Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Kompresory

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 2672 • Stránka 170 z 179 • 1 ... 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173 ... 179
  • Odpovědět s citací

Re: Kompresory

Příspěvekod neophyte » 13 dub 2022, 21:01

Veľmi slušný výber. V panelaku v pohode. Tieto hobby komps su pomerne tiché. Deti spia v jednej izbe a v druhej pohode makáš.
Obrázek
neophyte

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Šlégr » 14 dub 2022, 07:21

Díky moc (:)
Martin Šlégr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod faust » 14 dub 2022, 19:51

Ahoj, chtěl bych se zeptat. Mám tento regulátor Ventil redukční 1/4", FDM 1/4 W, odlučovač, manometr za olejovým kompresorem a chci se zeptat, jestli někdo nevíte, jak ho účinně vyčistit od oleje (předchozí majitel se s tím moc nemazal, nebo spíš mazal). A kde by se dala sehnat náhradní filtrační vložka.
faust

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Matt » 15 dub 2022, 07:12

Přesně tenhle typ neznám,jsem zaveden na Festo či podobné,ale je to jedno,je to vždy skoro stejné a spodní čirá nádobka jde většinou odšroubovat (nesetkal jsem se aby nešla).
Na hranatém těle je jemný závit a nádobka těsní po našroubování "Ó" kroužkem. Po odšroubování bude na vyčištění stačit horká voda se saponem a starý kartáček na zuby,případně propláchnout technickým benzinem.
Za nádobku se nemusíte při povolování řádně vzít,za léta může být závit zatuhlý - zalepený olejem,pokud zvládne vnitřní tlak,zvládne určitě i vaší sílu.
Filtrační vložky se nemění ,on je to spíš tlumič hluku při proudění než klasický filtr ,propláchnutím podle postupu ji vyčistíte co do funkčnosti na 100%,možná bude lehce zabarvena , což ale nevadí.
Ať se daří ;-I
Naposledy upravil Jarda Matt dne 19 dub 2022, 12:41, celkově upraveno 1
Jarda Matt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod faust » 15 dub 2022, 17:09

Díky, zkusím a dám vědět, jak to dopadlo.
Ještě bych se chtěl zeptat na:
Jarda Matt píše:propláchnutím podle postupu ji vyčistíte co do funkčnosti na 100%,možná bude lehce zabarvena , což ale nevadí

Ventil je z druhé ruky, takže moc dalšího info jsem nenašel. Zatím jsem zkoušel proprat (filtrační vložku) v isopropylalkoholu.
faust

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Matt » 19 dub 2022, 12:29

Samotná "filtrační vložka" jde po odšroubování průhledné nádobky také odšroubovat. Většinou je pod ní pérko, tak pozor na jeho "vyskočení" a ztrátu.
Nejlépe odšroubovat v poloze kdy je vložka směrem nahoru.
Vyčistit-propláchnout jde vším co rozpouští mastnotu,jde použít i aceton-nitro, jelikož těla jsou vyrobena (pokud tedy jsou z plastu) z PA či podobného, který je v tomto případě odolný a nemusíte se poškození bát.
Pokud se k tomu dostanu vyfotím regulátory-odlučovače několika výrobců s vymontovanou vložkou.
Ve vlastní výrobě pracuji se stlačeným vzduchem poměrně hodně, pokusím se nafotit i Festo odlučovač a jeho znečištění zhruba po 20letech provozu,.............ani po dalších 20letech jej nebudu nejspíš čistit.
Jak se vám tyto odlučovače kondenzátu budou zanášet olejem tak není něco v pořádku
Jarda Matt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mlokie » 19 dub 2022, 13:25

Dobrý den,
nemáte někdo zkušenosti s tímto kompresorem?
https://www.lidl.cz/p/parkside-kompreso ... p100334599
Od čtvrtka 21.4. v Lidlu.
Dala by se s ním nahradit dosluhující Fengda 196?
Díky
mlokie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petros » 19 dub 2022, 14:55

Obávám se,že na modelařinu je zbytečně velký a do paneláku bude hodně hlučný.Do garáže by byl asi docela dobrý.
Obrázek
Petros

• YIM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod faust » 19 dub 2022, 19:06

Jarda Matt píše:Samotná "filtrační vložka" jde po odšroubování průhledné nádobky také odšroubovat. Většinou je pod ní pérko, tak pozor na jeho "vyskočení" a ztrátu.
Vyčistit-propláchnout jde vším co rozpouští mastnotu,jde použít i aceton-nitro, jelikož těla jsou vyrobena (pokud tedy jsou z plastu) z PA či podobného, který je v tomto případě odolný a nemusíte se poškození bát.

Díky takhle mi to bohatě stačí =D> , jen jsem nevěděl, čím na tu filtrační vložku můžu, abych ji nezničil.
Jinak celý ventil úspěšně vyčištěn a zdá se i funkční.
faust

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Matt » 21 dub 2022, 14:51

Jak jsem naznačil tak činím,třeba se bude pohled na polorozebrané odlučovače-regulátory tlaku někomu hodit.
První nemá tlakoměr, pochází z OBI (možná to byl důvod proč jsem jej zhruba před 25lety měnil ?)
Druhý nebyl nikdy namontovaný,pro mě NO NAME, může se někdy hodit.
Třetí , šedomodrý s rychlospojkami je jasné Festo, po 20+ letech provozu na stroji, kde běhá skoro denně je filtr jak nový ! ( dalších 20let jej nebudu čistit :? :grin: )

Tlumiče filtry jsou v těchto rozebraných ze slisované mosazi - bronzové vaty,další dva jsou plastové,opět velmi lehce prodyšné.
Vždy dutý váleček- kalíšek který jde snadno od nečistot vyčistit vypráním-propláchnutím v něčem co rozpustí případnou mastnotu (horká voda se saponem,tech. benzin, aceton)
Prostřední by šel ještě rozebrat.
[-o<
Přílohy
Odlučovače -regulátor tlaku .JPG
Regulátor tlaku/odlučovač kondenzátu OBI - NO NAME - FESTO s rychlospojkou pro 8mm vzduchovou vysokotlakou hadici
Odšroubovaná nádobka kondenzátu .JPG
Odšroubované nádobky kondenzátu ,vč. rozšroubovaných tlumičů/filtrů
Tlumiče -filtry .JPG
Tlumiče/filtry, 5let provozu - nový - 20+let provozu
Jarda Matt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod faust » 22 dub 2022, 13:19

Ok, ještě jednou díky. Já mám ten "prostřední" typ. Vezmu to ještě tím acetonem a už to asi bude úplně ok.
Problém tam byl, že nikdo (původní majitel) nevyléval kondenzát s olejem z tlakové nádoby (bylo tam 1,5 l bordelu) a všechno to stříkalo do toho ventilu.
faust

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dexi-xx » 24 srp 2022, 17:32

Zdravím, pánové, stal se mi problém, porouchal se mi kompresor Revell Omega, sloužil bez poruchy takřka 20 let, teď mi v něm něco prasklo, a zezadu je slyšet takové šumění. Chci se zeptat, zda se dá kompresor dát někde do servisu na opravu. Poradí mi někdo?
dexi-xx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MilanMatusek » 24 srp 2022, 18:04

Zkusil bych se zeptat tady:
https://www.airbrushcentrum.cz/home
nebo tady:
https://www.orlik.cz/cs/sluzby/
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] http://www.kpmopava.cz/
MilanMatusek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Štejnar » 14 říj 2022, 15:14

Ahoj, jsem zde novej. A potřeboval bych poradit, koupil jsem si kompresor XTline XT2009, přesně tento https://www.nako.cz/16256-xtline-xt2009 ... rettyPhoto .A potřeboval bych poradit jakou koupit redukci rychlospojky abych mohl použít tuto hadici
https://www.airbrush-shop.cz/iwata/esho ... ky-2-X-1-8.
Petr Štejnar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 14 říj 2022, 16:05

Tohle mám já u svého XT, koupil jsem koncovku normálně v kovomatě.Hadice mám z práce- jsou do vzduchotechniky k robotu.
K těm malým šroubení bys musel koupit redukci a namontovat na ventil, to jsem měl u staré Fengdy. https://www.airbrush-potreby.cz/store/g ... 22___.html Ale tohle bylo za pakatel.
Přílohy
20221014_170224-01.jpeg
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 2672 • Stránka 170 z 179 • 1 ... 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173 ... 179

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna