Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Revell Aqua color

How to
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Revell Aqua color

Příspěvekod Feki » 12 dub 2008, 08:55

mitom píše:Ktosi tu raz spomínal biely povlak... Neriedil si to chlórovanou vodou z vodovodu?

Noo... Zeby... :lol: To sa teda podarilo ... :evil:
Martin "Feki" Fekár
Naposledy postavene: Rafale M (1/144, Revell) a AH-64A (1/72, Academy)
Prave staviam: Folland Gnat T.1 (1/72, Airfix)
--Zhanam celny stitok na Hawker Sea Hawk FGA.6 (1/72, Hobbyboss)
Feki

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Macc » 26 kvě 2008, 10:14

Takže přátelé, trošku sjem popošel co se týče znázornění dřeva. Podle rady. Komplet palubu jsem sundal z původní barvy, přestříkal srufacerem 1000, namíchaným odstínem přestříkal asi tři vrstvý barvy, po té šlo asi 5 až 7 vrstev lesklého laku Revell aqua color laku. Pak už jen tupování olejovkama. Kýžený efekt se tedy jakš takš povedl. Po tom lesklém laku to šlo krásně roztírat. Ukázky výsledku mám v sekci rozestavěno, tady je odkaz viewtopic.php?f=28&t=22867 jsou to ty poslední fotky dole. Fakt bych velice ocenil kritiku. Je to poprvé co jsem to dělal takže tochci ocenit. Díky :)
Macc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 26 kvě 2008, 13:47

David Michalko píše:
Marder: Samozrejme ideálne je používať originál riedidlo ale na Revell Aquacolor v podstate originálne riedidlo neexistuje. Existuje iba akýsi cleaner, čo je asi vhodnejšie na vyčistenie pištole.

Nejspíš to bude to samé, jako s ředidlem a airbrush cleanerem u Valleja. Jak vezmeš ředidlo a naleješ to do pistole, ta jseš v pr...i, ale s cleanerem je to jiná káva.
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BenjiH » 15 čer 2008, 15:35

Zdravim pani,

prave som narazil na problem s farbami Gunze :evil: :evil: :evil: . Uz asi fakt nebudu k zohnaniu. Takze tapam po internete a vidim, ze Revell ma novinky...
Teraz by to chcelo nejaku kucharku na miesanie. V stavebniciach Revell su vzdy pomery na namiesanie potrebneho odtienu. Otazka je, ci sa daju niekde tieto informacie najst aj na nete.
Najde sa niekto, kto ma skusenosti a vie poradit, prosim vas? Hladam bud kompletny navod na miesanie, napriklad nemeckych RLM, alebo odkaz na stranky, kde by sa dali pozriet navody z revellackych stavebnic.

Dakujem [-o< [-o< [-o<
"Ja jsem nevinnej!!! Lidičky, ja jsem skutečně nevinnej...!!!"
BenjiH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jiří ščučka » 15 čer 2008, 15:51

a co vallejo nebo lifecolor? :wink:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
jiří ščučka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Feki » 15 čer 2008, 18:44

BenjiH píše:Zdravim pani,

prave som narazil na problem s farbami Gunze :evil: :evil: :evil: . Uz asi fakt nebudu k zohnaniu. Takze tapam po internete a vidim, ze Revell ma novinky...
Teraz by to chcelo nejaku kucharku na miesanie. V stavebniciach Revell su vzdy pomery na namiesanie potrebneho odtienu. Otazka je, ci sa daju niekde tieto informacie najst aj na nete.
Najde sa niekto, kto ma skusenosti a vie poradit, prosim vas? Hladam bud kompletny navod na miesanie, napriklad nemeckych RLM, alebo odkaz na stranky, kde by sa dali pozriet navody z revellackych stavebnic.

Dakujem [-o< [-o< [-o<

Navody na novsie stavebnice najdes na strankach Revellu - http://www.revell.de/ a zopar je aj tu: http://www.pawel.nieborek.pl/?pokaz=instr
Martin "Feki" Fekár
Feki

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bubak » 27 srp 2008, 14:59

Dnes som v hračkárstve u nás objavil tieto farby za 69 Sk...zatiaľ som nekúpil ani jednu,ale uvažujem o tom.K akým farbám by sa dali porovnať?Dajú sa riediť X-20A? :-k
Ľubomír Ontkoc
Bubak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Feki » 27 srp 2008, 19:27

Bubak píše:Dnes som v hračkárstve u nás objavil tieto farby za 69 Sk...zatiaľ som nekúpil ani jednu,ale uvažujem o tom.K akým farbám by sa dali porovnať?Dajú sa riediť X-20A? :-k

Ja som ich bral hlavne kvoli tomu ze som doteraz pouzival synteticke Revellky, jednoducho su pre mna dostupne a poznam ponuku. Ked budem potrebovat nejaky specialny odtien tak asi radsej kupim Gunze H... Oproti syntetickym sa mi paci velkost balenia, rychlost schnutia a moznost riedit vselicim vratane vody z kohutika, Tamiya riedidlo som neskusal, kupil som benzin-alkohol v lekarni za par korun, ked lepsie vyskusam napisem ako to funguje. Takisto nesmrdia :grin:. Teraz vazne - myslim ze ked si odmyslis ze nemas autenticke odtiene tak je to dobra volba...
Martin "Feki" Fekár
Feki

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavol Vilinsky » 27 srp 2008, 21:11

Bubak píše:Dnes som v hračkárstve u nás objavil tieto farby za 69 Sk...zatiaľ som nekúpil ani jednu,ale uvažujem o tom.K akým farbám by sa dali porovnať?Dajú sa riediť X-20A? :-k

Bubak,
Revell Aqua môžeš kľudne riediť akrýlovým riedidlom Tamiya X-20A. Osobne ich riedim X-20A keď ich chcem striekať a destilovanou vodou na štetec, keď chcem maľovať detaily.

Napr. mám veľmi rád Anthrazit na striekanie pneumatík, kde viac vydržia na oter povrchu ako Vallejo Color.
Tiež ich metalízy sú IMHO veľmi kvalitné, čo som sa presvedčil napr. pri nástreku podvozkových šachiet rakúskych drakenov. Vlastne oba moje drakeny sú kompletne streknuté Revell Aqua.

Ich nevýhodou je, že vzorkovník nevychádza z FS, ale z nemeckých noriem RAL. Teda treba veľa miešať, podobne ako Tamiya farby, v čom však veľký problém nevidím. Číslovanie Aqua vychádza zo známych Revell syntetík, teda nejaké pomery na mix autentických odtieňov by mali byť dostupné, napr. manuály Revell stavebníc. V novom vzorkovníku Revell Aqua nájdeš aj niekoľko RLM odtieňov z WW2...

Palo
Pavol Vilinsky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavol Vilinsky » 27 srp 2008, 21:22

Feki píše:

Ja som ich bral hlavne kvoli tomu ze som doteraz pouzival synteticke Revellky, jednoducho su pre mna dostupne a poznam ponuku. Ked budem potrebovat nejaky specialny odtien tak asi radsej kupim Gunze H... Oproti syntetickym sa mi paci velkost balenia, rychlost schnutia a moznost riedit vselicim vratane vody z kohutika, Tamiya riedidlo som neskusal, kupil som benzin-alkohol v lekarni za par korun, ked lepsie vyskusam napisem ako to funguje. Takisto nesmrdia :grin:. Teraz vazne - myslim ze ked si odmyslis ze nemas autenticke odtiene tak je to dobra volba...

To, že nesmrdia vôbec, respektíve budú "smrdieť" ako Gunze H alebo akrýlové Tamiye po použítí X-20A považujem za viac než veľké plus, hlavne keď myslíme aj na rodinných príslušníkov, ktorí majú väčšinou pochopenie pre naše hobby a my nie sme vlastníkmi izolovanej dielničky, kde sa môžeme ztoxikovať sami.

V princípe by mali byť v pohode riediteľné benzinalkoholom z lekárne, ale Feki, poinformuj nás po testoch, určite to bude zaujímavé.
Pavol Vilinsky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bubak » 28 srp 2008, 09:48

Ďakujem za vyčerpávajúce odpovede...zrejme ešte dnes si nejaké kúpim na skúšku,uvidíme ako sa s nimi bude pracovať... miešanie mi nerobí problém a mám ich tu v meste "po ruke",takže to je pre mňa dosť doležité.Ešte dôležitejšie je že nesmrdia, lebo teraz sťahujem svoje modelárske veci do detskej kde aj spím,takže to bude dobré.
Ľubomír Ontkoc
Bubak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petzav » 13 kvě 2009, 16:38

podla mna su tieto farby pecka, mam doma sice iba 1 exemplar, ktory este chcem rozsirit, ale som s nimi velmi spokojny !!! :mrgreen:
petzav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ivo81 » 15 kvě 2009, 17:26

dufam ze budu coskoro tak dostupne ako revell sintetiky, tie dostat kupit skoro v kazdom hrackastve...
Hotovo
POTEZ 540 smer1/72
Rozostavané
Mil Mi-1, Mil Mi-2,Mil Mi-4, Mil Mi-8 (1:72) ČSR
ivo81

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jardacarda » 17 kvě 2009, 06:35

Môžem sa pridať, kúpil som 20 exemplárov týchto farieb som maximálne spokojný. Riedidlo od revelu nato neexistuje, a po dotaze cez revell stránku mi bolo odpisané že sa môžu riediť vodou. Tak ich riedim testilovanou vodou. Jeden model mám hotový už cca mesiac a žiadna vada zatiať čo sa týka farby. A hlavne nesmrdia. :-D :D
jardacarda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kubco » 24 kvě 2009, 20:25

to som rád tiež chcem prejsť na tieto farby lebo ich mám po ruke ....a mohol by si poslať foto toho modelu robeného týmito farbami ?
http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=55009
kubco

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna