Mám dotaz - jak sundám ten kryt jehly trysky (tu korunku co trochu vypadá jako úsťová brzda) jestli jsem to pochopil tak když se tohle sundá měly by s tím jít stříkat fleky... a podle návodu to má jít pryč ale když se to pokouším odšroubovat tak to drží jak helvétská víra a vždycky odšroubuju celou přední část.
no tak v prvom rade si vysun ihlu smerom dozadu aby ti nevycnievala z trysky von, potom prestrc do tych otvorov nejaku tycku alebo sparatko a proste to povol (pre nechapavach: otacaj s tym v proti smere hodinvych ruciciek), ono to ide.
Nevíte jestli se dá někde v ČR sehnat šroubovací doraz na Evolution ? Bohužel při zkoušce kompresoru se mi vymkla z ruky a spadla na dlažbu, a špička dorazu se naťukla... Na funkci to samozřejmě nemá vliv, ale je to taková menší estetická vada...V náhradních dílech u výrobce to v soupisu je... Bohužel cenu jsem nenašel...
prvy je standardny druhy je doraz ak chces tahat tenke linky na platno / papier (vhodne pre grafikov - retuserov) tretie je bud len krytka alebo to este moze byt nastavec na prskany efekt
"You can't have too small of a chip." - Michael Rinaldi
Poslední je jen krytka pro transport pistole. V podstatě nemusíš při stříkání použít žádný z těchto přípravků (nejsou to difuzory). KlingO to popsal správně. První dva slouží jako distanční ochrana hrotu jehly, který vyčnívá ven. S oběma se dá stříkat podle pravítka. Ten kulatý navíc zajišťuje kolmost ke stříkané ploše. [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] http://www.germanairbrush.com/infinity126533.html
aha tak díky za poučení to sem netušil a ani mě nenapadlo že jde stříkat podle pravítka mám ji teprve měsíc.
chci se zeptat kde by se dal sehnat (po Praze) o-kroužek pod nádobku barvy? při jednom vyndání mi zůstal na nádobce a při vracení se roztrhl tak jedu bez něj a je to pěkně na prd barva zatéká do závitu nádobky na barvu.
Vážení přátelé po delší době jsem se rozhodl, že do tohoto tématu přispěji. Předchozích X stránek jsem nečel tak je možné, že u některých věcí se budu opakovat. Pistol Harder & Steenbeck - Infinity 2v1 vlastním cca 1 rok a se mnou i 5 kolegů z KPM Plzeň.
A zde je pár postřehů k této stříkací pistoly. 1. Těsnění co se nachází mezi nádobkou a tělem pistole se mi začalo trhat a kousky této gumy se mi nakonec objevovaly i na modelu. Gumu jsem odstranil a jako příčinu jejího zničení jsem určil čistič stříkacích pistolí Tamiya. Který je velmi agresivní a těsnění naleptával.
2. Profukování vzduchu. Docela často je mi stávalo, že po puštění spouště stále utíkal vzduch. Stávalo se to až v poslední době a příčinu našel kolega, který tuto závadu měl již od začátku. Některé pistole mají špatně dotažené pérko vracení této spouště. Závadu tak odstraníte dotažením šroubku co je ve spodní části přívodu vzduchu.
3. Celkové zpracování (povrchové) této jinak moc hezké pistole není nějak valné. Kolega má po roce kalíšek obroušen již na kov (tedy bez chromu) a na všech našich pistolích se začíná značně odírat chrom v místě držení pistole. Což beru u tak renovované firmy a u pistole, která se dá zařadit do střední cenové skupiny jako dost velká vada. Dokonce kolega mi dnes ukazoval pistol co dostal před vánoci (2009) a po nastříkání jednoho modelu je chrom tak odřen jako by onu pistol používal denně již minimálně deset let.
Bohužel tyto závady jsem nikdy nepostřehnul u pistole Revell co vlastním 5 let a kolegové mají dokonce pistole Tamiya 10 a 15 let také bez závady.
já to říkám furt, viděl sem jehlu 0.15, která byla jedna z prvních sérií HaS tady v republice(ještě v době- kdy se o těchto pistolích nevědělo) spadla přímo na špičku do koberce, a nic se ji nestalo (tedy pohledem oka jehla vypadla v pořádku) ale ted, když vidím ty nové, no jako mezi námi, pánové, nikdo mě nevymluví, že se to dělá v němec...
S tim chromem to je blbý.Co já vim,tak i tzv.měkkej chrom,kterej bývá na takovýchto věcech většinou použit,musí omak rukou vydržet podstatně dýl,než pár měsíců. Ovšem existuje i niklování a to jak známo příliš nevydrží,konkrétně bych řekl,že při častém používání by to odpovídalo těm pár měsícům