Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Modelářské e-shopy

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 438 • Stránka 20 z 30 • 1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 30
  • Odpovědět s citací

Re: Modelářské e-shopy

Příspěvekod Kalixtus III. » 12 srp 2016, 05:03

Gloton píše:Já mám třeba z Nordlandmodel dobré zkušenosti a bral jsem toho od nich mraky. Na některé věci se ale prostě čeká, protože prostě dodavatelé mají podmínky ohledně min. objednaného množství atd. Je potom pochopitelné, že eshop nemůže kvůli zboží za 1000,-Kč vzít na sklad další zboží za 49000,- které třeba ani neprodá. Je to velká bolest našich "malých" eshopů.

Souhlasím. V tom případě by měl ale prodejce zaslat mail a informovat že bude dělat v zahraničí objednávku a dodání zboží se zdrží.
Velice dobré zkušenosti mám s Modelartiklem :P
Kalixtus III.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod delict » 13 srp 2016, 11:44

Tak Nordland models se včera ozvali na mobil, teď jsem pro změnu časově vytížen já (mám 3 noční 12tky) tak do pondělí se uvidí co je s objednávkou, předpokládám že něco nebylo skladem...

Kalixtus III. píše:Mě fascinuje jak jsou někteří modeláři schopni čekat na zboží i několik měsíců a ještě psát maily a volat jak to vypadá s jejich objednávkou.
Dobře si vzpomínám jak kolega objednával z Nordlandu zboží které bylo skladem a od objednávky se dva měsíce nic nedělo a na maily a telefon nikdo nereagoval. Třetí měsíc přišel mail se zprávou že model je připraven k doručení a když to odmítl tak po něm chtěl Nordland 300Kč za neodebrání zásilky.

Ale když máte tolik času čekat a urgovat zboží i měsíce tak se nedivím že podobné e-shopy mohou klidně dál existovat i když se u nich řada lidí spálí. :-W

...měsíc, dva , tři žádná doba :grin: :grin:

Víte i přes to, že jsem vpodstatě začátečník, trpím syndromem pokročilého modeláře a neváhám se odměňovat modely, na které si dělám zálusk. V hlavě si dělám pořadníky a logické postupy, tématické kolekce atp. :D
Věci z této objednávky opravdu nepotřebuji mít za týden na stole, nic méně také mám své zásady, proto ta diskuze.

EDIT: ještě bych rád doplnil, že mám dobré zkušenosti s arturmodel.cz, kitbazar.cz a eduard.com.
Naposledy upravil delict dne 13 srp 2016, 13:18, celkově upraveno 2
delict

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 13 srp 2016, 12:18

Gloton píše:Je potom pochopitelné, že eshop nemůže kvůli zboží za 1000,-Kč vzít na sklad další zboží za 49000,- které třeba ani neprodá. Je to velká bolest našich "malých" eshopů.
.

Pro mě to pochopitelný není. Tak proč to zboží potom nabízí? Velká bolest našich eshopů jsou lži o zboží "skladem". Má to fungovat jak to popisuješ v tom Německu, potom nejsou dohady. Zboží skladem je to, co má prodejce ve svém skladě, sáhne po tom rukou a odešle. Finty, že ale není uvedeno ve kterém skladě to je, považuju za lež, protože potom je vše, co je někde vyrobeno, opravdu skladem, protože někde to být uskladněno musí. Ti slušní dneska uvádějí Skladem (tedy ve svém) - Skladem u dodavatele (dostupnost 3-5dní) - na Objednávku (a třeba dostupnost není upřesněna) takže je jasné do čeho jdu. Vyprávění o tom, jak to nemůže objednat, protože k tomu musí mít za x tisíc dalších věcí nemá pro nikoho smysl. Že je to náročné? No asi i je, ale dneska už nejde vyvěsit na web převzaté ceníky od dovozců, počkat na hejla, potom to objednat a až se to sejde, milostivě do přeposlat. V rámci konkurence musí i eshop nabídnout pro zákazníka určitý servis.
Ale hodně se to zlepšilo, poslední dobou jsem objednával u AML, na Válce, MN, MPM a nebylo vyjímkou, že dopolední objednávka byla odpoledne v poště a druhý den u mě. U AML jsem meilem popsal vadu dekálů a druhý dem jsem měl ve schránce nové - perfektní služba. Do Eduardu jsem napsal o špatně vylisovaných výfucích, 10 párů, zaslali mi nové a jako bonus 2x resinové, nemusel jsem to nijak dokládat nebo zasílat původní. Věděli o tom, tak to nepitvali. Při takových službách (rychlé doručení i řešení reklamace) nemám potřebu objednávat z venku.
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kalixtus III. » 13 srp 2016, 16:28

delict píše:Tak Nordland models se včera ozvali na mobil, teď jsem pro změnu časově vytížen já (mám 3 noční 12tky) tak do pondělí se uvidí co je s objednávkou, předpokládám že něco nebylo skladem...

Kalixtus III. píše:Mě fascinuje jak jsou někteří modeláři schopni čekat na zboží i několik měsíců a ještě psát maily a volat jak to vypadá s jejich objednávkou.
Dobře si vzpomínám jak kolega objednával z Nordlandu zboží které bylo skladem a od objednávky se dva měsíce nic nedělo a na maily a telefon nikdo nereagoval. Třetí měsíc přišel mail se zprávou že model je připraven k doručení a když to odmítl tak po něm chtěl Nordland 300Kč za neodebrání zásilky.

Ale když máte tolik času čekat a urgovat zboží i měsíce tak se nedivím že podobné e-shopy mohou klidně dál existovat i když se u nich řada lidí spálí. :-W

...měsíc, dva , tři žádná doba :grin: :grin:

Víte i přes to, že jsem vpodstatě začátečník, trpím syndromem pokročilého modeláře a neváhám se odměňovat modely, na které si dělám zálusk. V hlavě si dělám pořadníky a logické postupy, tématické kolekce atp. :D

Věci z této objednávky opravdu nepotřebuji mít za týden na stole, nic méně také mám své zásady, proto ta diskuze.

EDIT: ještě bych rád doplnil, že mám dobré zkušenosti s arturmodel.cz, kitbazar.cz a eduard.com.

To nakupování modelu znám. :) Jinak věřím ze to s Nordlandem dobře dopadne, přece jenom maji dost dobrou nabídku a věci které se špatně u nás shání.
Kalixtus III.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gloton » 14 srp 2016, 00:48

Aleš R. píše:
Gloton píše:Je potom pochopitelné, že eshop nemůže kvůli zboží za 1000,-Kč vzít na sklad další zboží za 49000,- které třeba ani neprodá. Je to velká bolest našich "malých" eshopů.
.

Pro mě to pochopitelný není. Tak proč to zboží potom nabízí? Velká bolest našich eshopů jsou lži o zboží "skladem". Má to fungovat jak to popisuješ v tom Německu, potom nejsou dohady. Zboží skladem je to, co má prodejce ve svém skladě, sáhne po tom rukou a odešle. Finty, že ale není uvedeno ve kterém skladě to je, považuju za lež, protože potom je vše, co je někde vyrobeno, opravdu skladem, protože někde to být uskladněno musí. Ti slušní dneska uvádějí Skladem (tedy ve svém) - Skladem u dodavatele (dostupnost 3-5dní) - na Objednávku (a třeba dostupnost není upřesněna) takže je jasné do čeho jdu. Vyprávění o tom, jak to nemůže objednat, protože k tomu musí mít za x tisíc dalších věcí nemá pro nikoho smysl. Že je to náročné? No asi i je, ale dneska už nejde vyvěsit na web převzaté ceníky od dovozců, počkat na hejla, potom to objednat a až se to sejde, milostivě do přeposlat. V rámci konkurence musí i eshop nabídnout pro zákazníka určitý servis.
Ale hodně se to zlepšilo, poslední dobou jsem objednával u AML, na Válce, MN, MPM a nebylo vyjímkou, že dopolední objednávka byla odpoledne v poště a druhý den u mě. U AML jsem meilem popsal vadu dekálů a druhý dem jsem měl ve schránce nové - perfektní služba. Do Eduardu jsem napsal o špatně vylisovaných výfucích, 10 párů, zaslali mi nové a jako bonus 2x resinové, nemusel jsem to nijak dokládat nebo zasílat původní. Věděli o tom, tak to nepitvali. Při takových službách (rychlé doručení i řešení reklamace) nemám potřebu objednávat z venku.

Také máš pravdu a nezbývá než souhlasit.
Náš maloobchodní modelářský trh poškozuje to, že na tak malý trh tu máme "spousty" eshopů. Potom všichni v podstatě živoří, nemohou si dovolit držet velký sklad atd. atd. Velký vliv na to má fakt, že provozovat takový eshop, kdy skládek má doma v garáži a věnuje se tomu trochu o víkendu, není nijak moc finančně náročné a i coby živořící, se ty eshopy stále drží. Kamenný krám by dávno musel krachnout.
A protože nepotřebují takový zisk, jako někdo, kdo to má jako hlavní živobytí, konkurují cenami tak, že "velký" eshop je často bez šance. Ale protože berou všichni málo zboží, mají vyšší cenu od dodavatele a proto i přes minimální ziskovost prodeje, mají koncovou cennu u spoooousty zboží vyšší, nebo max rovnocennou, oproti například velkému eshopu v německu. Takže na cenách jsem na tom stejně nebo hůře a dostupnost zboží je tristní, ve srovnání s nákupem třeba v německu.
Na tom je pěkně vidět, jak na první pohled super cenové nabídky (v rámci naše tuzemského trhu) mohou být vlastně kontraproduktivní pro nás koncové zákazníky.
Já nepotřebuji 15 eshopů, mě by klidně stačili 2 větší, ale kde by měli skladem podstatnou část nabídky a ostatní by nebyl problém případně doobjednat v rozumném čase. Ale to je jen zbožné přání a tak budu asi stále více věcí kupovat v zahraničních eshopech. U nás se opravdu vyplatí kupovat jen produkci našich výrobců a pár výrobců dovozového zboží, které rozumný dovozce dokáže na náš trh dodávat za rozumnou cenu s ohledem na naši nižší kupní sílu.
Gloton

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rado Kertes » 16 srp 2016, 18:18

Aleš R. píše:Pro mě to pochopitelný není. Tak proč to zboží potom nabízí? Velká bolest našich eshopů jsou lži o zboží "skladem". Má to fungovat jak to popisuješ v tom Německu, potom nejsou dohady. Zboží skladem je to, co má prodejce ve svém skladě, sáhne po tom rukou a odešle. Finty, že ale není uvedeno ve kterém skladě to je, považuju za lež, protože potom je vše, co je někde vyrobeno, opravdu skladem, protože někde to být uskladněno musí. Ti slušní dneska uvádějí Skladem (tedy ve svém) - Skladem u dodavatele (dostupnost 3-5dní) - na Objednávku (a třeba dostupnost není upřesněna) takže je jasné do čeho jdu. Vyprávění o tom, jak to nemůže objednat, protože k tomu musí mít za x tisíc dalších věcí nemá pro nikoho smysl. Že je to náročné? No asi i je, ale dneska už nejde vyvěsit na web převzaté ceníky od dovozců, počkat na hejla, potom to objednat a až se to sejde, milostivě do přeposlat. V rámci konkurence musí i eshop nabídnout pro zákazníka určitý servis.

Online zobrazovanie stavu skladu je v rámci softvérových nákladov na prevádzku dosť drahá položka. Mať dnes kvalitný eshop so skladovým manažmentom a zároveň nejaký interný software na evidenciu zásob a objednávok je najdrahšia položka ak niekto chce podnikať aj keď len na internete. Všelijakých free riešení je veľa, ale tie potom buď zaberajú kopec času na obsluhu, alebo aj tak nestoja za nič. Týmto nechcem obhajovať obchodníkov, len vysvetľujem ;) Bol by som práveže rád, keby si to predajcovia uvedomili a venovali sa tomu serióznejšie. Nestačí zainvestovať celý majetok do nákupu tovaru a mať skvelé ceny ak viac ako polovica zákazníkov chce na eshope nakúpiť dnes to čo je skladom ma ť to zajtra doma ;)
Obrázek
Rado Kertes

• Odpovědět s citací

Příspěvekod boldy » 16 lis 2016, 10:51

Nazdar. Chcem sa opýtať,či máte niekto skúsenosti s týmto britským eshopom: https://www.modelhobbies.co.uk/shop/ a tiez tento rus: http://amurreaver.ru/
boldy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod farcry » 18 lis 2016, 20:15

Ahoj,
Osobně preferuji 3 české e-shopy a to

https://www.mn-modelar.cz/,kterej za své existence udělal spoustu práce pro svůj rozvoj a nadále pokračuje.
dále
http://www.nordlandmodels.com/,tento shop mě v poslední době překvapil tel. otom co mají na skladě a co není.
dále
http://obchod.valka.cz/,válku využívám pouze okrajově k doručení doplnků pro afv nebo aero,termíny jsou cca 1/2roku,ale nevadí.

A pokud potřebuji něco velice rychle a jsem na to nadrženej,tak zbývá obj.ze zahraničí a jenom EU,ale většinou je rozhodující cena.

Ty řeči kolem českých e-shopů jsou k ničemu a jen pouze tržní ekonomika,která ukáže kdo přežije.

Čus
farcry

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vrog » 19 lis 2016, 06:23

farcry píše:Ahoj,

https://www.mn-modelar.cz/,kterej za své existence udělal spoustu práce pro svůj rozvoj a nadále pokračuje.

...

ale většinou je rozhodující cena.

Pokud je rozhodující cena, proč máš rád MN? Když v naprosté většině přidávají k ceníkové ceně ještě přirážku 25 % ?
Mé projekty:
PRŮVODCE SVĚTEM PLASTIKOVÉHO MODELÁŘE 3 - TECHNIKA
Tažené dělostřelectvo 1/35
Galerie hotových tažených děl: aktuálně 30,5 Mrs 16 (t) Takom
vrog

• Odpovědět s citací

Příspěvekod farcry » 19 lis 2016, 18:11

vrog píše:
farcry píše:Ahoj,

...

ale většinou je rozhodující cena.

Pokud je rozhodující cena, proč máš rád MN? Když v naprosté většině přidávají k ceníkové ceně ještě přirážku 25 % ?

V příspěvku jsem napsal pouze svůj názor na e-shop a neřešil jsem cenu,která jak je vidět dle tvého ekonomického rozboru asi přemrštěná.
Děkuji
farcry

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vit » 19 lis 2016, 19:22

K tomu MN, můžete prosím napsat něco z té naprosté většiny, který konkrétní produkt tam mají s přirážkou 25% ??? V porovnání s ostatními českými Eshopy, neřešim ebay.

Já tam nedávno kupoval, tak snad můžu napsat a nebudu mít problém s adminem kvůli reklamě?
Praga RV 1/72: MN 199,-Kč. Artur 229,- Modelimex 220,- obchod.valka 240,-
letadla 1/144 cca o 10,- Kč níž než konkurence. Eduardí modely za stejnou cenu jako všude jinde.
Pak jsou tu třeba modely ŘOP, které nikdo jiný snad ani neprodává.
Takže u mě je MN také v oblíbených, stejně jako Arturmodel (obrovské množství zboží skladem)

Možná mají něco předraženého, chce to prostě hledat a vyzobávat, nebo nakupovat v zahraničí. Já jako starší generace sem se toho bál, ale je to v pohodě, balíček z Jižní Korei(Koreje) za 3 týdny doma, v něm u nás nesehnatelný model a za cenu přímo směšnou. :)
Život je krásnej 8-)
Vit

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gloton » 20 lis 2016, 00:26

I já se musím MN-modeláře zastat ohledně cen. Mají i mnoho zboží levnějšího než konkurence.
Vyjma snad "Války", kde mají obecně dražší asi vše, je to u ostatních eshopů (Nordland, MN-modelář, Plastic-hobby a další....) tak, že každý má oproti konkurenci něco levnější a něco naopak dražší.
Gloton

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 28 lis 2016, 17:04

Mě dneska pobavil Bílek. Obj. ze čtvrtka večer ti j mají ji od pátku a dnes telefonát - že žádný mnou objednaný model (byly 2) nemají, letos mít nebudou a možná v lednu. A jestli počkám.
Fakt ne. Vánoce jsou 24.12., ne v lednu příští rok.
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vrog » 28 lis 2016, 17:12

Pánové, k tomu MN modeláři:
ceny letadel neznám, malou techniku taky ne. Mám v hlavě ceny hlavně velké techniky, doplňků a barev. A ceny se musely pohnout, těch 25% bylo na barvy Ammo. No a teď je cena menší než u konkurence. A taky jsem, po hovoru v Blavě, zjistil, že registrovaní mají cenu jinačí, ale nevidí "původní cena" a rovnou mají tu sníženou, kterou já nemám, takže tím to může být taky.
Jen mě zaráží, že se ke klukům z MN modeláře doneslo, jak je všude kudy chodím pomlouvám... Tak děkuji za šíření kvalitní pověsti. :D (neberu to nijak do krve, jen se pozastavuji nad tím, jak někdo dovede z velblouda udělat stádo slonů)
Mé projekty:
PRŮVODCE SVĚTEM PLASTIKOVÉHO MODELÁŘE 3 - TECHNIKA
Tažené dělostřelectvo 1/35
Galerie hotových tažených děl: aktuálně 30,5 Mrs 16 (t) Takom
vrog

• Odpovědět s citací

Příspěvekod drake122 » 20 led 2017, 00:30

Opakovane som bol velmi spokojný s obchodom modelartikl.cz, takisto prospektor.sk, nákupy bez problémov.
Dokončené stavby 2025:
- Mirage 2000P - Modelsvit 1/72
drake122

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 438 • Stránka 20 z 30 • 1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 30

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna