Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

pistole Fengda

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1861 • Stránka 26 z 125 • 1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 125
  • Odpovědět s citací

Re: pistole Fengda

Příspěvekod Dolin » 29 říj 2008, 08:32

marosi píše:Pla,chcle by som sa spýtať že ktorá Fengda je lepšia BD-203 ALEBO BD-180??díK ZA ODPOVEĎ

Mám 203 a vše v pohodě. Rozdělávám ji komplet asi tak 5x za den když modelařím a nikdy se zatím nic nestalo! Profoukávám i acetonem a ani těsnění netrpí. Nikde nic neteče......(mám ji na starém Tamiya Spraywork kompu - projeď si toto vlákno od začátku :wink: )

I když je pravda že sem takový modelář na baterky..... :-D :-D

Model co jsem stříkal na patláku (neděle + pondělí)

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 29 říj 2008, 09:06

Dolin píše:
marosi píše: Rozdělávám ji komplet asi tak 5x za den když modelařím a nikdy se zatím nic nestalo! Profoukávám i acetonem a ani těsnění netrpí. Nikde nic neteče......(mám ji na starém Tamiya Spraywork kompu - projeď si toto vlákno od začátku :wink: )

Jen dotázek. Proč děláš tolikrát rozborku? To je u Fengdy nutné? Mám Rotru asi 3 roky a rozborku jsem dělal jen párkrát. A to vždy po mojí chybě, kdy jsem ji nevhodným postupem zaprasil. Jinak stačilo prostříknutí.
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 29 říj 2008, 09:14

No rád to mám čistočisté........nic víc.
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 29 říj 2008, 09:21

Dolin píše:No rád to mám čistočisté........nic víc.

Tak to jo. Já se jen lek, že je to u Fengdy nutnost.
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 29 říj 2008, 09:28

Marder píše:
Dolin píše:No rád to mám čistočisté........nic víc.

Tak to jo. Já se jen lek, že je to u Fengdy nutnost.

No popravdě jednou sem v kalíšku omylem přiředil Vallejo akryl satin lak ředidlem Tamiya na syntetiky a zkoušel to acetonem propláchnout..........a ti čoveče to udělalo normál gumu!! :grin: :grin: Toš rozborka navíc no :x
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 29 říj 2008, 09:47

Dolin píše:
Marder píše:
Dolin píše:No popravdě jednou sem v kalíšku omylem přiředil Vallejo akryl satin lak ředidlem Tamiya na syntetiky a zkoušel to acetonem propláchnout..........a ti čoveče to udělalo normál gumu!! :grin: :grin: Toš rozborka navíc no :x

:D :D Já origoš ředidlem a když to nešlo stříkat, tak acetonem. Výsledek naprosto stejný. :D :D Teď už jen čistič 099.
Hotovo:
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Desaix » 31 říj 2008, 08:01

Mám podobný problém jako kolegy z předchozích stran, ehož dotaz nějak zapadl tak ho sem dávám znova

Zdravím - tak bych měl ještě jeden začátečnický dotaz - zkoušel jsem stříkat vallejo barvu ředěnou ironem cca 1/7 a šlo to pěkně, ale jen ze vzdálenosti nějakých 5-7cm a při hodně málo puštěné barvě, když jsem zkusil pokrýt větší plochu ze vzdálenosti cca 13cm a pustil víc barvy, tak se objevily malé kapičky barvy. Chtěl jsem se optat, jestli za to mohl malý tlak? - stříkal jsem na 0.9 bar.

Mě to tam taky dělá ty kapičky. Pěkně jdou stříkat jen nějaký hádky s bavou puštěnou na minimum a pistolí (bez difuzoru) těsně u povrchu. Jak přidám bavy už to začne stříkat ty kapičky. Používám humbrol, ředim kolem 1/2-1/3
Tomáš Stránský
Desaix

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 31 říj 2008, 08:46

Desaix píše:Mám podobný problém jako kolegy z předchozích stran, ehož dotaz nějak zapadl tak ho sem dávám znova

Zdravím - tak bych měl ještě jeden začátečnický dotaz - zkoušel jsem stříkat vallejo barvu ředěnou ironem cca 1/7 a šlo to pěkně, ale jen ze vzdálenosti nějakých 5-7cm a při hodně málo puštěné barvě, když jsem zkusil pokrýt větší plochu ze vzdálenosti cca 13cm a pustil víc barvy, tak se objevily malé kapičky barvy. Chtěl jsem se optat, jestli za to mohl malý tlak? - stříkal jsem na 0.9 bar.

Mě to tam taky dělá ty kapičky. Pěkně jdou stříkat jen nějaký hádky s bavou puštěnou na minimum a pistolí (bez difuzoru) těsně u povrchu. Jak přidám bavy už to začne stříkat ty kapičky. Používám humbrol, ředim kolem 1/2-1/3

Myslim, ze Fengda nema dost dobre vyresenou trysku (delaji to jen nektere typy). Aby to ty kapky nedelalo, je zapotrebi vyssi tlak, ale pak zase dost prasi a nebo rozfoukava barvu. Reseni je dvoje. Bud koupit jeste sadu s vetsi tryskou a nebo zahodit fengdu a koupit si strikaci pistoli 8)
Naposledy upravil Ondřej Nadrchal dne 31 říj 2008, 11:45, celkově upraveno 1
Dokončeno:555.0153 KHKD, 477.043 ČSD, Z1.39456 KHKD
Na stole: 477.004 ČSD
Ondřej Nadrchal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JMACKOVIC » 31 říj 2008, 09:54

rolls píše:neviem ci sa to tu riesilo, ale nema niekto link na predajnu v CR kde maju nahradne suciastky na tieto striekace pistole Fengda? potreboval by som tesnenie ihly a u nas to bohuzial este nemaju :( budem dakovala [-o<

Hm, no pozri na http://www.modelshop.sk
pripadne si tu na MF najdi Martina Jursu z Modelshopu, a doda ti vsetko potrebne na Fengdy. A najdes ho aj na Plastik zime v BA so stankom Modelshopu.

Juraj
JMACKOVIC

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Desaix » 31 říj 2008, 11:46

Ondřej Nadrchal píše:
Desaix píše:Mám podobný problém jako kolegy z předchozích stran, ehož dotaz nějak zapadl tak ho sem dávám znova

Myslim, ze Fengda nema dost dobre vyresenou trysku (delaji to jen nektere typy). Aby to ty kapky nedelalo, je zapotrebi vyssi tlak, ale pak zase dost prasi a nebo rozfoukava barvu. Reseni je dvoje. Bud koupit jeste sadu s vetsi tryskou a nebo zahodit fengdu a koupit si strikaci pistoli 8)

no vzhledem k tomu že mám trysku 0,3 tak už na fngdu asi těžko koupim větší :-k
Tomáš Stránský
Desaix

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 31 říj 2008, 14:02

Tak zkus urcite vyssi tlak. Snad najdes nejakou kombinaci tlaku a vzdalenosti, kde bude vysledek prijatelny. Pokud ne, tak bych opravdu uvazoval o jinem kveru (cinani asi blbe okopirovali geometrii trysky).
BTW na vetsi plochy je dobra tryska 0.4-0.7mm. I kdyz H&S zvladne vetsi plochy i s 0.2mm, ale s 0.4 je to daleko komfortnejsi.
Dokončeno:555.0153 KHKD, 477.043 ČSD, Z1.39456 KHKD
Na stole: 477.004 ČSD
Ondřej Nadrchal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Desaix » 31 říj 2008, 17:41

a dá se vůbec k fengdě někde sehnat větší tryska než 0,3??
Tomáš Stránský
Desaix

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rostislav Axmann » 31 říj 2008, 20:02

je 0.5
Rostislav Axmann

KPM Opava http://kpmopava.cz

KPM Karviná http://kpmkarvina.wz.cz/
Rostislav Axmann

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Desaix » 01 lis 2008, 16:00

Rostislav Axmann píše:je 0.5

a kdepak se to dá pořídit??
Tomáš Stránský
Desaix

• Odpovědět s citací

Příspěvekod spirax » 01 lis 2008, 19:56

http://www.hobby.rooya.cz/item.php?zboz ... fengda-203 docela solidní cena, co myslít :) e?
spirax

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1861 • Stránka 26 z 125 • 1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 125

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna