jo to je me jasny ze to nebude naveky - potrebuje docasne vyresit dodelani temelinu a zatim nasyslit prachy ne neco lepsiho aby to nezasahlo do rodineho rozpoctu az tak moc :/
sochani prastarych plastovych ingotu je nejlepsi zenove cviceni...
Jo, kluci me radili, ze kdyby to neslo svarit (ve smyslu zebych nikoho nesehnal), tak prilepit tak kus plechu tekutym kovem a stahnout a nejakou dobu ta improvizace vydrzi...
Tekutým kovem zalepit, tak jsem to udělal já. Akorát před tím jsem to pořádně očistil, dírku zvětšil a dal tam šroubek. Ten jsem pak zamázl tím tekutým kovem. Vydrží to dost dlouho. Opravil jsem tak dvě dírky než mě to donutilo koupit nový vzdušník.
Tak sem dnes volal do zamecnictvi u nas a za pul hodky jim to tam nesl... Panum to trvalo 3min a nic za to nechteli.. Poznatek - Tagore vzdusnik je kov, jenom nejaky strasne tenky - oni se bali ze to bude nejaky AL slitina... Takze dobry - nejaky cas to asi vydrzi...
potrebuju dodelat 3 modely a pak mam nucenou pauzu kvuli prestavbe bytu... Takze prachy pujdou stejne jinam, na modelarinu cas nebude a aspon muzu nasetrit na neco lepsiho...
Aušus plech to asi nebude, když to tlakuje na +/- 3 bary. Problém bude v jeho tloušťce. Řek bych, že má tak max 2,5mm, když je celá sestava do 6kg váhy. Prostě spotřebka. Kdybych toto situaci řešil já, zkusil bych sehnat starej hasičák, nebo třeba malou PB lahev a následně to přizpůsobit. Koukal jsem se třeba na profi vzdušník https://www.kompresor.cz/vzdusnik-lezat ... -lakovany/ (je sice dražší) ale testován do 11bar. Tam nebude plech tak tenkej.
Jinak mam jeste 1 dotaz. Kdyz to panove v zamecnictvi svarili a testovali jestli drzi tak po vypusteni ventilu nasalo vodu ze vzdusniku do te nadobky na odlucovani vody a oleje... klasicke profouknuti dostalo pryc jen tekutinu, ale bordel tam zustal... nejaky napad co s tim?
jo ma, ale prijde me ze to je nejaky zataveny - nerad bych to zlomil... Nejaky navod jak postupovat? Strejda google neporadil - miliarda navvodu na pistole, ale zadny poradny na vzdusnik/kompresor...
mohl by někdo poradit aktuální nabídku olejových kompresorů? (pro modelařinu samozřejmě )
děkuji
"Ne každý, kdo je dnes na straně Ukrajiny, je rovnou demokrat a sám hrdina jak oni... Ale kdo je v té válce na straně Ruska, je normální bezectná k***a bez výjimky" Jan Hřebejk
Italove (SilAir) se bohuzel neosvedcili, momentalni nejrozumnejsi volba je Euro-Tec 30A, ja ho koupil v airbrushcentrum.cz, jsou schopni ho sehnat docela rychle.