Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Kompresory

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 2672 • Stránka 166 z 179 • 1 ... 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169 ... 179
  • Odpovědět s citací

Re: Kompresory

Příspěvekod losna » 14 kvě 2021, 10:17

Dobrý den, prosím zdejší zkušené o radu. Na kompresoru Fengda AS 189 se mi podařilo rozbít tlakoměr ( jen měřák, regulace s odlučovačem jsou v pořádku), mohli by jste by mi poradit jaký manometr koupit, rád bych nějaký s jemnější / podrobnější stupnicí tak do 6 barů.
Děkuji
(Zkouším hledat sám, ale v tomto se moc nevyznám)

Odesláno z mého ONEPLUS A3003 pomocí Tapatalk
losna

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JoseFxx » 14 kvě 2021, 12:10

Zkus třebe toto
https://www.obchod-vtp.cz/manometr-dn50-0-6-bar-spodni-vyvod-g1-4-voda-vzduch?gclid=EAIaIQobChMI38i8roTJ8AIVA-R3Ch0oKgPUEAYYBCABEgISNPD_BwE
JoseFxx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 14 kvě 2021, 12:17

Na pravé straně stránky Modelfora je zelená reklama na Art hobby, tam by to neměli? Podivej se.....určitě jo a za dobrý ceny.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Techdiver » 25 čer 2021, 19:57

potřeboval bych radu. Před časem jsem koupil dvoupístový kompresor Werther TC108 DOUBLE/SPECIAL. Vše fungovalo na jedničku. Dnes jsem ho po delší době zapnul a kompresor na režim I tlakuje až do doby kdy je tlak tak vysoký, že začne ucházet . Tlak tím poklesne a kompresor začne znovu tlakovat. A to se stále opakuje. Manometr na výstupu ukazuje konstantní tlak na výstupu tž za mě bude problém s "vnitřním tlakem". Netušte někdo co s tím? Každá rada dobrá
Přílohy
8DD7FBA5-00A1-4F9D-90F1-55928CAA8AC7.jpeg
Tlak utika ventilem na potrubi mezi obema hlavami pistu (cerna krabicka s ventilem vespod)
Techdiver

• Odpovědět s citací

Příspěvekod TomG » 28 čer 2021, 07:46

Je otázka, co ti to přesně dělá, protože kompresor funguje tak, že přes tlakový ventil si nastavuješ vnitřní pracovní tlaky v kompresoru. Je to trošku komplikovanější na nastavení, protože se tam povolují a přitahují šrouby s pružinama a obvykle se v tomto nehrabeš. Ale obecně to funguje tak, že tady je nastavený maximální tlak na jaký se kompresor vnitřně tlakuje, Může to být až 8 barů a pak rozsah pod spínací tlak, tzn. pokud tlak v kompresoru klesne pod tento tlak, tak kompresor sepne a začne tlakovat až do maxima a pak vypne. To co si nastuješ na manometru je výstupní tlak, který funguje jako redukční ventil a tam můžeš mít nastaveno co chceš.
Teď je otázka, co je špatně, jestli ti propouští hadice/šroubení nebo máš rozesraný redukční ventil.
Only the Best Can Survive.
TomG

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Techdiver » 28 čer 2021, 12:44

TomG píše:Je otázka, co ti to přesně dělá, protože kompresor funguje tak, že přes tlakový ventil si nastavuješ vnitřní pracovní tlaky v kompresoru. Je to trošku komplikovanější na nastavení, protože se tam povolují a přitahují šrouby s pružinama a obvykle se v tomto nehrabeš. Ale obecně to funguje tak, že tady je nastavený maximální tlak na jaký se kompresor vnitřně tlakuje, Může to být až 8 barů a pak rozsah pod spínací tlak, tzn. pokud tlak v kompresoru klesne pod tento tlak, tak kompresor sepne a začne tlakovat až do maxima a pak vypne. To co si nastuješ na manometru je výstupní tlak, který funguje jako redukční ventil a tam můžeš mít nastaveno co chceš.
Teď je otázka, co je špatně, jestli ti propouští hadice/šroubení nebo máš rozesraný redukční ventil.

Díky za radu. Dovezl jsem to dnes do servisu a zdá se že je vadný tlakový ventil vnitřního tlaku kompresoru. Na jeho nastavení jsem nikdy nešahal tž to, že by bylo rozhozeno jeho nastavení když do teď fungoval nebude asi ten problém.
Techdiver

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alan Grey » 13 říj 2021, 11:53

Ahoj všem,
skromný dotaz. Mám momentálně nějaké finance navíc, tak bych si rád pořídil olejový (tichý) kompresor pod stůl. Hledal jsem a hledal... prozatím jsem našel nejlevnější tento: Olejový pístový kompresor HARDER & STEENBECK Aero-pro HTC 20A za cca 9 600,-. Je k sehnání u nás v ČR něco ještě levnějšího, nebo je tohle opravdu dolní strop pro olejové kompresory? Pokus o sestavení ledničáku s zásobníkem selhal (nikdo se neozval) a já to nemám možnost jak a kde postavit.
Děkuji za reakce.
Jaroslav "Alan Grey" Mazanec
http://www.alan-grey-page.cz
Obrázek
Alan Grey

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 13 říj 2021, 11:57

Áno, pokiaľ si ho nedáš vyrobiť, je toto skutočne cena značkového olejoveho kompresora.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alan Grey » 13 říj 2021, 12:08

Atlis píše:Áno, pokiaľ si ho nedáš vyrobiť, je toto skutočne cena značkového olejoveho kompresora.

Copak o to, já bych si ho nechal vyrobit, ale nikdo se neozval.... takže opět pokládám dotaz. Je zde někdo, kdo je ochotný vyrobit olejový kompresor (ledničák + tlakový zásobník a vše co k tomu patří)? Nabídněte prosím cenu do SZ. Počkám týden, a pokud se nikdo neozve, tak skočím do značkového.

Díky moc
Jaroslav "Alan Grey" Mazanec
http://www.alan-grey-page.cz
Obrázek
Alan Grey

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ptlo » 13 říj 2021, 13:11

Pokud máš peníze, tak jdi do tovární výroby. Bude to pravděpodobně kompaktnější než kutilská výroba a hlavně kompresor bude mít olejoznak. Kompresor z lednice ho nemá a víko má přivařené.
ptlo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gatto » 16 říj 2021, 13:12

Zdravím, kolegové. Používáte někdo kompresor OLT-89/6? Příbalový leták, obsahuje ledacos, ale nikoliv rozměr šroubení výstupu vzduchu. Netuším, kterou hadici k němu dokoupit, případně redukci, abych ho dokázal propojit s pistoli Tamiya HG III, která má šroubení 1/8. Může mi někdo znalejší poradit, abych nekupoval zbytečně hadice a redukce pro testování typu pokus/omyl? Díky moc.

Ptal sem se v jednom vyhlášeném e-shopu i u dovozce, bohužel bez reakce. Asi příliš stupidní dotaz, ovšem pro mě v řádu ušetřených stovek korun.
Monogram Forever Clan
Gatto

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petrohrad » 16 říj 2021, 18:34

Gatto: tohle uvádí na Airbrushcentrum.cz:

Připojení vzduchové hadice:

Rychlospojka NW 7

vnitřní průměr 12 mm

BF 109E 1/48 Amiot 143 Halifax Potez 540
Petrohrad

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Arest » 16 říj 2021, 18:37

Zkus tady zkontaktovat Martina Kořínka. Ale polud ti to pomůže, tak já mám na hadici rychlospojku NW 7,2 - samec G1/8. Tady je odkaz https://www.airbrushcentrum.cz/protikus-rychlospojky-nw-7-2-samec-g1-8-262166-id-55942
Arest

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gatto » 16 říj 2021, 20:20

Petrohrad píše:Gatto: tohle uvádí na Airbrushcentrum.cz:

Připojení vzduchové hadice:

Rychlospojka NW 7

vnitřní průměr 12 mm

Díky moc! [-o<
Monogram Forever Clan
Gatto

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DeeM » 17 říj 2021, 09:09

U Fengdy AS-189 mi slezlo protizávaží z osy, co roztáčí klidu. Sice se dá našroubovat pět, ale po pár sekundách zase sleze. Netušíte, zda bylo původně jen našroubované, nebo ho drží ještě něco jiného. Díky za radu.
DeeM

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 2672 • Stránka 166 z 179 • 1 ... 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169 ... 179

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna