem prosím hodtě pár odkazů když je všude, já jsem ho našel na skladě pouze ve 2 eshopech a to obchod válka a model artikl. nepočítám slovenské eshopy a avax models.
BraňoHerain = díky za tip!
EDIT: gramatická chybka
Naposledy upravil delict dne 24 lis 2015, 13:35, celkově upraveno 1
A to ti nestaci?Ako sorry sam napises dva e shopy Modelartik,Obchod valka a mam ti to hladat ja?Ak je skladom nieje co riesit.Ak nieje tak ho objednaj je to bezne dostupny tovar.Inak ako pise Brano ak nemaju Mig tak mozes kupit Ammo Mig,AK Interactive,Tamiya enamel atd.
Ale zrovna ředidlo na washe od Miga je taky dost agresivní, ne? Co takhle zkusit whitespirit? Nebo používat nějaký odolnější lak, třeba Gunze C ve spreji?
co takhle sludge wash? Akrylova barva (Tamiya, Revell), par kapek Jaru nebo jiného prostredku na myti nadobi (rozbije povrchove napeti a umozni smyt z povrchu i po zaschnuti) a naredit vodou.
Aplikuje se stejne jako klasicky wash, bud napoustenim do spar (to delam ja u civilních aut) nebo se potre cely povrch a pak vlhkym hadříkem nebo uchostouchem setrit. Samozrejme se to aplikuje na leskly povrch. Je to blbuvzdorne, vždy se to da smyt vodou a zacit znova
on to micha z křídového prasku, da se pouzit i pigment, ale uplne staci akrylova vodou reditelna barva. Ja takhle delam civilni a zavodni auta (i několik s karoserii jiz nabarvenou vyrobcem, kdy jsem nevedel, jake barvy nebo lak byl pouzit) a funguje to bez problemu, zadne naruseni povrchu nehrozi
Mám takový dotaz: většinou používám produkyt Síra, MIG jsem použil párktát. Chtěl jsem zase zkusit i něco od MIGa, objednal jsem a z eshopu mi došlo následující. Já si myslím, že ty produkty jsou staré a "zkažené", oni tvrdí že to není možné, že jsou staré "pár měsíců". Co myslíte Vy tady?
Co jsem měl dříve se vždy protřepáním krásně a okamžitě promíchalo, pigment se po odstavení lahvičky usazoval pomalu a kapalina zůstala hodně dlouho alespoň zabarvená. Tady u toho filtru i toho washe, co jde částečně promíchat, se hodně rychle usadí taková hrubší zrnka pigmentu a kapalina je potom hned úplně čirá. Ten jeden wash nejde promíchat třepáním vůbec.
Přílohy
Toto je Filtr od MIGa, lahvička už také obarvená a pigment hodně zrnitý, jakoby "zdrclý", po promíchání se opravdu rychle opět oddělí, usadí na dno a kapalina je čirá.
Lahvička také jž hodně zabarvená, pigment ani po intenzivním protřepávání vůbec nejde ode dna a vůbec se nepromíchá s nosnou kapalinou.
Lahvička je už hodně zabarvená, dle mé zkušenosti se zabarvuje "stářím", pigment i po delším protřepávání zůstává částečně stále usazen.