Vzhledem k tomu, že jsem nesehnal Iron, koupil jsem jen tak z legrace Clin, 500ml za 19,50. Řekl jsem si, že se když tak upotřebí na okna. Zkusil jsem s ním naředit barvu, nesrazila se, nazasychala na trysce, normálně šla stříkat.
00106955.jpg (3.31 KiB) Zobrazeno 3650 krát
Naposledy upravil Digis dne 29 dub 2008, 11:03, celkově upraveno 2
Valeja nemám, ale akrylovky agama ředím přípravkem na okna clinil (né clin) a jsem maximálně spokojenej. Je bezbarvej, takže v bílej nedělá modrej nádech a pěkně se snima dají natírat drobný věci štětcem.Naředěný barvy se mě nesrážej (narozdíl od origo ředidla) a dájí se uchovávat.
Ahojte, mam nervy z akryloveho bezfarebneho leskleho laku. Skusal som Valejo aj Life color. Pri nastreku sa mi lak zraza do kvapiek a po zaschnuti to vyzera otrasne. po nasledovnom prebruseni casto poskodim aj farbu a cely model musim umyt a farbit nanovo. Mozno je problem v tom, ze robim so syntetyckymi farbami. Skusal som povrch pred lakovanim dokladne odmastit liehom, aj Isopropylom, ale stale neviem dosiahnut tenku suvislu lesklu vrstvu. Lak som skusal riedit destilkou a isopropylom. Mozno robim niekde hlupu chybu. Vdaka za odpovede
A co takhle se vyprdnout na levné náhrady a naředit to tím, čím se to má ředit např. Vallejo Airbrush cleanerem 099
Montážní linka a lakovna: Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499 Hotovo: Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
zdarvim, nebudu zakladat zbytecne nove tema a tak to hodim sem chtel bych se zeptat ktery odstim z valejo model color by jste mi doporusili na tvoreni odrenin na technice myslim tim nejakou kovovou sedou a surikovou diky za rady
Montážní linka a lakovna: Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499 Hotovo: Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"