Snad ti to je vse jasny a pomuze ti to. Je to o kouseni a uceni se (ja sam vim porad pekny h*vno

radimvach píše:A nebo jak udělat WASH po domácku? To by stačila voda + křída? Nebo něco úplně jiného?
Johnycze píše:radim ti mit wash spojenej s olejovou barvou (kterou koupis v kazdym obchode s vytv. potrebama) a nejakym syntetickym redidlem. MIG dela redidlo tusim s cervenym vickem, to je dobry, nebo terpentyn. Podstatny ale je, ze po zakladni barve celyho modelu je treba ho zalakovat a to striktne nejlepe lesklym lakem akrylove povahy. V zadnym pripade ne matny lak. Pak jde na radu wash, at uz koupenej, nebo naredenej z olejovky a redidla. Ten se nanasi tak, jak si videl na videu. Po "sednuti si" washe, par hodin, nebo den, vezmes cistej stetec lehce vlhkej od redidla a ocistis prebytecny zbytky barvy v dusledku predchoziho nanaseni(to je to, co vidis na zacatku videa, jak to nanasi do spar a po kazdym dotknuti stetcem u te spary je trosku barvy i mimo, ktere se timhle utrenim vlhkym cistym stetcem zbavime). Kazdopadne wash mej spojenej se syntetikou-olejovkama, prtoze diky prave jejim kapilarnim vlastnostem a schopnosti rozlejzat se po povrchu (cemuz velmi pomaha i ten lesklej lak a proto je tak dulezitej) se ho na tuhle patinovaci techniku vyuziva. Po washi model nemusis zase prelakovavat. to uz je asi na kazdym, jak dal postupuje, Kazdopadne pred dalsi technikou ho nech poradne proschnout, radove dny. Je na kazdym, jaky ma postup, zda po zalakovani dela nejriv fading, pak wash a pak filtry a nebo jinak. Ja sam to zkousim ruzne prohazovat a kombinovat. A na zaver snad, ze leskleho povrchu od toho laku se ve vysledku bat nemusis, protoze diky vsem temto technikam a finalnimu zapraseni dostane povrch polomatny/pololeskly raz, prave tak, jako kdyz se podivas na realnou techniku.
Snad ti to je vse jasny a pomuze ti to. Je to o kouseni a uceni se (ja sam vim porad pekny h*vno). Hodne stesti.
Marder píše:Zajímalo by mě, na co je tady těch 21 předcházejících stran, když to nikdo nečte.
radimvach píše:Ahoj, ještě jsem slyšel, že na wash se daj používat barvy VALLEJO hodně naředěný s vodou, rychleji schnou než olejovky a jsou prý na stejným principu používání jako olejovky při washování, jen neředíme ředidlem. Máte někdo nějaké zkušenosti s tímto? Já mám objednané barvy Vallejo a mohl bych to s nimi udělat, kdyby to šlo. Děkuji za rady.
Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků